Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Χρηστίδης
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

“Έφυγε” ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΣ Κώστας Χρηστίδης

Φτωχότερη είναι από σήμερα η αθλητική οικογένεια και η κοινωνία των Ιωαννίνων, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Κώστας Χρηστίδης.

Το τελευταίο δίμηνο νοσηλεύονταν με καρδιολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Ο Κώστας Χρηστίδης στα νιάτα του υπήρξε ποδοσφαιριστής του Παμφρουριακού και το 1981 ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα, ως αντιπρόεδρος στη διοίκηση του γιατρού Γρηγόρη Γουργούλη. Το 1987 επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος στην διοίκηση του Κώστα Γκλίναβου και το 1989 ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Την πρώτη χρονιά ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική. Παρέμεινε στην διοίκηση μέχρι την άνοιξη του 1997. Επί των ημερών του έκανε ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη στον ΠΑΣ Γιάννινα, φέρνοντας στα Γιάννινα τον διεθνή άσσο Λάκη Παπαϊωάννου, που τότε ήταν στον ΠΑΟΚ. Μετά τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, ο Κώστας Χρηστίδης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα. Δαπάνησε αρκετά χρήματα για τον ΠΑΣ φέρνοντας σημαντικούς παίκτες όπως οι Λάκης Παπαϊωάννου, Σκούτας, Βαν Βάικ, Ουγκάρτε, Σκέντος, Τσακιρίδης, Γιώτης, Μπονόβας, Ταχίρι, Αντωνάκος, Λάγαρης, Αναστασιάδης, Μουφ, Μιλόγιεβιτς, Κετικίδης, Κακανούλιας, Τζούμπα, Μπελά, Στρακόσια, Βαμβακούλας, Δώνης, Μπασμπανάς, Μανίκας, επέστρεψαν οι Λιάκος, Παπαγγέλης, Παπαχρήστου, Μπονόβας και πολλοί άλλοι. Επί των ημερών του προωθήθηκαν και πολλοί Γιαννιώτες παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως Γιάννης Τάτσης, Καλούδης, Μπουτσουρής, Σέμος, Ευθυμιάδης, Βότσικας, Παπαβασιλείου, Μανώλης, Σιαπάτης, Τσιάβος, Θεοδωρής, Ντλετσικας, Κολιός, Μπλιθικιώτης, Ζώης, Τζάλλας, Μπλέτσας, Σιχλιμοίρης, Κοντοδήμας, Νίκος Παπανικολάου και πολλοί άλλοι. Λόγω κακών συγκυριών τα χρήματα που διέθεσε δεν έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα. Αυτό που μένει, είναι ότι και ο Κώστας Χρηστίδης πάλεψε για έναν καλύτερο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν και δύσκολες οι εποχές, καθώς τότε δεν υπήρχαν τηλεοπτικά που είναι βασικό έσοδο των ΠΑΕ σήμερα, δεν υπήρχαν χορηγίες, παρά μόνο μια μικρή επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ. Οι ομάδες συντηρούνταν από τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο. Καμία σχέση εκείνο το ποδόσφαιρο με το σημερινό.

Δεξιά ο Κώστας Χρηστίδης το καλοκαίρι του 1990 στα γραφεία του ΠΑΣ με τον συντάκτη του “Η.Α” Βαγγέλη Γυφτόπουλο

Ήταν πτυχιούχος μηχανολόγος ηλεκτρολόγος του Πολυτεχνείου, έχοντας για πολλά χρόνια την γνωστή επιχείρηση «Κλιματεχνική» στα Γιάννινα, που έκανε και τα κλιματιστικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ο ιδρυτής του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού στα Γιάννινα «ΗΧΩ ΤV» και του ραδιοφωνικού σταθμού «ΗΧΩ FM». Από τα πρώτα μπιστρό στα Γιάννινα ήταν και το Prive στην οδό Δωδώνης.
Ο Κώστας Χρηστίδης σε νεαρή ηλικία, εξελέγη με πολλούς ψήφους δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Φρόντζου το 1978 και του Θόδωρου Γεωργιάδη το 1982. Όμως δεν συνέχισε με την τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τις προτάσεις που είχε.
Γνωρίσαμε από κοντά λόγω ΠΑΣ τον Κώστα Χρηστίδη για πολλά χρόνια. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, με καλή ψυχή και καρδιά. Δοτικός με όλους, βοηθώντας όσους τον είχαν ανάγκη. Γι’ αυτό και το προσωνύμιο «Βαρώνος». Κοσμοπολίτης και ωραίος τύπος. Παρά τις κατά καιρούς αντιθέσεις στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ο καθένας μας έναν ξεχωριστό ρόλο, με τον Κώστα Χρηστίδη διατηρήσαμε όλα τα χρόνια μια αμοιβαία εκτίμηση και φιλία. Σε άλλα σημειώματα θα πούμε περισσότερα. Τώρα δεν μας πάει το χέρι για να γράψουμε.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην αξιόλογη οικογένειά τους και στους δικούς του ανθρώπους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Φίλε Κώστα, θα μας λείψεις πολύ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φουλ για νίκη ο ΠΑΣ με σύμμαχο την παράδοση