ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Μετά το Πάσχα εξελίξεις στον ΠΑΣ

Αναμένεται να απαντήσει ο Γιαννίκης και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια

Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια ανάσα από τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί και η πορεία του σταμάτησε στην ημιτελική φάση.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», οι παίκτες του Γιαννίκη έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση, καθώς βρήκαν απέναντί τους έναν σοβαρό αντίπαλο, που υπερίσχυσε με την ποιότητα που έχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις ταιριάζει η λαϊκή δοξασία, η αξία του νικητή δίνει δόξα και στον ηττημένο. Λίγο πολύ, από την ώρα που έγινε η κλήρωση και ο ΠΑΣ έπεσε με τον Ολυμπιακό, ήταν προδιαγεγραμμένη και η τύχη του. Ξεκάθαρο φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός. Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τον ΠΑΣ, από τη στιγμή που δεν κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα, που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Γιαννίκης, η ομάδα του πήγε προχθές στο Φάληρο για να κάνει την υπέρβαση της υπέρβασης. Το πάλεψε, αλλά από τη στιγμή που βρήκε έναν Ολυμπιακό αποφασισμένο για την πρόκριση, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. Ωστόσο ο ΠΑΣ αποχώρησε από το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι. Αυτή η αίσθηση υπάρχει και στον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων. Τα σχόλια είναι θετικά, το ίδιο και η περηφάνια για την ομάδα τους. Έκανε σπουδαία παιχνίδια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, κέρδισε φίλους σε όλη την Ελλάδα και σε λίγο καιρό θα κλείσει η σεζόν με θετικό πρόσημο.

Στον ΠΑΣ πλέον κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Ενδεχομένως να δώσει την οριστική απάντηση και ο Αργύρης Γιαννίκης, στην πρόταση που του έγινε από καιρό για να ανανεώσει τη συνεργασία. Ο κόουτς τις ημέρες του Πάσχα θα τις περάσει στη Γερμανία με την οικογένειά του και θα λάβει την τελική απόφαση. Είναι το κεντρικό πρόσωπο της φετινής επιτυχίας και στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι θα μείνει για να κάνει πιο δυνατή την ομάδα τη νέα σεζόν. Παράλληλα θα γίνει και ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, καθώς λήγουν αρκετά συμβόλαια παικτών, που θα απασχολήσουν την ΠΑΕ.

Από σήμερα οι παίκτες θα φύγουν με άδεια και μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν προπονήσεις, ώστε στα εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι άουτ με Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα, να γραφεί ο επίλογος της σεζόν με δύο νίκες.

Η φωτογραφία δείχνει καθαρά τον Σεμέδο να τραβά τη φανέλα του Κάστρο στην περιοχή του Ολυμπιακού και να μην του επιτρέπει να διεκδικήσει τη μπάλα

Ο Πολωνός έπνιξε πέναλτι

Όπως γράψαμε χθες και στην περιγραφή του αγώνα, σε φάση στο β’ ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν ακόμη 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Πολωνός ρέφερι Ρατσκόφσκι δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, σε τράβηγμα της φανέλας του Κάστρο από τον Σεμέδο. Κατά περίεργο λόγο, η φάση δεν ελέγχθηκε ούτε από το VAR, στο οποίο ήταν ο Ολλανδός Φαν Μπέκελ. Θύμισε… Γιάχο και άλλα αστέρια της διαιτητικής παρακμής.

Λώλης: Ήταν ένα όμορφο ταξίδι

«Όμορφο ταξίδι» χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Λώλης την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο. Συγκεκριμένα τόνισε: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Βάλαμε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, χάσαμε τη συγκέντρωση μας κάποιες στιγμές. Ήμασταν άτυχοι στο πέναλτι. Μας ξεκλείδωσε το πέναλτι και ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε στη συνέχεια. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στη συνέχεια δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε. Πετύχαμε ένα γκολ, αλλά δεχτήκαμε γρήγορα κι άλλο και είναι λογικό γιατί απέναντι μας είχαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Μας χτύπησε το πέναλτι σε ένα σημείο που δεν το περιμέναμε. Κάνουμε καλά πρώτα ημίχρονα. Μας ξεκλείδωσε ένα πέναλτι και ήταν δύσκολο να καθαρίσουμε το μυαλό μας σε ολόκληρο το παιχνίδι».

Τι είπε ο Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1. Δύο γκολ και μία ασίστ είχε ο Μαροκινός επιθετικός της ομάδας του Πειραιά, που μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι θέλει το τρόπαιο για τον κόσμο του συλλόγου: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχουμε διανύσει μία μεγάλη περίοδο. Είμαστε στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα παίρνοντας βαθμούς και να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο για να κάνουμε ξανά το νταμπλ. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να βάλω κι άλλα γκολ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Ελπίζω να καταφέρω να αυξήσω τον αριθμό των γκολ. Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο για τον κόσμο μας που δεν είναι εδώ. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά με την κατάκτηση του τροπαίου».

Η ΕΠΣΗΠ συγχαίρει τον ΠΑΣ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πορεία του ΠΑΣ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα εξέδωσε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου. Η ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Βρακάς και τα μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Ηπείρου συγχαίρουν θερμά τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή κ. Γιαννίκη και ολόκληρο το προπονητικό team αλλά και τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα για την εξαιρετική φετινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας τόσο στο Πρωτάθλημα της Super League 1 αλλά ιδιαίτερα στην καταπληκτική πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, κατορθώνοντας να φτάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ένα βήμα πριν τον τελικό. Κάνουν μία πόλη ιδιαίτερα υπερήφανη και όλους εμάς που ασχολούμαστε με το άθλημα και κυρίως τα νέα παιδιά, να στοχεύουν και να ονειρεύονται ακόμη καλύτερες μέρες για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο».

Φίλαθλοι στο ξενοδοχείο

Ψυχολογικές «ντόπες» έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη, λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του πούλμαν της ηπειρωτικής αποστολής για το Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Αρκετός κόσμος, από τους Ηπειρώτες που διαμένουν στην Αθήνα, βρέθηκε στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο «Άγιαξ» και έσπευσε με τραγούδια και συνθήματα να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών, ζητώντας τους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Στα Γιάννινα με 22 ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό