ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για την Καστοριά ο Ν.Ο. Ιωαννίνων

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη β΄ φάση του 88ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη της Καστοριάς, άφησε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Μια α’ φάση, που χαρακτηρίστηκε από τον έντονο συναγωνισμό, καθώς στο προσκήνιο βγαίνουν νέα σωματεία, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος και είναι χαρακτηριστικό ότι στον πίνακα των μεταλλίων μπήκαν 17 σωματεία από τα 27 που πήραν συνολικά μέρος.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν οι καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους να οδηγούν σε αλλεπάλληλες αναβολές την ώρα έναρξης των αγώνων των Σάββατο και πολλές κούρσες να μεταφέρονται για την επόμενη μέρα, με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής να διαρκεί συνολικά 7,5 ώρες. Γεγονός που σχολίασε η πρόεδρος του Ν.Ο. Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου, λέγοντας πως όλοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι ότι «το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο δεν είναι… πανάκεια για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή».
Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων έχασε στο… νήμα τον τίτλο του πολυνίκη της α’ φάσης, όταν στον τελικό της οκτάκωπου ανδρών η λέμβος του τερμάτισε δεύτερη, πίσω από τον Όμιλο Ερετών, που κατέκτησε για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του το χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη κούρσα. Πολυνίκης αναδείχθηκε ο ΟΕΑ&ΝΑ Βόλου, κατακτώντας οκτώ χρυσά μετάλλια και τρία χάλκινα.
Ο Όμιλος των Ιωαννίνων έμεινε στη 2η θέση του πίνακα των μεταλλίων με 16 συνολικά, εκ των οποίων τα επτά χρυσά. Σύμφωνα δε με τα ανεπίσημα προς το παρόν αποτελέσματα, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα από την ΕΚΟΦΝΣ, ο Ν.Ο.Ι. είναι πρώτος στον πίνακα της βαθμολογίας και πλέον οι πολυπόθητοι τίτλοι του πρωταθλητή και πολυνίκη Ελλάδος θα κριθούν οριστικά τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά.
«Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου, καθώς και τους προπονητές μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν. Επόμενος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της Καστοριάς τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα κριθούν οι τίτλοι του πρωταθλητή και πολυνίκη Ελλάδος», ανέφερε σε δήλωσή της αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων η πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου.
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η δίκωπος άνευ εφήβων με τους Βασίλη Κωστούλα – Δημήτρη Κούτρα, το διπλό σκιφ νεανίδων με τις Νεφέλη Ντάρα – Κατερίνα Γκόγκου, η τετράκωπος μετά εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Σταύρο Μέγα – Λεωνίδα Κοπίδη και Κων/νο Κασιούμη, το τετραπλό σκιφ νεανίδων με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου – Δήμητρα Παπαϊωάννου – Δήμητρα Τζούμα, η τετράκωπος άνευ εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Κων/νο Καραγιάννη – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη, το διπλό σκιφ γυναικών με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου και η τετράκωπος ανδρών με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν η τετράκωπος άνευ νεανίδων με τις Δήμητρα Τζούμα – Μαρκέλλα Κολιάκη – Έλενα Παπαζαχαρή – Αγγελική Ευθυμίου, το διπλό σκιφ ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά, η οκτάκωπος εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Άγγελο Κολιό – Άγγελο Λαγό – Νίκο Γκρέμο – Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη – Κων/νο Κασιούμη και η οκτάκωπος ανδρών με τους Γιώργο Δημητρίου – Γιάννη Τσίλη – Αποστόλη Λαμπρίδη – Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Στέφανο Δημητρίου – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Κων/νο Κασιούμη.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια πήραν το σκιφ νεανίδων με την Κατερίνα Γκόγκου, η δίκωπος άνευ νεανίδων με τις Έλενα και Σοφία Παπαζαχαρή, η δίκωπος μετά εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Νίκο Γκρέμο – Αγγελική Ευθυμίου, το διπλό Σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών με τους Άγγελο Κολιό – Βασίλη Ντέμο και το τετραπλό σκιφ γυναικών με τις Δήμητρα Τζούμα – Σοφία Παπαζαχαρή – Χριστίνα Παπαϊωάννου – Πολυξένη Χελά.

Σχετικά άρθρα

Δύο μετάλλια για τον ΠΝΟΙ στην Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ηπειρωτικός Αγών

Σάρωσε τα μετάλλια ο ΝΟΙ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Ηπειρωτικός Αγών

Με πολυπληθή αποστολή στον Σχοινιά ο ΝΟΙ