ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Σήκωσαν την κούπα δύο Γιαννιωτόπουλα

Γιαννιώτικο χρώμα είχε η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων από τον Προμηθέα Πατρών, καθώς στην ομάδα αγωνίζονται δύο παιδιά από τα Γιάννενα.

Ο λόγος για τους Νίκο Βασιλείου και Λευτέρη Αποστόλου, με τον πρώτο μάλιστα να είναι ο κορυφαίος της ομάδας της Πάτρας. Με τις εμφανίσεις του, ο 16χρονος αθλητής συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Σε πέντε συμμετοχές είχε μέσο όρο 15 πόντους σουτάροντας με 35.5% στο τρίποντο (11/31), 35% στο δίποντο (14/40) και 58,3% στις βολές (58.3%). Ακόμα είχε 8 ριμπάουντ μ.ό. (40 συνολικά), 3.2 ασίστ (16 συνολικά) και 1.0 τάπα (5 συνολικά). Καταλυτική ήταν η εμφάνισή του στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στη ΔΕΚΑ, με το παιχνίδι να κρίνεται σε νεκρό χρόνο με δική του εύστοχη βολή. Σε αυτό το παιχνίδι, ο Βασιλείου σημείωσε 25 πόντους (4/7 τρίποντα, 5/13 δίποντα, 3/5 βολές) και είχε ακόμη 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κόψιμο σε 38:04 λεπτά συμμετοχής.
Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Λευτέρης Αποστόλου (γεννημένος το 2006), ο οποίος το 2020 μεταπήδησε στον Προμηθεά Πατρών από τις ακαδημίες μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αποστόλου αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, σημειώνοντας συνολικά 7 πόντους, με το καλύτερο του παιχνίδι να είναι τη 2η αγωνιστική απέναντι στους Ικάρους Σερρών, στο οποίο σημείωσε 5 πόντους σε 10΄ συμμετοχής.
Τα συγχαρητήριά τους στον Λ. Αποστόλου, στο δικό τους παιδί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εξέφρασαν οι Ακαδημίες μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα. «Ο Λευτέρης ξεκίνησε από πιτσιρικάς στον σύλλογό μας, όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, γαλουχήθηκε στα μυστικά του αθλήματος, ανέπτυξε ικανότητες και κέρδισε το πρωτάθλημα προμίνι ΕΣΚΑΒΔΕ 2006, έχοντας στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια τον προπονητή του συλλόγου και υπεύθυνο ακαδημιών Δημήτρη Αναστασίου. Πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε για εκείνον η μεγάλη στιγμή, μιας και κατάφερε να κερδίσει επάξια μεταγραφή στην ομάδα του Προμηθέα Πατρών και ήδη ένα έτος μετά βρίσκεται με το χρυσό μετάλλιο του Πανελληνιονίκη στο στήθος! Ο Σύλλογός μας συγχαίρει τόσο τον Λευτέρη και την ομάδα του, όσο και τους γονείς του που στέκονται επί συναπτά έτη δίπλα στη προσπάθειά του! Λευτέρη παρακολουθούμε περήφανοι κάθε σου βήμα, σου ευχόμαστε να έχεις πάντα την υγεία σου και είμαστε σίγουροι πως με συνεχή δουλειά και ταπεινότητα το μέλλον σου ανήκει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Νίκος Βασιλείου: Το next big thing του γιαννιώτικου μπάσκετ

Άρτεμις Κλεφτάκη

Στον Προμηθέα Πατρών ο Λευτέρης Αποστόλου