ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα

Το ταξίδι στο όνειρο συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου σταμάτησε απόψε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχασε με σκορ 3-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό.

Όμως αποχωρεί από τον θεσμό με ψηλά το κεφάλι, με περηφάνεια, καθώς η αξία του νικητή δίνει δόξα και στην ηττημένο. Ό,τι μπόρεσε ο ΠΑΣ το έκανε στον σημερινό ημιτελικό. Είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που πήρε πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην βαθμολογία, μονοπωλεί τους εγχώριους τίτλους, έχει τους ποιοτικότερους και καλύτερους παίκτες. Για να είχε τύχη ο ΠΑΣ σε αυτό το παιχνίδι, θα έπρεπε να κάνει αυτός πολύ καλή εμφάνιση και να βρει τον αντίπαλό του σε άσχημη ημέρα. Όμως δε συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ο ΠΑΣ στάθηκε στην αρχή πολύ καλά και με το πρέσινγκ ψηλά δημιουργούσε προβλήματα στον Ολυμπιακό. Όμως στη συνέχεια έκανε λάθη, που τα πλήρωσε λόγω της ποιότητας που είχε η αντίπαλη ομάδα, αλλά και της δικής του κούρασης, καθώς οι παίκτες ήταν αναγκασμένοι να πρεσάρουν αλλά και να δημιουργούν. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε ψυλλιασμένος γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ του έβαλε δύσκολα στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, όπως και στο πρώτο ματς Κυπέλλου που έγινε στα Γιάννινα (1-1). Τις τελευταίες ημέρες στου Ρέντη είχε σημάνει συναγερμός. Ο Μαρτίνς παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και μόνο αψήφιστα δεν πήρε τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Επίσης, σε τέτοια ματς οι ομάδες που δεν είναι φαβορί, χρειάζονται και τύχη για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και η τύχη πήγε σήμερα με τους ισχυρούς. Στο 25’ ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα πέναλτι από το πουθενά, όταν η μπάλα αναπήδησε στο χέρι του Πίρσμαν. Εκεί που είχαν αγχωθεί οι γηπεδούχοι γιατί ο ΠΑΣ τους πίεζε ψηλά και τους χαλούσε το παιχνίδι, πήραν προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση από τον Ελ Αραμπί. Όπως επίσης και στο δεύτερο γκολ η μπάλα πήγε από σπόντα στον σκόρερ. Σε σουτ του Καμαρά, η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε σώμα αμυντικού του ΠΑΣ και πήγε… συστημένη στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιοσέφ Ελ Αραμπί, ως θείο δώρο, για να τη στείλει στα δίχτυα. Είπαμε και πριν, ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να κάνουν το γκολ από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.
Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, στο 50’, ο ΠΑΣ πέτυχε ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με τον Καρτάλη, μειώνοντας το σκορ σε 2-1, μπαίνοντας πάλι στο κυνήγι της πρόκρισης. Τρία λεπτά μετά, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 και για να έχει ο «Άγιαξ» το προβάδισμα πρόκρισης. Η κεφαλιά του Παντελάκη, σε φάουλ του Καρτάλη, έγλειψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σα. Χιλιοστά ήθελε για να πάει στο βάθος των δικτύων. Αν στη φάση αυτή έμπαινε γκολ, το παιχνίδι θα είχε μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη.
Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από ένα τρίλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά και την πρόκριση. Όσο και αν προσπάθησε ο Γιαννίκης να ανακατέψει την τράπουλα με τις αλλαγές που έκανε, ήταν δύσκολο για τον ΠΑΣ να βγάλει δύο γκολ. Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνευσε να δεχτεί και άλλα γκολ, καθώς ανοίχτηκε για την ανατροπή και οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις επιθέσεις.
Αν δούμε την γενική εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΣ στάθηκε αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, πάλεψε όσο μπορούσε, δεν κλείστηκε, δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο και έδειξε ότι δικαίως φέτος είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Καλύτερη και από τον Αστέρα Τρίπολης που είναι στα πλέι οφ. Είχε 12 τελικές ο Ολυμπιακός και 8 ο ΠΑΣ. Αλλά και η κατοχή μπάλας ήταν σε ποσοστά 52%-48%.
Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ ήταν χθες ο Καρτάλης. Μακράν ο πρώτος σε απόδοση. Μαχητής, δημιουργικός, σκόρερ του μοναδικού τέρματος. Σημαντική δουλειά έκανε ο Κάστρο, ο Παντελάκης κράτησε τη θέση του και ο Πίρσμαν βοήθησε πολύ όσο κράτησαν οι αντοχές του. Καλός και πάλι ο Λοντίγκιν, δεν έχει καμία ευθύνη για τα γκολ, έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Ένα λάθος που έκανε, καλύφθηκε από τις υπόλοιπες καλές επεμβάσεις του. Ο Ντομίνγκεθ, λόγω της πίεσης περισσότερο, ξεχώρισε στα ανασταλτικά καθήκοντα, παρά στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Σάλιακας δεν πήγε καλά και είχε προβλήματα από την δεξιά πλευρά. Όπως επίσης δεν φάνηκαν και οι Παμλίδης και Ελευθεριάδης, που τους άλλαξε ο Γιαννίκης. Ειδικά ο Λώλης βοήθησε πολύ στην επανάληψη και στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Μιλιντσεάνου δεν είχε στηρίγματα και προσπαθούσε μόνος του να κάνει κάτι, καθώς τον είχε υπό στενή επιτήρηση ο Παπασταθόπουλος. Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν Ελ Αραμπί, Καμαρά, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος.

ΤΑ ΓΚΟΛ
25’: Σουτ του Μπρούμα βρήκε το χέρι του Πίρσμαν μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Πολωνός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί κάνοντας το 1-0.
41’: Σε φάση διαρκείας έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Καμαρά έκανε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε το σώμα του Εραμούσπε, πήγε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με προσποίηση απέφυγε τον Σάλιακα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-0.
50’: Ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1, όταν ο Πίρσμαν που πάτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού, έσπασε την μπάλα στον Καρτάλη, ο τελευταίος με δεξιό σουτ αιφνιδίασε τον Σα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.
56’: Σουτ Ρεαμπτσιούκ από τα αριστερά, κόντρα, η μπάλα φτάνει μέσα στην περιοχή και δεξιά στον Ελ Αραμπί, βγάζει συρτή σέντρα, δυνατό πλασέ από το σημείο του πέναλτι ο Μπρούμα και 3-1

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
4’: Κεφαλιά υπό πίεση του Ελ Αραμπί χωρίς αποτέλεσμα, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
6’: Σουτ του Ελευθεριάδη στην αγκαλιά του Σα.
13’: Ο Ξαφνικό σουτ του Μπρούμα δεν αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε τη μπάλα.
18’: Νέα καλή επέμβαση του Λοντίγκιν σε σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή.
53’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά από τον Καμαρά, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.
64’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Κάμαρα έβγαλε σε Μασούρα, μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και σπάει προς τα πίσω, ο Μπρούμα σε θέση τετ α τετ, σουτ, πάνω από την εστία του ΠΑΣ.
66΄: Ελ Αραμπί ανοίγει για Μπρούμα, από θέση μέσα αριστερά αυτή τη φορά, σουτ πάνω από την εστία του ΠΑΣ.
67’: Γέμισμα στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Κάστρο πήγε στην πορεία της μπάλας αλλά τον τράβηξε από τη φανέλα ο Σεμέδο για να μην πάει νωρίτερα από τον Σα στη μπάλα. Ο ρέφερι εδώ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ.
77’: Μπροστινή μπαλιά του Βαλμπουενά στον Μασούρα, το πλασέ απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία). Ο ρέφερι θα έπρεπε να ελέγξει καλύτερα το τράβηγμα της φανέλας του Κάστρο από τον Σεμέδο σε φάση φωτιά μπροστά από τον Σα. Δεν έκανε άλλα χοντρά λάθη και δικαίως στις καθυστερήσεις απέβαλε τον εριστικό Χολέμπας με 2η κίτρινη κάρτα. Βοηθοί: Σιέκα (Πολωνία), Κούπσικ (Πολωνία) 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας) VAR: Φαν Μπέκελ (Ολλανδία) ΑVAR: Ντομπρίνιν (Πολωνία).

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρεαμπτσιούκ, Εμβιλά (83’ Σίλβα), Καμαρά (71’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71’ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Χασάν)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Παντελάκης, Εραμούσπε (69’ Κάργας), Πίρσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Κριζμάν), Παμλίδης (46’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69’ Λώλης).

Γιαννίκης: Είμαι περήφανος για την ομάδα

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε περήφανος για την πορεία της ομάδας του τη φετινή σεζόν, σχολιάζοντας για το παιχνίδι: «Ήρθαμε να κάνουμε την υπέρβαση της υπέρβασης. Στα πρώτα δύο λεπτά είχαμε καλές προϋποθέσεις για ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιήσαμε. Με μία κρύα φάση βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η καθοριστική φάση είναι η κεφαλιά του Παντελάκη που δεν μπήκε το γκολ και εκεί δεν έγινε το 2-2. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν μπαίνει το γκολ, είσαι ήρωας. Τα συναισθήματά μου είναι ότι είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, γιατί πετύχαμε περισσότερα πράγματα απ’ όσα περιμέναμε. Προσπαθήσαμε πολύ και αυτό είναι που θέλω να πω στον κόσμο του ΠΑΣ. Συγχαρητήρια στον κ. Μαρτίνς για την ομάδα του. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και δεν έκαναν προπόνηση πολλοί παίκτες και μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες και βάθος στο ρόστερ του. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα».

Μαρτίνς: Έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας. Παίξαμε έχοντας λίγο χρόνο να κάνουμε αποθεραπεία, ενώ πολλοί παίκτες μας είχαν το Ραμαζάνι. Ήταν μία όμορφη νίκη και είναι κρίμα που δεν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που κάναμε, γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε».

Σχετικά άρθρα

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Διπρόσωπος ο ΠΑΣ, αποκλείστηκε με 2-1 από τον Βόλο

Πανέτοιμος και αποφασισμένος για πρόκριση ο “Άγιαξ της Ηπείρου”