ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ονόματα ακούγονται, αλλά μεταγραφές δεν γίνονται!

Φέτος πήγε αρκετά πίσω ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς την Κυριακή η ομάδα πάει στην Πολωνία.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς την Κυριακή θα αναχωρήσει για το Κίελτσε της Πολωνίας, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά στα μεταγραφικά υπάρχει στασιμότητα. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί οι μεταγραφές των Παναγιώτη Τριάδη, Ζήση Καραχάλιου, Δημήτρη Καραγιάννη, αλλά οι ελλείψεις στο ρόστερ είναι πολλές και εμφανής η αποδυνάμωση της ομάδας σε σχέση με τη σεζόν που έφυγε, καθώς αποχώρησαν βασικοί παίκτες. Οι περισσότεροι πήγαν σε ανταγωνιστικές ομάδες με τον ΠΑΣ, όσον αφορά τη  μάχη της παραμονής. Ο Χουτεσιώτης πήγε στον Ιωνικό, ο Παμλίδης στον Απόλλωνα Σμύρνης (χθες φημολογήθηκε ότι εκεί θα πάει και ο Κάστρο), ο Καρτάλης στον Ατρόμητο και ο Ελευθεριάδης στη Λαμία. Μόνο ο Κριζμάν προτίμησε την Αλτάχ της Αυστρίας, που έχει προπονητή τον Κάναντι. Σε όλους αυτούς έγινε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου με τον ΠΑΣ, αλλά, επειδή δεν τα βρήκαν στο οικονομικό, τράβηξαν για άλλες πολιτείες. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ ξεκίνησε εδώ και έναν μήνα. Στο διάστημα αυτό ακούστηκαν πολλά ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι, αλλά ακόμα δεν έγιναν οι μεταγραφές που περιμένει ο κόσμος. Ίσως ο Χριστοβασίλης να κρατά άσους στο μανίκι του και να τους βγάλει τις επόμενες ημέρες. Αν λάβουμε υπόψη και την τακτική προηγούμενων χρόνων, δεν βιάζεται να κλείσει συμφωνίες και πολλές πετυχημένες μεταγραφές έκανε και μήνα Αύγουστο. Όμως, πέρα από τις κινήσεις τακτικής στο μεταγραφικό παζάρι, είναι και το θέμα προετοιμασίας, όπου ο κάθε προπονητής θέλει να έχει τους παίκτες για να μοντάρει την ομάδα και να κάνει ομοιογενές σύνολο.

Κλείνει τον Κατσιμήτρο;

Ο ΠΑΣ ψάχνει για δύο επιθετικούς πρώτης γραμμής, τρία καλά χαφ και έναν τερματοφύλακα. Για την άμυνα δεν υπάρχουν ουσιαστικές ανάγκες, αφού έμειναν όλοι οι παίκτες και προστέθηκε και ο νεαρός Καραγιάννης. Για τη θέση του τερματοφύλακα, δοκιμάζεται ο 27χρονος Βασίλης Σουλής με θητεία σε Παναχαϊκή, Πλατανιά, ΠΑΟ Βάρδας, Δόξα Μανωλάδας. Τον έχει αναλάβει ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Σλόμποταν Σούιτσα και στις επόμενες ημέρες από το τεχνικό τιμ θα αποφασιστεί αν πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα ή όχι. Στο τραπέζι είναι και τα ονόματα του Παναγιώτη Κατσίκα της Λαμίας και του Δημήτρη Κατσιμήτρου του Εργοτέλη. Ο Κατσιμήτρος είναι ελεύθερος και απέρριψε την πρόταση του Εργοτέλη να ανανεώσει το συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται να υπογράψει στον ΠΑΣ, αφού τον καλοβλέπει από καιρό. Για τις υπόλοιπες γραμμές εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις.

Δύσκολο να έρθει ο Κόντε

Περισσότερο «κλικ» έκανε στον φίλαθλο κόσμο η φημολογία περί επιστροφής του Πέδρο Κόντε στα Γιάννινα. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολη περίπτωση. Θα πρέπει ο ΠΑΣ να κάνει μεγάλη οικονομική υπέρβαση, προκειμένου να τον πείσει να αφήσει τα Αραβικά Εμιράτα και να ξαναφορέσει την κυανόλευκη φανέλα. Αυτή η μεταγραφή μπορεί να γίνει μόνο αν ο Κόντε αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη για τους δικούς του λόγους, οπότε μπορεί να ξαναγυρίσει στα παλιά λημέρια. Η προετοιμασία συνεχίζεται με διπλές προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Ηρακλή Μεταξά, με τη συμμετοχή των διαθέσιμων παικτών.

Ο Κάστρο στον Απόλλωνα;

Ο Απόλλωνας Σμύρνης του Γιάννη Πετράκη προχθές ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Παμλίδη, που δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ. Όμως θα υπάρξει και συνέχεια. Σύμφωνα με το a-sports.gr, που έχει καλές πηγές στη Ριζούπολη, ο Απόλλων φαίνεται να έχει κλείσει και με τον Φάμπρι Κάστρο, που πρόσφατα έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος