Στα Αραβικά Εμιράτα ο Πέδρο Κόντε ξεπέρασε στα γκολ του Μάρκους Μπέργκ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αν έρθει ο Κόντε, θα είναι μεγάλη επιτυχία

Ο Χριστοβασίλης προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση και να ξαναφέρει από την Αραβία τον ισπανό γκολτζή.

Μετά το διήμερο των εργομετρικών μετρήσεων που έγιναν το Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε πάλι από χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ.

Είναι η τελευταία εβδομάδα που θα προπονηθεί στα Γιάννινα, καθώς την Κυριακή η αποστολή θα αναχωρήσει για το Κίελτσε της Πολωνίας, όπου μέχρι 22 Ιουλίου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είναι λογικό να έχουν φουντώσει και τα μεταγραφικά σενάρια, αφού στο ρόστερ υπάρχουν ελλείψεις και θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά. Μέχρι τώρα ο ΠΑΣ ανακοίνωσε τις μεταγραφές των Παναγιώτη Τριάδη, Ζήση Καραχάλιου, Δημήτρη Καραγιάννη και τις ανανεώσεις των συμβολαίων με Γιούρι Λοντίγκιν, Σταύρο Πήλιο, Στέφανο Σιόντη, Ροντρίγκο Εραμούσπε, ενώ παραμένοντες είναι και οι Φαμπρίτσιο Μπρένερ, Παντελής Πανουργιάς και Αντώνης Οικονομόπουλος. Ο Νάουμετς είναι με άδεια προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιστροφής σε ομάδα της πατρίδας του. Από τον ΠΑΣ αποχώρησαν οι Κριζμάν, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Χουτεσιώτης, Κάστρο και Καρτάλης. Ο Κριζμάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην αυστριακή ομάδα Άλταχ, η οποία και ανακοίνωσε χθες την απόκτησή του.

Αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια επιστροφής του Πέδρο Κόντε και της απόκτησης του κολομβιανού επιθετικού Χουάν Χοσέ Περέα, σε περίπτωση που αυτός μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Περέα την περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στον Βόλο με 31 συμμετοχές και τρία γκολ. Τα δημοσιεύματα για τον Κόντε (ο Η.Α. είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον στο φύλλο της 23ης Ιουνίου 2021) έκαναν «κλικ» στον φίλαθλο κόσμο και θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη αν ξαναφέρει στην ομάδα τον μεγάλο κανονιέρη. Βέβαια τα χρήματα που ξοδεύουν για μεταγραφές ομάδες των αραβικών εμιράτων είναι αστρονομικά σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα και ειδικά του ΠΑΣ, αλλά αν θελήσει ο ίδιος να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Ευρώπη, η περίπτωση ΠΑΣ είναι ιδανική. Λέγεται ότι σφήνα στον Κόντε μπήκε και ο Ατρόμητος, αλλά ο Πέδρο με τη γυναίκα του θέλουν Γιάννινα, καθώς εδώ πέρασαν δύο υπέροχα χρόνια. Ο Χριστοβασίλης θέλει να κάνει την υπέρβαση στην περίπτωση αυτή, προσδοκώντας και πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, όταν τελικά τεθούν σε κυκλοφορία. Δεν είναι εύκολη αυτή η μεταγραφή, αλλά από πηγές του ΠΑΣ διαχέεται ότι ο πρόεδρος το παλεύει.

Απαιτητικός ο Μεταξάς

Επέστρεψε από την Αργεντινή ο Εραμούσπε και ενσωματώθηκε με τους υπόλοιπους παίκτες. Μέχρι στιγμής στη διάθεση του Ηρακλή Μεταξά είναι οι ποδοσφαιριστές: Λοντίγκιν, Αθανασίου, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Πήλιος, Ρίζος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Πανουργιάς, Καραγιάννης, Λιάσος, Μπρένερ, Μίνα, Κύρκος, Παναγιώτης και Αλέξης Τριάδη, Γροσδάνης, Λώλης, Καραχάλιος, Δούμτσης και Μιλιντσεάνου.

Οι περισσότερες προπονήσεις αυτής της εβδομάδας θα είναι διπλές. Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από τους παίκτες του, φωνάζει στις προπονήσεις αν κάτι δεν πάει καλά και επιβραβεύει τις καλές προσπάθειες.

Τα φιλικά παιχνίδια

Στο μεταξύ, καθημερινά από πηγές εκτός ΠΑΣ γίνονται γνωστά και τα φιλικά του καλοκαιριού. Στην Πολωνία γράφτηκε ότι στις 12 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κίελτσε θα παίξει ο ΠΑΣ με την πολωνική ομάδα Β’ Εθνικής Γκόρνικ Λέτσνα. Επίσης έχει συμφωνηθεί και φιλικό παιχνίδι με τον Άρη Λεμεσού στο τόπο προετοιμασίας. Δεν έχει φιξαριστεί ακόμη η ημερομηνία για το πότε θα είναι διαθέσιμο το δημοτικό στάδιο του Κίελτσε.

Ο Χουτεσιώτης στον Ιωνικό

Άλλη μία μεταγραφή ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ιωνικός και αυτή έχει να κάνει με την απόκτηση του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Ο 27χρονος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και συμφώνησε με τους Νικαιώτες, για να συνθέσει δίδυμο με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα γκολπόστ εν όψει της νέας σεζόν.

Έκλεισε στον Απόλλωνα ο Παμλίδης

Πολύ κοντά σε ακόμη μία μεταγραφή και μάλιστα πρώτης γραμμής βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς παίκτης της ομάδας λογίζεται ο Γιώργος Παμλίδης. Οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά ολοκληρώσει τις επαφές τους, οι ανακοινώσεις αναμένονται και 28χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί το μεγάλο «μπαμ» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο παίκτης αποχαιρέτησε χθες τους Γιαννιώτες φιλάθλους με συγκινητικά λόγια.

Ο Σάλιακας για την Εθνική

Μιλώντας στο gazzetta.gr για τις εμπειρίες που ένιωσε με την κλήση του στην Εθνική ομάδα ανδρών, ο αμυντικός του ΠΑΣ Μανώλης Σάλιακας δήλωσε τα εξής: «Είναι το καλύτερο πράγμα που έχει γίνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Η Εθνική και η κλήση μου αλλά και η παρουσία μου εκεί είναι το καλύτερο που μου έχει συμβεί. Όταν το έμαθα, η χαρά που πήρα, δεν περιγράφεται. Τόσοι κόποι από μικρό παιδί για το ποδόσφαιρο και να ανταμείβονται. Είχα ένα μικρό άγχος. Όμως με το που με φώναξε ο προπονητής, τα ξέχασα όλα. Η Εθνική έχει ένα εκπληκτικό κλίμα. Κλίμα που με βοήθησε πολύ στο να προσαρμοστώ».

Για τον ΠΑΣ της περασμένης σεζόν ανέφερε: «Σίγουρα ήταν μια φοβερή χρόνια για όλη την ομάδα αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή στα Γιάννενα με αγκάλιασαν και έτσι έβγαλα τον καλύτερο μου εαυτό. Τα χάιλαϊτς βέβαια ήταν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα ήταν φοβερά διαβασμένη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση όλοι οι παίχτες κάναμε τα καλύτερα μας παιχνίδια».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος