Είναι πολύ πιθανό να δούμε πάλι παιχνίδια χωρίς κόσμο
Αθλητικά

Το βλέμμα του «Άγιαξ» σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό

Μίνι προετοιμασία ξεκίνησε από χθες στον ΠΑΣ ο Γιαννίκης, για να μη χάσει η ομάδα τον καλό ρυθμό της

Μετά το διήμερο ρεπό, στο γήπεδο επέστρεψαν από χθες οι παίκτες του ΠΑΣ, ξεκινώντας ένα μίνι πρόγραμμα προετοιμασίας, ώστε να καλυφθεί το αγωνιστικό κενό του Σαββατοκύριακου λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι από χθες μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και ο Αντώνης Οικονομόπουλος, μετά από απουσία περίπου ενός μηνός λόγω τραυματισμού στο χέρι. Μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ το επόμενο Σάββατο 3 Απριλίου, υπάρχει καιρός να καλύψει το κενό της αγωνιστικής απραξίας του. Τραυματίας είναι ο Σιόντης, ενώ και ο Κριζμάν δεν είναι ακόμη έτοιμος, με αποτέλεσμα να κάνει και χθες ατομικό πρόγραμμα.

Από τις προπονήσεις απουσιάζει και ο Λιάσος που κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων. Ο νεαρός άσος του ΠΑΣ συνεχώς κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γιαννίκη, που του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλα σχεδόν τα τελευταία παιχνίδια. Η δε κλήση στο εθνικό συγκρότημα είναι πιστοποίηση της ανοδικής πορείας που έχει με τη φανέλα του ΠΑΣ ο Λιάσος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια καλή γενιά νέων παικτών, όπως οι Λιάσος, Λώλης, Πήλιος και Γροσδάνης, που βγήκαν από τις υποδομές της ομάδας, και στο ρόστερ προστέθηκαν και άλλοι νεαροί παίκτες, όπως οι Δούμτσης, Αθανασίου και Οικονομόπουλος, που έχουν κατεβάσει και τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της ομάδας.

Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ακολουθεί μεσοβδόμαδα το σημαντικό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ένα ματς που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον στον φίλαθλο κόσμο, καίτοι δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο λόγω της πανδημίας. Οι Γιαννιώτες για 55 χρόνια ζουν με το όνειρο να δουν την ομάδα τους σε τελικό Κυπέλλου. Φέτος, που πήγαν για 3η φορά στα ημιτελικά, δεν ήταν ευνοϊκή η κλήρωση και τους έτυχε ο Ολυμπιακός. Όμως δεν το βάζουν κάτω και θα διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για πρόκριση. «Ξεκάθαρο φαβορί στο Κύπελλο είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και εμείς θα κάνουμε το παν για να κυνηγήσουμε την τύχη μας και τις όποιες ελπίδες πρόκρισης μπορεί να έχουμε», είπε ο Νίκος Μπαδήμας, βοηθός του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία. Η ΕΠΟ δεν όρισε ακόμη την ημερομηνία και την ώρα του αγώνα, αλλά αυτό δεν απασχολεί και πολύ τον ΠΑΣ, γιατί θα παίξει το Σάββατο 2 Απριλίου με τον ΟΦΗ και το επόμενο παιχνίδι για τα πλέι άουτ είναι την Δευτέρα 11 Απριλίου. Συνεπώς, όποτε και να παίξει με τον Ολυμπιακό, ενδιάμεσα αυτών των αγώνων, έχει χρόνο για να ξεκουραστεί.

Και αυτή η διακοπή του αγωνιστικού προγράμματος λόγω Εθνικής, ευνοϊκή είναι για τον ΠΑΣ, γιατί έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων στο δίμηνο Γενάρη και Φλεβάρη, σε δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες. Η ξεκούραση ήταν επιβεβλημένη, ώστε να πάρουν όλοι ανάσες για τη συνέχεια. Ο στόχος είναι διπλός. Ο «Άγιαξ» θέλει να τερματίσει πρώτος στο μίνι τουρνουά των πλέι άουτ και να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου που είναι όνειρο πολλών ετών και πολλών γενιών.

Να διατηρηθεί ο καλός ρυθμός

Αυτό που θέλουν από το τεχνικό τιμ είναι να μη χάσει η ομάδα τον καλό ρυθμό που είχε τον τελευταίο καιρό και την ικανότητα να παίρνει νικηφόρα αποτελέσματα. Από τις 21 Φεβρουαρίου και μετά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε σύνολο έξι αγώνων.

Επίσης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ είχε να φέρει εντός έδρας τρία σερί νικηφόρα αποτελέσματα από τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη. Περισσότερα από τρία στη σειρά νικηφόρα αποτελέσματα μέσα στα Γιάννινα είχε φέρει τη σεζόν 1975-76 με τη μεγάλη ομάδα του Αντώνη Γεωργιάδη. Τότε από τον Φεβρουάριο και μετά είχε επτά νίκες στη σειρά σε ματς στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ατρόμητο ήταν το 400ο εντός έδρας σε αναμετρήσεις Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο «Άγιαξ» σε αυτούς τους 400 αγώνες έχει 196 νίκες, 118 ισοπαλίες και 86 ήττες, ενώ έχει πετύχει 546 γκολ και έχει δεχτεί 336. Επιδόσεις που αναδεικνύουν μια από τις πιο ισχυρές έδρες της περιφέρειας στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας.

Κλήση σε απολογία

Πειθαρχική δίωξη από τον αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα ασκήθηκε κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για μη καταβολή εξόδων διαιτησίας από εντός έδρας αγώνα. Η κλήση σε απολογία είναι για μεθαύριο το πρωί στο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας. Όμως είναι διαδικαστικό θέμα. Αν καταβληθούν τα χρήματα, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, όπως έγινε και άλλη φορά

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος