ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πέντε επίλεκτοι του Ν.Ο.Ι. στο Βαρέζε της Ιταλίας

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στο Βαρέζε της Ιταλίας και στην ελληνική εθνική αποστολή, που βρίσκεται ήδη εκεί, ο Ν.Ο.Ι. έχει ισχυρή παρουσία με πέντε συνολικά αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι συμμετέχουν σε τέσσερα από τα οκτώ συνολικά πληρώματα της χώρας μας, διεκδικώντας με αξιώσεις διακρίσεις και μετάλλια.

Με τα χρώματα της Ελλάδας θα αγωνιστούν στο Βαρέζε η Κατερίνα Γκόγκου στο Σκιφ Νεανίδων, ο Λεωνίδας Κοπίδης στο Διπλό Σκιφ Εφήβων, οι Βασίλης Κωστούλας και Δημήτρης Κούτρας στη Δίκωπο άνευ Εφήβων και η Νεφέλη Ντάρα στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.

Είχε την τιμητική του

Την τιμητική του είχε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και οι αθλητές του στην ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων «κουπιών» του 2021, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο Ν.Ο.Ι., για πολλοστή φορά στην μακρόχρονη ιστορία του, παρέλαβε τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για το 2021, ενώ για τις διεθνείς επιτυχίες τους βραβεύθηκαν από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ο Θανάσης Παλαιοπάνος (1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων), η Μαρία Κυρίδου (5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο), η Κατερίνα Γκόγκου (5η θέση στο Παγκόσμιο Νεανίδων), οι Σπύρος Γεωργίου και Ανδρέας Καρέτσος (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων), ο Παύλος Φαϊτάς (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων), ο Ιάσωνας Εξάρχου (2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων) και οι Χριστίνα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα (1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα).
Παραλαμβάνοντας τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου υπενθύμισε στο ακροατήριο της εκδήλωσης πως ο Ν.Ο.Ι. είναι σχεδόν 70 ετών. Είναι ο Όμιλος, όπως είπε, που ανέδειξε τους πρώτους, βετεράνους πια, Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας στην Ελλάδα, τη δις Ολυμπιονίκη Τόνια Σβαιερ και τον Παναγιώτη Μηλιώτη, οι οποίοι με τις διακρίσεις τους μετέτρεψαν την άγνοια για το άθλημα σε ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στη χρυσή επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ σημαντικό γεγονός. «Είμαστε περήφανοι που ο Στέφανος ανδρώθηκε και μεγαλούργησε στους κόλπους του Ν.Ο.Ι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, αφιέρωσε τα κύπελλο στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Απόστολο Παλαιοπανο, ο οποίος, σε αγαστή συνεργασία με τους προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Φώτη Λιόντο, Θανάση Λιόλιο, Γιάννη Τσίλη και Βασίλη Ευθυμίου, έφεραν πέρυσι τον Ν.Ο.Ι. στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε μετάλλια και στη βαθμολογία.

Σχετικά άρθρα

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ

Μετάλλια και διακρίσεις για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας

Νέο κεφάλαιο για τον Ν.Ο.Ι. με την εκλογή νέας διοίκησης