ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δύο χρυσά και τρία χάλκινα η «γιαννιώτικη» συνεισφορά στο Πιεντιλούκο

Με μετάλλια και πρωτιές συνοδεύτηκε η παρουσία των γιαννιωτών αθλητών στη διεθνή Ρεγκάτα Κωπηλασίας, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο στην Ιταλία.

Δύο πρωτιές στο Σκιφ Νεανίδων και αντίστοιχα δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε το διήμερο των αγώνων η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Κατερίνα Γκόγκου, ενώ ο Θανάσης Παλαιοπάνος πήρε το χάλκινο στο διπλό Σκιφ Ανδρών με τον Αντ. Παπακωνσταντίνου τη δεύτερη ημέρα, ενώ την πρώτη ημέρα ήταν τέταρτοι στο ίδιο αγώνισμα.
Ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν η συγκομιδή του Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου. Ο αθλητής του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων πλέον, τερμάτισε 3ος στον τελικό του σκιφ την Κυριακή, ενώ στον τελικό του Σαββάτου αγωνίστηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και πήρε την 8η θέση.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Σάββατο και ο νεαρός αθλητής του ΝΟΙ Λεωνίδας Κοπίδης με τον Απόστολο Λυκομήτρο στο διπλό σκιφ εφήβων. Τη δεύτερη ημέρα ήταν έκτοι στο ίδιο αγώνισμα. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αθλητές του ΝΟΙ, στη δίκωπο άνευ ανδρών ο Παύλος Φαΐτας κατέλαβε την τέταρτη θέση παρέα με τον Ζήση Μπουκουβάλα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ενώ στη δίκωπο άνευ εφήβων οι νεαροί Βασίλης Κωστούλας – Δημήτρης Κούτρας πήραν μία πέμπτη και μία έκτη θέση μέσα στο διήμερο. Γενικότερα, οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. συνέβαλαν σημαντικά με τα πληρώματά τους στην πολύ καλή εμφάνιση του εθνικού μας συγκροτήματος, σε έναν αγώνα με τον οποίο ξεκίνησε και επίσημα η φετινή αγωνιστική χρονιά σε διεθνές επίπεδο. Συνολικά η ελληνική ομάδα έφυγε από το Πιεντιλούκο με δώδεκα μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

Σχετικά άρθρα

Δύο μετάλλια για τον ΠΝΟΙ στην Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ηπειρωτικός Αγών

«Ασημένιος» ξανά στο Ευρωπαϊκό ο Στέφανος Ντούσκος

Έλαμψε η γιαννιώτικη κωπηλασία στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ