ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το Run Greece επέστρεψε στα Γιάννενα

Με τη συμμετοχή περίπου 500 δρομέων πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την Κυριακή ο φετινός αγώνας της σειράς του ΣΕΓΑΣ Run Greece, με συνδιοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννίνων και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν, άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στους αγώνες των 5 και των 10 χλμ. Τους αγώνες, οι οποίοι επέστρεψαν στο καλεντάρι μετά την περσινή ακύρωσή τους λόγω των περιοριστικών μέτρων, παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης.
Στα 10 χλμ., νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης με 33.41 και ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Τσουμάκας με 34.20 και Βασίλης Τσιρώνης με 35.03. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Ερμιόνη Χασκή με 45.00, δεύτερη ήταν η Άννα – Αλκμήνη Αποστολοπούλου με 47.58 και τρίτη η Αγγελική Μαντραβέλη με 48.14.
Στα 5 χλμ. επικράτησε ο πρωταθλητής Κ23 στα στιπλ Νέστορας Κολιός με 16.26, με δεύτερο τον Αλέξανδρο Γεωργίου σε 16.38 και τρίτο τον Γιώργο Τασιούλα με 16.45. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έφη Φλώρου με 19.03, δεύτερη ήταν η Αποστολία Τσιτσάκη με 19.43 και τρίτη η Χρύσα Ανδρούτσου με 19.57.
Με τις διοργανώσεις της Ρόδου και των Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν τυπικά οι αγώνες της σειράς Run Greece, ωστόσο, το επόμενο διάστημα –και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα- αναμένεται να ανακοινωθούν ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της Καστοριάς και της Λάρισας, που αναβλήθηκαν λόγω του της έξαρσης του ιού covid- 19.

Σχετικά άρθρα

Σε νέα διαδρομή φέτος το Run Greece στα Γιάννενα

Συμμετοχές, διακρίσεις και εθελοντική προσφορά

Έπεσε στα Γιάννενα η αυλαία των αγώνων Run Greece