Όπως ξεκίνησε πέρσι ο σχεδιασμός με τον Ηρακλή Μεταξά (φωτο) έτσι θα ξεκινήσει σύντομα με τον νέο προπονητή
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τώρα ξεκούραση και σε λίγο αποφάσεις στον ΠΑΣ

Περίοδος ξεκούρασης, σκέψεων και περισυλλογής επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς από την Τετάρτη όλοι είναι σε διακοπές. Και οι πρώτες ημέρες των διακοπών προσφέρονται αρχικά για χαλάρωση και ξεκούραση, μακριά από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Όμως πολύ σύντομα κάποιοι παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά τους και έχουν πρόταση από την ΠΑΕ για να τα ανανεώσουν (Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ) θα πρέπει σε λίγο να δώσουν τις απαντήσεις τους ή να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι για νέο κύκλο συζητήσεων. Βέβαια ο ΠΑΣ θα ήθελε και την παραμονή των Λοντίγκιν, Πίρσμαν, αλλά και οι δύο ξεκαθάρισαν την θέση τους ότι θα επιλέξουν άλλη ομάδα και να μην τους έχουν στον σχεδιασμό του ΠΑΣ. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά το ματς με τον Άρη, μετά τον δείπνο αποχαιρετώντας τους παίκτες τους είπε πρώτα να ξεκουραστούν, να καθαρίσει το μυαλό από την πίεση του τελευταίου καιρού και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Από εκεί και μετά, για τον Χριστοβασίλη και τους συνεργάτες του δεν υπάρχουν διακοπές. Υπάρχει σε εξέλιξη πλάνο που έγινε αυτές τις ημέρες για την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν μεταγραφικοί στόχοι, σε ποιες θέσεις θα υπάρξουν ενισχύσεις και εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί. Ο σχεδιασμός είχε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία και με τον Ηρακλή Μεταξά. Όμως επειδή ο κόουτς ζήτησε να αποχωρήσει, αναγκαστικά θα αλλάξουν εν μέρει και τα πλάνα. Θα ζητηθεί η γνώμη και του νέου προπονητή. Επειδή το συμβόλαιο του Ηρακλή Μεταξά είναι ενεργό μέχρι 30/6/2023, επί του παρόντος αυτός είναι ο προπονητής του ΠΑΣ. Όταν ξεκαθαρίσει και λυθεί επίσημα η συνεργασία, θα μπουν και από πλευράς ΠΑΣ στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ανεύρεση και ανακοίνωση του νέου τεχνικού. Όπως τονίσαμε και χθες, ο Χριστοβασίλης θέλει και πάλι να χτυπήσει φλέβα χρυσού με ταλαντούχο προπονητή από το εξωτερικό και ειδικά από τη Γερμανία, όπως έγινε με Γιαννίκη και Μεταξά. Για το θέμα αυτό οι άνθρωποι της ΠΑΕ κρατούν επιμελώς τα χαρτιά κλειστά. Για τις μεταγραφές, η φιλοσοφία δεν αλλάζει σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αναζητούν ταλαντούχους παίκτες με φιλοδοξίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με την πρόκληση ότι μέσω του ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να αναδειχθούν και να ανεβάσουν σε μεγαλύτερο επίπεδο την καριέρα τους. Τα παραδείγματα παικτών και προπονητών είναι πολλά. Όταν ήρθαν στα Γιάννινα ούτε γνωστοί ήταν ούτε είχαν μεγάλο όνομα. Όμως μέσω του ΠΑΣ αναδείχθηκαν και πολλοί σήμερα διαπρέπουν σε μεγαλύτερες ομάδες όπως οι Μαυροπάνος, Πασχαλάκης, Κούτρης, Μάριος Οικονόμου, Κολοβέτσιος και τώρα ο Σάλιακας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ

Σύμφωνα με το sportime.gr, εκτός από τον Άρη, ενδιαφέρον για τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιούρι Λοντίγκιν έδειξε και ο Παναθηναϊκός. Το ενδιαφέρον για τον Λοντίγκιν δεν είναι επίσημο, αλλά δεν παραμένει και σε τελείως φιλολογικό επίπεδο! Τι σημαίνει αυτό; Για τον Λοντίγκιν έχουν συλλέξει πληροφορίες και μάλιστα έχει γίνει και μια διερευνητική κρούση από άνθρωπο του «τριφυλλιού» τόσο προς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και προς το περιβάλλον του. Το δεδομένο είναι ότι ο Λοντίγκιν δέχεται πιέσεις για να αποφασίσει σύντομα για το που θα συνεχίσει την καριέρα του! Εξελίξεις πάντως, όπως προαναφέραμε, δεν αναμένονται άμεσα και σε καμία περίπτωση, πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα! Τουλάχιστον!

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (21/5/2022)

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό