ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Zagori Mountain Running- Άνοιξαν ξανά οι εγγραφές έως το βράδυ της Κυριακής

Για δύο μέρες, έως και τις 9 το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου, θα ανοίξουν ξανά οι εγγραφές για το 10ο επετειακό Zagori Mountain Running, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους αθλητές δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, βάσει της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας. Με βάση τα ισχύοντα μέτρα, στην παρούσα χρονική περίοδο, όλοι οι συμμετέχοντες, για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο της διοργάνωσης, μπορούν να προσκομίσουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid–19. Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά́ να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό́ PCR test κατά του Covid–19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού́ αποτελέσματος. Εξαιρούνται όσοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως και 9 μήνες μετά τη νόσηση. Τέλος, αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνων για κάποιον συμμετέχοντα, συστήνεται να κάνουν ένα τεστ πριν τον πρώτο αγώνα.
Το Ζagori Mountain Running θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουλίου. Η φετινή επετειακή έκδοση περιλαμβάνει τις γνωστές και παραδοσιακές διαδρομές TeRA 80km και Marathon 44+, καθώς και δύο ολοκαίνουριες διαδρομές, αυτές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Τσεπέλοβο. Μαζί με το Ζagori Mountain Running επιστρέφει και το «Ζαγοράκι», ο παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί στο Τσεπέλοβο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά 3 έως 12 ετών. Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό τεχνικό μπλουζάκι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Στις φετινές καινοτομίες του Zagori Mountain Running έρχεται να προστεθεί και το συλλεκτικό BUFF του αγώνα, το οποίο θα διαθέτει αποκλειστικά για αγορά η Fifth Element, ως επίσημος χορηγός του αγώνα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στο έργο για την προστασία και διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου. Επίσης, η διοργάνωση έχει ετοιμάσει το συλλεκτικό/επετειακό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running, μαζί με το οικολογικό μήνυμα που φέρει κάθε χρονιά “Respect the Mountains” και το οποίο ταυτίζεται με την όλη φιλοσοφία του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να το προμηθευτούν και να συμβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ιωαννίνων.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι», μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους αθλητές, στις νέες βιώσιμες GO GREEN φιάλες από 30% r-PET.
Μεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η The North Face και η Fifth Element. Επίσημοι Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι Hyundai Γκαρτζονίκας, Μουζάκη Β. & ΣΙΑ ΕΕ και Nomad Premium Greek Honey. Συνδιοργανωτές του Zagori Mountain Running είναι η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ζαγορίου.

Σχετικά άρθρα

Μωσαϊκό λαών το Zagori Mountain Running

Αλλαγές λόγω θερμοκρασιών στο Zagori Mountain Running

Διακρίσεις του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων στο Zagori Mountain Running