ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πλήρωσε τα λάθη και χαμένα ριμπάουντ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Τα πολλά λάθη και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ πλήρωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC στο παιχνίδι κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, γνωρίζοντας την ήττα με 80-77, τη δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC μπήκε πολύ καλά στο παρκέ, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 9-2, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 12-15. Στο δεύτερο η Δάφνη Αγίου Δημητρίου κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 22-19, όμως τα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα είχαν άμεσες απαντήσεις και πήραν ξανά τα ηνία, με το ημίχρονο να κλείνει με τη διαφορά στο +8.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, με τις γηπεδούχες να κλείνουν αρχικά την ψαλίδα της διαφοράς, να παίρνουν στη συνέχεια προβάδισμα πέντε πόντων και τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC να ισοφαρίζει σε 54-54. Μάχη έγινε στην τελευταία περίοδο, με το παιχνίδι να κρίνεται ουσιαστικά στην εκτελεστική δεινότητα της Patterson, την οποία δεν μπόρεσε νε περιορίσει η άμυνα των φιλοξενούμενων.
Κορυφαία για τον ΠΑΣ η Samantha Cooper με 27 πόντους, 16 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με τη Samantha Mackay να την ακολουθεί με έντεκα πόντους, δώδεκα ασίστ και οκτώ ριμπάουντ. Διψήφια ήταν και η Θεοδώρου με δέκα πόντους, ενώ εννέα, όλους με τρίποντα, πρόσθεσε η Καλαμπάκου.
Για τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, τη μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του Δουβίτσα έκανε η Chasity Patterson με 28 πόντους, δέκα ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, ενώ πολύ καλή ήταν και η Givens με 19 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τέσσερα κλεψίματα.
«Χάσαμε ένα παιχνίδι, που οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν όλα τέλεια σε άμυνα και επίθεση, παρόλο που κάναμε πολλά λάθη χωρίς λόγο. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη συγκέντρωση μας και φάγαμε 53 πόντους στην άμυνα και εκεί κρίθηκαν όλα. Επίσης κάναμε 19 λάθη και ο αντίπαλος οκτώ, και όλα τα λάθη έγιναν εύκολα με λάθος πάσες πάνω στον αντίπαλο, λογικό λοιπόν είναι να χάσεις Δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω αλλά μόνο μπροστά, μιας και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Δουβίτσας.
Τα δεκάλεπτα: 12-15, 27-35, 54-54, 80-77
Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς): Givens 19(1), Γεροστεργίου 10(1), Παγώνη 5(1), Patterson 28(5), Γκριτζά, Κούκη 9(1), Daniel 9.
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Δουβίτσας): Σαρηγιαννίδου 6, Θεοδώρου 10(2), Καλαμπάκου 9(3), Cooper 27(3), Slim 6, Παπαδοπούλου 2, Mackay 11, Μαρίνη 6.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής