ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το Zagori Mountain Running επιστρέφει και είναι επετειακό

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, που η πανδημία Covid-19 δοκίμασε τις αντοχές μας κι άλλαξε τη ζωή μας, το Zagori Mountain Running, ο μεγαλύτερος και πιο αγαπημένος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας, επιστρέφει για να γιορτάσει την επέτειο των 10 χρόνων της διοργάνωσης, σε ασφαλείς συνθήκες για όλους τους παλιούς και νέους φίλους αθλητές.

Για την επετειακή αυτή διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό, ετοιμάζοντας αλλαγές σε αγωνιστικές διαδρομές και πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα είναι αντάξιες της πορείας, αλλά και της συναισθηματικής αξίας που έχει για όλους μας το Zagori Mountain Running.

Οι εγγραφές για τους τέσσερις αγώνες του 10oυ Zagori Mountain Running ανοίγουν στις 9 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά), ενώ αναλυτικές πληροφορίες για την όλη διαδικασία, θα αναρτηθούν τις προσεχείς μέρες στο επίσημο site της διοργάνωσης www.zagorirace.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης.

To 10o Zagori Mountain Running θα διεξαχθεί στις 23-25 Ιουλίου κι από φέτος, όπως ήδη είναι γνωστό, όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στο Τσεπέλοβο. Η Οργανωτική Ομάδα της «My Adventure» έχει θέσει ως βασικό στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του 10ου ZMR, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία τόσο στην προσωπική ασφάλεια όλων όσοι συμμετέχουν στο Zagori Mοuntain Running όσο και στη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής του Ζαγορίου.

Εν αναμονή των επίσημων πρωτοκόλλων διεξαγωγής όλων των ανοιχτών αθλητικών διοργανώσεων, για φέτος, ο αριθμός συμμετεχόντων στους τέσσερις αγώνες καθορίζεται ως εξής, με την επιφύλαξη ότι σε περίπτωση που επιτραπεί η συμμετοχή περισσότερων αθλητών, η διοργάνωση θα ανοίξει κι άλλες θέσεις:

  • TeRA 80km: 250 αθλητές
  • Marathon+ 44km: 350 αθλητές
  • Half Marathon 21km: 300 αθλητές
  • Entry Race 10km: 300 αθλητές

Οι αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό test (PCR) ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή υπεύθυνη δήλωση αποτελέσματος self-test για covid-19, το οποίο θα προσκομίσουν στη Γραμματεία των αγώνων κατά την παραλαβή των BIB number.

Μεγάλοι χορηγοί της επετειακής διοργάνωσης του Zagori Mountain Running είναι οι εταιρείες Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι», «The North Face» και «Fifth Element», και θεσμικοί υποστηρικτές η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ζαγορίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651037309, στο website zagorirace.gr και στα social media της διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Μωσαϊκό λαών το Zagori Mountain Running

Αλλαγές λόγω θερμοκρασιών στο Zagori Mountain Running

Διακρίσεις του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων στο Zagori Mountain Running