Δεν θα αργήσει η μέρα για την επιστροφή του Πέδρο Κόντε
Αθλητικά

Σενάρια που φτάνουν μέχρι τον Κόντε!

Πλησιάζει ο καιρός της προετοιμασίας και οι μεταγραφικές σειρήνες χτυπούν αδιάκοπα. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς από το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν οι παίκτες να επιστρέφουν στα Γιάννινα.

Από Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί ανά γκρουπ τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι στα Γιάννινα και ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς με τους συνεργάτες του, για να προγραμματίσουν τα της προετοιμασίας. Τέλος του μήνα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θα παρουσιάσει τον νέο προπονητή σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στα Γιάννινα. Σήμερα ή αύριο, θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ το πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας όπως και τα φιλικά που θα γίνουν στο Κίελτσε της Πολωνίας, στο διάστημα που θα προπονείται εκεί η τοπική ομάδα. Λογικά από μέρα σε μέρα αναμένονται και μεταγραφικές ανακοινώσεις. Στο υπάρχον ρόστερ είναι μόνο 17 ποδοσφαιριστές, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν στα σκαριά πολλές προσθήκες.

Το τριήμερο που πέρασε, επήλθε συμφωνία με την Ατλέτικο Μπελγκράνο για τον δανεισμό για έναν ακόμα χρόνο του Φαμπρίτσιο Μπρένερ, που ήταν και την περασμένη σεζόν στην ομάδα. Μόλις έρθουν τα χαρτιά και υπογραφεί το νέο συμβόλαιο, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Γύρω από τα μεταγραφικά υπάρχουν πολλά σενάρια. Τελευταία, ακούστηκε ότι αν ο παλιός άσος της ομάδας Πέδρο Κόντε αποχωρήσει από τα Αραβικά Εμιράτα, θα συνεχίσει την καριέρα του πάλι στον ΠΑΣ. Σενάρια υπάρχουν για τον Αλμπάνη της ΑΕΚ, για τον Λύρατζη του ΠΑΟΚ και για άλλους. Κλεισμένοι φέρονται οι Καραχάλιος του Λεβαδειακού και Καραγιάννης του Παναθηναϊκού. Θα ανακοινωθούν από 1η Ιουλίου και μετά, όταν ανοίξει επίσημα η μεταγραφική αυλαία. Χθες διέρρευσε ότι είναι πιθανόν να λυθεί το συμβόλαιο με τον Νάουμετς για να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ουκρανία. Επόμενη ομάδα του ενδέχεται να είναι η Βόρσκλα Πολτάβα. Αυτό αποκαλύπτουν οι συμπατριώτες του, σύμφωνα με το sportime.gr.

Οι φήμες για Αλμπάνη

Μπορεί να υπάρχουν φήμες στα Γιάννινα περί ενδιαφέροντος για τον Χρήστο Αλμπάνη της ΑΕΚ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται –επί του παρόντος- από τον Δικέφαλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αλμπάνης κάνει κανονικά προετοιμασία με την ΑΕΚ στο Πήλιο. Αν είναι στα πλάνα του Μιλόγεβιτς, θα φανεί όταν η ομάδα φύγει Ολλανδία, που θα κάνει το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας.

Προτάθηκε ο Ιωαννίδης

Επίσης εξετάζεται και η περίπτωση του ομογενή επιθετικού Δημήτρη Ιωαννίδη, 21 ετών, που ανήκει στην ολλανδική ομάδα Φορτούνα Σιτάρτ και ήταν δανεικός στην γερμανική Σπορφρόιντε Λότε, Γ’ κατηγορίας. Ο Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς, πέρασε από τις ομάδες νέων διαφόρων ομάδων και για ένα διάστημα που ήταν στη Ντούισμπουργκ, υπεύθυνος υποδομών ήταν ο Ηρακλής Μεταξάς. Παράλληλα εξετάζονται και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Θα τιμήσουν την επέτειο ίδρυσης

Φέτος στις 8 Ιουλίου 2021 ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συμπληρώνει 55 χρόνια Ιστορίας. Δύο ημέρες μετά ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις στο στάδιο «Ζωσιμάδες» επισημαίνοντας σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Σάββατο στις 10 Ιουλίου δίνουμε ραντεβού στην ιστορική μας έδρα, διοργανώνοντας ένα φεστιβάλ από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κάθε σπιθαμή του γηπέδου θα φωτιστεί από πυρσούς που θα κάνουν την νύχτα μέρα σχηματίζοντας ένα πύρινο δακτύλιο, ο οποίος θα αγκαλιάσει το γήπεδο που μεγαλώσαμε και στερηθήκαμε για 15 ολόκληρους μήνες. Στη θύρα 10 θα ηχήσουν ξανά τα τύμπανα της κερκίδας και τα συνθήματα θα δώσουν πάλι ζωή στα τσιμέντα, για την ιδέα που υπηρετούμε από μικρά παιδιά».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος