ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

13 «γιαννιώτικα» μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon-Do I.T.F.

Εννέα χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες ήταν η συγκομιδή των τριών αθλητών του Α.Σ. «Πρωτέας Ιωαννίνων», που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon-Do I.T.F. Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών, στο Πόρεκ της Κροατίας, από τις 25 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Η Εθνική ομάδα της χώρας μας είχε εντυπωσιακή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας την 1η θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων μεταξύ 28 χωρών, με 52 χρυσά, 42 ασημένια και 44 χάλκινα μετάλλια.
Η Αικατερίνη Παπαδιώτη, στην κατηγορία Νεανίδων (16-17), κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία ατομικές τεχνικές (Tul) 2 Dan, στις ομαδικές Τεχνικές (Tul), στις ομαδικές μάχες και στις ομαδικές εναέριες τεχνικές, καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -58 κιλά ατομικές μάχες.
Ο Αχιλλέας Μπαντής στην κατηγορία ανδρών κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στις ατομικές μάχες -64 κιλά, στις ομαδικές μάχες και στις ομαδικές εναέριες τεχνικές, ένα ασημένιο μετάλλιο στις ομαδικές Τεχνικές (Tul) και ένα χάλκινο μετάλλιο στις ατομικές τεχνικές (Tul 2 Dan).
Η Αικατερίνη Ντούκα στην κατηγορία Νεανίδων (16-17) κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στις ομαδικές μάχες και στις ομαδικές εναέριες τεχνικές, και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -58 κιλά ατομικές μάχες.
«Ονειρική» χαρακτηρίζει την εμφάνιση των τριών αθλητών του Α.Σ. Πρωτέας Ιωαννίνων ο προπονητής του συλλόγου και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Γεώργιος Παπαδιώτης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και για την 1η θέση της χώρας μας στη γενική κατάταξη μεταλλίων ανάμεσα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. «Με αυτή την επιτυχία αποδείξαμε τη σκληρή δουλεία που γίνεται στα σωματεία, αλλά και την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την οργάνωση και απόδοση της Εθνικής Ομάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του και προσθέτει: «Ο Πρωτέας Ιωαννίνων συνεχίζει να είναι κορυφαίος και να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του. Έχω πει και στο παρελθόν ότι στόχος μας πάντα θα είναι η κορυφή και αυτό δεν αλλάζει όσες επιτυχίες και να έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά, συστηματικά με προγραμματισμό και υψηλούς στόχους».

Σχετικά άρθρα

Έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων

Tae Kwon-Do: Πρωτιά για τον Πρωτέα στην κατηγορία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών