ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πρωταθλητής… διά περιπάτου το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ τον τελικό του 6ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ν. Ιωαννίνων «Ευγενία Μουτσίκα», καθώς επικράτησε με 75-53 της Εστίασης στο Νέο Κλειστό.

Η ομάδα του Βαγγέλη Παπαγέλλη εμφανίστηκε αποφασισμένη και σοβαρή από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έδειχνε ανήμπορος να βγάλει αντίδραση και πλήρωσε τον εκνευρισμό των παικτών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πήρε μια διαφορά 18 πόντων από την πρώτη κιόλας περίοδο, την οποία διεύρυνε στο +26 στο ημίχρονο, για να ανεβάσει τον δείκτη στο +31 στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο η Εστίαση κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά, εκμεταλλευόμενη το ότι τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κατέβασαν ταχύτητα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χρήστος Μπάγιας με 16 πόντους και ιδιαίτερη προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Νίκος Δουβίτσας με 17 πόντους, Μάριος Μιχαήλ με 12 και Κουλουμπής και Δάλλας με 9. Μεγάλες βοήθειες, κυρίως αμυντικά, προσέφεραν οι Νικόπουλος και Κοντοκωστόπουλος. Από την ομάδα της Εστίασης διασώθηκαν οι Βαγγέλης Αυγερινός με 15 και Χρήστος Τζοβάρας με 12.

Ο απολογισμός του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο πρωτάθλημα ήταν επτά νίκες και δύο ήττες στους αγώνες της κανονικής διάρκειας, ενώ στα ημιτελικά του final 4 επικράτησε 78-62 του Πανεπιστημίου.

Τα δεκάλεπτα: 8-26, 22-48, 38-69, 53-75

Διαιτητές: Ντάγκας-Αναγνωστόπουλος

Εστίαση (Μιχαήλ): Μηλίτσης 1, Αυγερινός 15(1), Βασιλειάδης 5(1), Λάνταβος 2, Κοσμάς 5, Τάτσης 6(2), Ντιναλέξης, Γκανής 2, Ανανιάδης 5, Τζοβάρας 12

ΙΕΚ Δέλτα 360 (Παπαγγέλης): Τζελέτας 2, Κουλουμπής 9(2), Μπάγιας 16(2), Δάλλας 9(1), Δουβίτσας 17, Ντόστας, Νικόπουλος 5(1), Δημακόπουλος, Κοντοκωστόπουλος 5, Μιχαήλ 12(1). Από τους νικητές στον τελικό δεν αγωνίστηκαν οι Μακόπουλος και Βρεττός, που απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε τόσο στο παρκέ, όταν ο αρχηγός της ομάδας Παύλος Δημακόπουλος και ο γενικός αρχηγός Γιώργος Τσιόκος παρέλαβαν το κύπελλο διά χειρός του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Χάρη Λαζάνη, όσο και στα αποδυτήρια, όπου άνοιξαν σαμπάνιες.

Την 3η θέση του 6ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ν. Ιωαννίνων κατέλαβε η ομάδα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», που επικράτησε του Πανεπιστημίου στον μικρό τελικό.

 

.

Σχετικά άρθρα

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και «Πίνδος» σε στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία

Προετοιμασίες για το 6ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Μια μανιταρο-συνεργασία για το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360