Αθλητικά

Στο φουλ η προετοιμασία για το ματς με Βόλο

Ο ΠΑΣ, καίτοι στα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι άουτ έχασε από ΟΦΗ και Λαμία, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, αφού απέχει 13 βαθμούς από τον ουραγό Παναιτωλικό, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν, θέλει άλλους δύο βαθμούς για να αποφύγει και την περίπτωση να παίξει μπαράζ με τη 2η ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτό όσον αφορά τους μαθηματικούς υπολογισμούς για τις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές που ακολουθούν, παίρνοντας το ακραίο σενάριο να χάνει συνεχώς ο ΠΑΣ και να κερδίζουν ο Παναιτωλικός και η Λάρισα που είναι στην ουρά! Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την απόδοση των ομάδων, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν πρόκειται να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις. Τουναντίον, όπως αναφέρει και η προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ, θα επιδιώξει να καταλάβει την πρώτη θέση της μίνι βαθμολογίας των πλέι άουτ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει μεθαύριο ο ΠΑΣ να κερδίσει οπωσδήποτε στον Βόλο, αφού οι δύο αυτές ομάδες διεκδικούν την πρωτιά. Με αυτό το σκεπτικό συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας, που θα ολοκληρωθεί αύριο, για να αναχωρήσει στη συνέχεια η ομάδα για τον Βόλο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σιόντη, Κριζμάν και Πίρσμαν. Ο τελευταίος σήμερα θα κάνει μαγνητική για περισσότερη σιγουριά, μετά τον υπέρηχο που έκανε προχθές και έδειξε ένα απλό τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο. Μπορεί να προλάβει οριακά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, αλλά δε θα ρισκάρουν να τον χρησιμοποιήσουν αν δεν είναι 100% εντάξει, γιατί είναι πολύτιμος παίκτης και χρειάζεται για το επαναληπτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, περισσότερο με ασκήσεις τακτικής, καθώς κάποια πράγματα στα τελευταία παιχνίδια δεν άρεσαν στον Γιαννίκη και γίνονται εντατικά μαθήματα για να διορθωθούν.

Σε ό,τι έχει σχέση με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιαννίκη αλλά και με τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τον Ιούνιο τα συμβόλαιά τους (Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Χουτεσιώτης, Εραμούσπε, Κάστρο, Κρίζμαν, Μπρένερ), δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ή τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο επί του παρόντος. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης από καιρό μίλησε με τον κόουτς και του πρότεινε ανανέωση συνεργασίας. Απομένει αυτός να απαντήσει εν ευθέτω χρόνω. Με κάποιους παίκτες έγιναν διερευνητικές επαφές, αυτοί δε βιάστηκαν να απαντήσουν και ούτε να δεσμευθούν από τώρα, περιμένοντας και τυχόν προτάσεις με καλύτερες αποδοχές από άλλες ομάδες. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η… διπλωματία θα ξεκινήσει μόλις τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπου θα ακολουθήσει νέος γύρος επαφών. Ο Γιαννίκης θα απαντήσει μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα και επί του παρόντος δε θέλει ούτε καν συζήτηση περί αυτού.

Ξανά στα γήπεδα οι Ομάδες Νέων

Περισσότεροι από πέντε μήνες χρειάστηκαν για να ανάψει το πρώτο «πράσινο φως» στις ομάδες Κ19 της Super League, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές τους να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ έδωσε την άδειά της με την προϋπόθεση να τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και πιθανότατα την Παρασκευή να ανακοινωθεί και επίσημα από τον κ. Χαρδαλιά ότι οι ομάδες αυτές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Η προετοιμασία του Βόλου

Συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Βόλου για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ. Ο Άνχελ Λόπεθ μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Ζαν Μπαριέντος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα τρία πρώτα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ εντός έδρας. Ο ουρουγουανός μέσος δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και να πάρει «ανάσες» ο Σωτήρης Νίνης. Από εκεί και πέρα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκολας Μαρτίνες, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τον Παναιτωλικό λόγω τραυματισμού. Ο Τάσος Δουβίκας, ύστερα από ένα σερί 32 παιχνιδιών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (σε όλα τα ματς ξεκίνησε βασικός, ενώ πέτυχε συνολικά 13 γκολ), έμεινε εκτός από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ωστόσο, το Σάββατο αναμένεται να πάρει και πάλι θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος