ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ψάχνει συμμάχους για το Πανευρωπαϊκό του 2025 ο ΝΟΙ

Υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας του 2025 έχει θέσει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, που βραβεύεται ως πολυνίκης και πρωταθλητής 2021 από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι. Στον Ν.Ο.Ι. θα απονεμηθούν τα δύο κύπελλα, του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για τις περσινές επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που τον έφεραν, για μία ακόμη χρονιά, στην κορυφή.
Παράλληλα, στους κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες της περσινής χρονιάς περιλαμβάνονται εννέα αθλητές του Ομίλου οι οποίοι επίσης θα βραβευθούν από την ΕΚΟΦΝΣ για τις διεθνείς επιτυχίες τους.
Στις μεγάλη πορεία του Ναυτικού Ομίλου αναφέρθηκαν η πρόεδρος Μάρθα Παλαιοπάνου, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπαγεωργίου, η Έφορος Ανάπτυξης Τόνια Σβάϊερ και ο κωπηλάτης Γιώργος Δημητρίου.
Η κ. Παλαιοπάνου ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τονίζοντας πως η πόλη έχει όλα τα εχέγγυα για μία άρτια διοργάνωση, μετά και την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού για αθλητές κάτω των 23 ετών το 2019. «Θεωρούμε ότι μπορούμε να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω», σημείωσε και κάλεσε όλους τους φορείς της περιοχής να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων είναι στην κορυφή εδώ και 30 χρόνια και αυτό έχει μεγάλη σημασία για την πόλη, όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, σημειώνοντας τη σκληρή δουλειά που γίνεται. «Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στην πόλη, στους νέους της πόλης, να καταστήσουμε την πόλη ένα διεθνές κωπηλατικό κέντρο, κέντρο αναφοράς για την παγκόσμια κωπηλασία. Διοργανώσεις όπως αυτές που διεκδικούμε με πολύ βάσιμες ελπίδες, όπως το Πανευρωπαϊκό, αλλά και παγκοσμίου επιπέδου είναι φιλοδοξία μας, όπως και να μπορέσουμε να είμαστε το κέντρο φιλοξενίας εθνικών ομάδων, αποστολών, διενέργειας διασυλλογικών και διεθνών διοργανώσεων», τόνισε
Ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο πρόεδρο του ΝΟΙ Σωτήρη Στάμο έκανε η κ. Σβάιερ, σημειώνοντας πως στόχος είναι η αναβάθμιση των υποδομών και εξοπλισμού, ενώ στο υψηλό επίπεδο αναφέρθηκε ο κ. Δημητρίου, ο οποίος πρόσφατα τερμάτισε την κωπηλατική του καριέρα.

Σχετικά άρθρα

Ν.Ο. Ιωαννίνων: Τίμησε το παρελθόν του με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Ν.Ο.Ι. βραβεύει τους κορυφαίους του 2023

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ