Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δύσκολη ομάδα ο Βόλος, θέλει προσοχή

Με προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αυριανό αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Ο ΠΑΣ προέρχεται από δύο ήττες στα πλέι άουτ και πρέπει να ανακόψει το κακό σερί.

Στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Το αυριανό παιχνίδι έχει ενδιαφέρον από την άποψη ότι οι δύο ομάδες διεκδικούν την πρωτιά των αγώνων πλέι άουτ. Η θεσσαλική ομάδα έχει προβάδισμα έναντι του ΠΑΣ, έχοντας 4 βαθμούς διαφορά και επιπλέον έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Για να έχει ελπίδες ο ΠΑΣ για την πρώτη θέση, που είναι και ο στόχος σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ, θα πρέπει να πάρει νίκη αύριο στον Βόλο. Έτσι αναμένεται να γίνει ένα καλό και ανοιχτό παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ απορροφήθηκε περισσότερο στο Κύπελλο και δεν ξεκίνησε καλά τους έξτρα αγώνες πρωταθλήματος. Κέρδισε αρχικά στα Γιάννινα τον Ατρόμητο με σκορ 1-0 και στη συνέχεια έχασε 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και 2-1 στα Γιάννινα από τη Λαμία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και στα δύο παιχνίδια που ηττήθηκε, άνοιξε πρώτος το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει, κάνοντας οι αντίπαλες ομάδες την ανατροπή. Αυτό το κακό σερί θέλουν να ανακόψουν αύριο στον Βόλο, γιατί 3η ήττα στη σειρά θα καθίσει πολύ βαριά στο… στομάχι των φιλάθλων, με κίνδυνο να χαθούν οι καλές εντυπώσεις του τελευταίου καιρού.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σιόντη, Κριζμάν και Πίρσμαν. Οι δύο πρώτοι απουσιάζουν από καιρό. Αντικαταστάτης του Πίρσμαν θα είναι ο Πήλιος, από τους λίγους που ξεχώρισε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Ίσως να γίνουν και ορισμένες άλλες αλλαγές, όχι βέβαια σε μεγάλη κλίμακα, θέλοντας ο κόουτς να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε νέους κυρίως παίκτες, που δεν είχαν τον ανάλογο χρόνο σε προηγούμενα παιχνίδια. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Λιάσος, Λώλης, Γροσδάνης και Πανουργιάς. Όχι ότι όλοι αυτοί θα είναι βασικοί, αλλά ίσως ορισμένοι. Ούτε και το ματς αυτό ενδείκνυται για πειράματα και μεγάλες αλλαγές, γιατί ο Βόλος είναι καλή ομάδα και θέλει προσοχή.

Σενάρια για τον Λύρατζη του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, στον ΠΑΣ περιμένουν πρόταση από το εξωτερικό για να πουλήσουν τον Σάλιακα, το συμβόλαιο του οποίου λήγει με τον ΠΑΣ στις 30/6/2022. Λέγεται ότι θα υπάρξει από ομάδα του εξωτερικού. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, είναι του Λευτέρη Λύρατζη. Ο νεαρός μπακ ανήκει στον ΠΑΟΚ, πέρσι είχε δοθεί δανεικός στον ΝΠΣ Βόλος, ενώ φέτος, αν και βρέθηκε μια… ανάσα από τον Παναιτωλικό, έμεινε στον δικέφαλο του βορρά, χωρίς να κερδίσει θέση στο ρόστερ. Τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ισάριθμες στο Κύπελλο έχει «γράψει» ο καβαλιώτης μπακ. Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ για ακόμα ένα χρόνο, αλλά δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα. Οι Γιαννιώτες τον έχουν στα υπόψη, αλλά θα περιμένουν πρώτα να δουν τι θα γίνει με τον Σάλιακα.

Πρωτιά θέλει και ο Βόλος

Στους παίκτες του ΝΠΣ Βόλος δίνεται η ευκαιρία, εφόσον νικήσουν αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό, να «σφιχταγκαλιάσουν» την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Θα ακολουθήσουν τρία παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας με Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο (τελευταία αγωνιστική), ενώ μεσολαβεί και το παιχνίδι με την ΑΕΛ στον Βόλο. Στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, ο Άνχελ Λόπεθ θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής να αγωνιστούν και να δείξουν τί αξίζουν, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλο το έμψυχο δυναμικό, πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις για τους παίκτες που θα μείνουν στην ομάδα, πέρα από αυτούς που έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος