Αθλητικά

Δεν είναι καλή και η παράδοση στην Τρίπολη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρας Τρίπολης. Σε σύνολο 11 αγώνων ο Αστέρας έχει 6 νίκες, σημειώθηκαν 4 ισοπαλίες και 1 νίκη του ΠΑΣ το 2017.

Σήμερα είναι η πιο καθοριστική προπόνηση, όπου ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει τις τελικές δοκιμές για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στην Τρίπολη. Βασικά θα παίξει κανονικά με δύο επιθετικούς σε σχηματισμό 4-4-2, αφού ο ΠΑΣ είναι από τις ομάδες που παίζουν ανοιχτό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Λογικά θα έπρεπε η ίδια ενδεκάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή να είναι πάλι στο γήπεδο, με τη λογική ότι μια πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει εύκολα.

Σε σχέση με το παιχνίδι αυτό, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας (4 κίτρινες κάρτες) μόνο ο Κάστρο. Ο Κριζμάν που έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός αποστολής, αντικαταστάθηκε πολύ νωρίς λόγω τραυματισμού από τον Μιλιντσεάνου, ενώ οι άλλοι τραυματίες Οικονομόπουλος, Σιόντης είναι καιρό εκτός δράσης. Επειδή ο Γιαννίκης ποτέ δε χρησιμοποιεί την ίδια ενδεκάδα, αλλά κάνει 2-3 αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες και να έχει σε εγρήγορση και τους υπόλοιπους, καθώς και επειδή αρκετοί παίκτες είναι στο όριο καρτών, ίσως δούμε έναν πιο ανανεωμένο ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ δε μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και θα αρχίσει νέο μέτρημα καρτών. Αυτό το μίνι φρεσκάρισμα που έκανε σε κάθε παιχνίδι ο Γιαννίκης, είχε ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς ο ΠΑΣ έβγαλε το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο από τα Χριστούγεννα και μετά χωρίς ιδιαίτερες απώλειες και με την ομάδα να διατηρεί τις δυνάμεις της, παρ’ ότι αντιμετώπισε λόγω καιρικών συνθηκών πολλές δυσκολίες και στις προπονήσεις.

Στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» θα αγωνιστεί μετά από δύο χρόνια και τρεις μήνες, καθώς είχε μεσολαβήσει ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική. Το προηγούμενο παιχνίδι για την αγωνιστική σεζόν 2018-19 είχε γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Φερνάντες στο τελευταίο λεπτό. Από τους σημερινούς παίκτες, είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι οι Κριζμάν, Σιόντης και Παμλίδης. Ο τελευταίος θα αγωνιστεί και την Κυριακή. Η δε προϊστορία που ξεκινά από το 2006 στη Β’ Εθνική, δεν είναι καλή για τον «Άγιαξ», αφού σε έντεκα παιχνίδια (δέκα Α’ Εθνικής, ένα Β’ Εθνικής) καταγράφονται έξι νίκες του Αστέρα, τέσσερις ισοπαλίες και μόνο μία νίκη του ΠΑΣ με σκορ 2-1 το 2017. Η μία και μοναδική νίκη του ΠΑΣ σημειώθηκε στις 19/8/2017, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ: 6’ Ναδάλες 0-1, 19’ Μαυροπάνος 0-2, 61’ Καλτσάς 1-2.

Χωρίς Μπαράλες, Ιγγλέσιας ο Αστέρας

Χωρίς τον αρχισκόρερ του θα πορευτεί ο Αστέρας Τρίπολης στα επόμενο δυο παιχνίδια, με τον ΠΑΣ την Κυριακή και στο πρώτο των πλέι οφ, καθώς ο Χερόνιμο Μπαράλες συμπλήρωσε στο Περιστέρι δέκα κίτρινες κάρτες. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να ξεκινάνε από το μηδέν σε Play Off και Play Out, όμως οι ποινές μεταφέρονται και συνεπώς ο Αργεντινός θα απουσιάσει τόσο από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όσο και από την πρεμιέρα των Play Off. Ο Μπαράλες είναι ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα με δέκα γκολ έναντι έξι του Φερνάντεθ και τριών του Ριέρα. Επίσης δε θα αγωνιστεί και ο Χούλιο Ιγγλέσιας, γιατί αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που έληξε με σκορ 1-1 στο γήπεδο Περιστερίου.

Ο Αστέρας συνέχισε και χθες το πρόγραμμα προετοιμασίας υπό την επίβλεψη του Μίλαν Ράσταβατς. Το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάβανε ασκήσεις συντονισμού και κατοχής μπάλας σε περιορισμένο χώρο σε τρεις ομάδες. Στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις ταχύτητας σε συνδυασμό με αμυντική-επιθετική τακτικής αλλά και παιχνίδι τακτικής σε περιορισμένο χώρο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος