Αθλητικά

Βόλεϊ- Δε φοβήθηκε τον πρωτοπόρο ο Α.Σ. Γιάννενα

Στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών υποχρέωσε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ναύαρχο Βότση ο Α.Σ. Γιάννενα, επικρατώντας με 3-2 σετ, σε ένα παιχνίδι με ανατροπές και μεγάλες συγκινήσεις.

Αν και η ομάδα του Κώστα Τσιούπη ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ με βάση την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, από την αρχή έδειξε πως είναι σε καλή μέρα και θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία ήρθε το Σάββατο στα Γιάννενα έχοντας απώλεια μόλις δύο σετ στο σύνολο των αγώνων. Εκμηδενίζοντας τα λάθη της και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να βρίσκεται συνεχώς μπροστά στο σκορ και πήρε το πρώτο σετ με 25-23.
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα στο 2ο σετ, με τον Α.Σ. Γιάννενα να παίρνει μια σημαντική διαφορά, που έφτασε ακόμη και τους 9 πόντους. Όμως, στη συνέχεια διαδοχικά λάθη άλλαξαν τις ισορροπίες και ο Ναύαρχος Βότσης βρέθηκε μπροστά, με τις γυναίκες του Κ. Τσιούπη να βρίσκουν, όμως, τα ψυχικά αποθέματα και να κατακτούν και αυτό το σετ.
Ντέρμπι ήταν και το 3ο σετ, με τις δύο ομάδες να δίνουν πραγματική μάχη. Ο Α.Σ. Γιάννενα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της νίκης, όμως αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων, που μείωσαν σε 2-1 σετ. Στο 4ο σετ στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Ναύαρχος Βότσης, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων έδειξε να μην μπορεί να συνέλθει από την απώλεια του 3ου σετ. Έτσι, οι φιλοξενούμενες έφτασαν γρήγορα στην κατάκτησή του και ισοφάρισαν σε 2-2 σετ.
Μεταμορφωμένος εμφανίστηκε ο Α.Σ. Γιάννενα στο τάι μπρέικ. Πήρε από την αρχή διαφορά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ναύαρχο Βότση να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα.
Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μια ομάδα, που είχε εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η ομάδα των Ιωαννίνων κατέκτησε και δύο πολύτιμους βαθμούς, που την εδραιώνουν στην 6η θέση της βαθμολογίας και δείχνουν πως άνετα θα επιτευχθεί και φέτος ο στόχος της παραμονής.
Τα σετ: 25-23, 28-26, 25-27, 14-25, 15-7.
Α.Σ. Γιάννενα (Κ. Τσιούπης): Σαρλή, Καρακατσιάνη, Ντέρου, Μαγκλάρα, Μπόζιου, Παππά, Αδάμου (λ), Τσελίδη, Σαββάογλου, Κατσόγιαννου.

Σχετικά άρθρα

Την Πολωνή Aleksandra Olenderek ανακοίνωσε ο Α.Σ. Γιάννενα

Βόλεϊ – Γιαννιώτικο ντέρμπι στην Α2 Γυναικών

Πρώτο «τρίποντο» και ανέβηκε τέταρτος ο Α.Σ. Γιάννενα