Αθλητικά

Δύσκολο τεστ για ΠΑΣ στην Τρίπολη

Μετά τη μεγάλη προσπάθεια του τελευταίου καιρού που σφραγίστηκε με τις τρεις νίκης επί του Παναθηναϊκού, το διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, ήταν μια όαση ξεκούρασης για όλους. Από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής στην Τρίπολη με τον Αστέρα, που θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Στις δύο ομάδες υπάρχει η ποιότητα και το καλό ποδόσφαιρο που παίζουν, ως κοινός παρονομαστής, οπότε το παιχνίδι αυτό, με το οποίο θα πέσει και η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο ΠΑΣ με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού πλησίασε τον Βόλο για να διεκδικήσει την 7η θέση που είναι η οροφή του γκρουπ των ομάδων που θα δώσουν στη συνέχεια αγώνες πλέι άουτ. Μπορεί να αισθάνεται κάπως άνετα βαθμολογικά, αλλά ο Γιαννίκης είπε στους παίκτες να μη χαλαρώσουν, για να συνεχιστεί η καλή πορεία και στη συνέχεια.

Υπάρχουν απουσίες

Υπάρχουν και προβλήματα για το ματς της Κυριακής στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Πλην του Κάστρο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και υποχρεωτικά πρέπει να εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι αυτό, είναι δύσκολο να προλάβει ο Σάντι Κριζμάν, καθώς η μαγνητική έδειξε ότι έχει σπασμό στη γάμπα. Ο γιατρός δεν απέκλεισε παντελώς το ενδεχόμενο συμμετοχής, αλλά δε θα ρισκάρουν να χρησιμοποιήσουν τον Κροάτη αν δεν είναι απολύτως καλά. Επίσης δεν υπολογίζονται σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Σιόντης και Οικονομόπουλος.

Ο Γιαννίκης θα πρέπει να βρει τους αντικαταστάτες των δύο πρώτων. Ο Μιλιντσεάνου θα ξεκινήσει από την αρχή στην επίθεση, δίπλα στον Παμλίδη. Ο μολδαβός επιθετικός, με το που μπήκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη θέση του τραυματία Κριζμάν, μετά από λίγα λεπτά σημείωσε το γκολ της νίκης. Αυτό θα τον βοηθήσει ψυχολογικά στη συνέχεια. Ο Μιλιντσεάνου αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τη Βαντούζ του Λιχτενστάιν. Το κενό του Κάστρο στη μεσαία γραμμή, πιθανόν να καλυφθεί με εσωτερική αλλαγή. Δηλαδή, ο Κάργας θα χριστεί αμυντικός χαφ όπως έγινε και σε άλλα παιχνίδια και το κενό του στο κέντρο της άμυνας θα καλυφθεί από τον Εραμούσπε που θα είναι το νέο πρόσωπο. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη προπόνηση το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.

Πονοκέφαλος τα συμβόλαια που λήγουν

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα και εκτός γηπέδων, αφού λήγουν στις 30 Ιουνίου 2021 τα συμβόλαια βασικών παικτών όπως των Παμλίδη, Ελευθεριάδη, Κριζμάν, Λοντίγκιν, Μπρένερ, Εραμούσπε και θα γίνει προσπάθεια παραμονής στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Λοντίγκιν υπάρχει το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης, ενώ για τον Μπρένερ θα ζητηθεί η παράταση του δανεισμού από την Ατλέτικο Μπελγκράνο.

Σε απολογία ο ΠΑΣ

Σε απολογία κλήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκας η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς, όπως έγραψε ο παρατηρητής στην έκθεσή του, υπήρχαν φίλαθλοι στο γήπεδο που έβρισαν παίκτες του Παναθηναϊκού, εννοώντας το επεισόδιο με τον Διούδη. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, οπότε στα πλέι άουτ και στο Κύπελλο θα πρέπει να γίνεται καλύτερος έλεγχος.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος