Αθλητικά

Πιστεύει στην πρόκριση ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Ραντεβού με την… ιστορία έχει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, δίνοντας στις 8 το βράδυ το επαναληπτικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τηλεοπτική μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι COSMOTEsports 1.

Έχοντας προβάδισμα λόγω της νίκης με σκορ 2-1 στο πρώτο ματς που έγινε στο γήπεδο Αγρινίου, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κυνηγήσει σήμερα ό,τι καλύτερο που θα τον φέρει για τρίτη φορά στην ιστορία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την κρυφή ελπίδα κάποια φορά να παίξει και σε τελικό αυτής της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά έφτασε το 2007, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και το 2010 αποκλείοντας τον Ατρόμητο Περιστερίου. Την πρώτη φορά η Λάρισα και την δεύτερη ο Παναθηναϊκός, του έκοψαν τον δρόμο για τον τελικό. Σήμερα στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ θα τα δώσει όλα για όλα για να πετύχει ιστορική πρόκριση. Έχοντας το αβαντάζ της νίκης του πρώτου αγώνα, έστω και με το εύθραυστο σκορ 2-1, θα προσπαθήσει βασικά να μην χάσει, καθώς βολεύει και η ισοπαλία. Όμως ο ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη έχει μάθει να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, κλέβοντας φέτος την παράσταση στα περισσότερα ματς με τις μεγάλες ομάδες.

Βέβαια το σημερινό παιχνίδι είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια πρωταθλήματος και θέλει μια άλλη προσέγγιση και διαχείριση από την πλευρά των γηπεδούχων. Ασφαλώς οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία και δεμένες τις γραμμές. Από εκεί και μετά θα ψάξουν και για γκολ, που θα τους φέρουν κοντά στην πρόκριση. Ιδιαίτερη προσοχή θα δώσουν στο ξεκίνημα του αγώνα, να μην αιφνιδιαστούν, όπως έγινε στο Αγρίνιο που δέχτηκαν το γκολ πολύ νωρίς. Οι Γιαννιώτες περιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πιέσει από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ, καθώς αυτός πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Συνεπώς οι κυανόλευκοι θα μπουν στο γήπεδο με την αδρεναλίνη στα ύψη με παρατεταμένη την προσοχή, να μην αιφνιδιαστούν και σταδιακά να βάλουν σε ενέργεια το σχέδιο πρόκρισης. Τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα έγιναν εντατικά μαθήματα από τον Αργύρη Γιαννίκη στους παίκτες, για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό και για τα σημεία «κλειδιά» της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό θα αναμετρηθεί και το Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Επί του παρόντος προέχει η σημερινή αναμέτρηση, την οποία περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι οι Ηπειρώτες. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει πίστη για πρόκριση. Όσον αφορά το αγωνιστικό σχήμα της ομάδας, είναι πολύ πιθανόν να παίξει μόνο με έναν επιθετικό και να ενισχυθεί περισσότερο η μεσαία γραμμή. Η αποστολή είναι από την Κυριακή στην Αθήνα, αμέσως μετά το παιχνίδι στη Λαμία. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση σε γήπεδο της Γλυφάδας. Πιθανή ενδεκάδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Κάργας, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης. Στην αποστολή είναι και οι Χουτεσιώτης, Κριζμάν, Πήλιος, Λώλης, Γροσδάνης, Μιλιντσεάνου, Λιάσος, Μπρένερ, Νάουμετς, Δούμτσης.

Διαιτητής ο Ρώσος Λεβνίκοφ

Διαιτητής θα είναι ο 37χρονος Ρώσος Κιρίλ Λεβνίκοφ με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή (Ζακύνθου), Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας). Τέταρτος ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας), διαιτητής VAR ο Ρώσος Σεργέι Ιβάνοφ, AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαίδης (Μακεδονίας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).

Ο Παναθηναϊκός

Ως έναν «τελικό» χαρακτηρίζουν στον Παναθηναϊκό τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς υπάρχει και η ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς που έγινε στο Αγρίνιο. Στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι τέθηκαν οι Γιουνούς Σανκαρέ και Μπαρτ Σένκεφελντ. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Αθανασακόπουλος, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος