Εκτός αποστολής έμεινε τελικά και ο Σνάιντερ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Η υπόθεση Κόντε και η δοκιμή του Σνάιντερ

Μία φωτογραφία με τη φανέλα του ΠΑΣ, που κοινοποίησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Πέδρο Κόντε, άναψε νέες φωτιές στα Γιάννινα και κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων, περιμένοντας οι φήμες περί επιστροφής του στον «Άγιαξ της Ηπείρου» να γίνουν πράξη.

Τη φανέλα που φορούσε ο Κόντε στον ΠΑΣ, φόρεσε φίλος του και την ανέβασε στα σόσιαλ μίντια. Ο Κόντε απλώς έκανε κοινοποίηση αυτής της φωτογραφίας που εικονίζεται ο φίλος του, χωρίς σχόλια. Κάποιοι εξέλαβαν αυτή την ενέργεια ως σινιάλο ότι κάτι μπορεί να γίνει. Και όπως γίνεται συνήθως στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από το πουθενά δημιουργείται θέμα. Η φημολογία για επιστροφή Κόντε υπάρχει από καιρό στα Γιάννινα. Θα φανεί στη συνέχεια κατά πόσο όλα αυτά έχουν κάποια βάση.

O ισπανός φορ από το καλοκαίρι του 2018 αγωνίζεται σε ομάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα η μεταγραφή του είχε γίνει παραμονές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος 2018-19, σεζόν που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, αφού ο Κλάους Αθανασιάδης που είχε αποκτηθεί αντί του Κόντε, δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης εδώ και καιρό κάνει προσπάθειες για τον Κόντε, αλλά ακόμη δεν προέκυψε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Επίσης ξεκίνησε από προχθές προπονήσεις ο 27χρονος γερμανός επιθετικός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ. Αν πείσει τον Ηρακλή Μεταξά ότι είναι σε θέση να στηριχτεί πάνω του ο ΠΑΣ για να καλυφθεί το κενό του Παμλίδη (πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης), τότε οι κυανόλευκοι θα προχωρήσουν στην απόκτησή του. Ο Σνάιντερ γεννήθηκε στο Αμβούργο στις 25 Μαρτίου 1994, είναι σέντερ φορ αλλά παίζει και στις πτέρυγες της επίθεσης. Έχει ύψος 1.78 μ. Πέρσι στην ομάδα Β’ κατηγορίας της Γερμανίας Γιαν Ρέγκενσμπουργκ είχε 17 συμμετοχές. Στο παρελθόν αγωνίστηκε και στην Σεντ Πάουλι. Έχει μια συμμετοχή στην Εθνική παίδων U15. Τον Σνάιντερ πρότεινε ο Μεταξάς, αλλά θέλουν πρώτα να τον δουν σε τι κατάσταση είναι και στη συνέχεια να προχωρήσουν. Εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει η περίπτωσή του.

Συνεχίζει τις προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο γκολκίπερ Βασίλης Σούλης, που έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή. Είναι σε καθημερινή βάση υπό την επίβλεψη του Σλόμποταν Σούιτσα, ο λόγος του οποίου θα μετρήσει για την απόκτησή του. Πάντως έδειξε καλά στοιχεία και πολλές φορές στα διτέρματα κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Αν αποκτηθεί, θα είναι ο αντικαταστάτης του Χουτεσιώτη (πήγε στον Ιωνικό). Υπάρχουν άλλοι δύο γκολκίπερ, ο έμπειρος Γιούρι Λοντίγκιν και ο νεαρός Αθανασίου. Οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ αποσκοπούν στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλα κενά, μετά την αποχώρηση βασικών παικτών.

Κατά τα άλλα, με μία προπόνηση που έγινε χθες, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ. Ο Ηρακλής Μεταξάς ασχολείται. περισσότερο με το κομμάτι της τακτικής και με ασκήσεις με τη μπάλα, χωρίς να λείπουν τα διτέρματα σε μικρούς χώρους. Σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την έναρξη της προετοιμασίας. Στο τεχνικό επιτελείο υπάρχει ικανοποίηση, για την προθυμία των παικτών και το καλό ξεκίνημα χωρίς τραυματισμούς. Κυριακή πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Κίελτσε της Πολωνίας, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είναι προγραμματισμένα φιλικά με την πολωνική ομάδα Β’ κατηγορίας Γκόρνικ Λέτσνα και με τον Άρη Λεμεσού. Θα κλειστούν άλλα δύο παιχνίδι επί πολωνικού εδάφους και με την επιστροφή θα γίνουν και άλλα φιλικά παιχνίδια στη Λαμία. Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος