ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Άμεση επανέναρξη της Α1 Γυναικών ζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 Γυναικών από την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαρτίου ζητούν οκτώ από τις 14 ομάδες της κατηγορίας με επιστολή τους προς την Ελληνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, ανάμεσά τους και ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Οι οκτώ ομάδες διαφωνούν με τα αίτημα που κατέθεσαν οι υπόλοιπες ομάδες για παράταση μερικών ακόμη εβδομάδων, συναρτώντας μάλιστα τη συμμετοχή τους με το αν θα υπάρξει συνδρομή από την πολιτεία στην κάλυψη των αυξημένων εσόδων λόγω της ανάγκης τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Το «μπλοκ» των ομάδων αποτελούν, εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ελευθερία Μοσχάτου, ΠΑΟΚ, Εσπερίδες, ΕΦΑΟ Ζωγράφου και ΟΑ Χανίων, που επίσης ζητούν παράταση για την αντικατάσταση των τριών ξένων αθλητριών ή και προσθήκη Ελληνίδας που αγωνίζεται στο εξωτερικό σε όποια ομάδα το επιθυμεί έως τις 7 Μαρτίου, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που έχει άλλη θέση στο θέμα των ξένων μεταγραφών και συμφωνεί σε αλλαγή μίας μόνο αλλοδαπής αθλήτριας και μόνον.
«Από τη μέρα της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων δηλώνουμε συνεχώς πως επιθυμούμε την όσο το δυνατό αμεσότερη επανέναρξη.Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από την Πολιτεία πως επιτρέπεται η διενέργεια προπονήσεων (1/1/2021), ως οφείλαμε απέναντι στις αθλήτριες μας και το τεχνικό επιτελείο, σεβόμενοι τις προσπάθειες τους και την επένδυση που έχουμε κάνει, ξεκινήσαμε να προπονούμαστε ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι όταν θα λαμβάναμε το πράσινο φως από την Πολιτεία. Όλο αυτό το διάστημα των δυο μηνών απραξίας καταφέραμε με μεγάλες θυσίες σε όλα τα επίπεδα να διατηρήσουμε τις αθλήτριες μας. Καταβάλουμε εδώ και δυο μήνες χρήματα για διενέργεια τεστ ως οφείλουμε για να μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις. Με μεγάλη έκπληξη λοιπόν διαβάζουμε πως ζητείτε από κάποιες ομάδες παράταση τρεις εβδομάδων για την έναρξη του Πρωταθλήματος και αναρωτιόμαστε, δεν τους έφταναν οι σχεδόν δυο μήνες από 1/1/21 έως σήμερα; Φυσικά και επιθυμούμε και εμείς την οποία αρωγή του Κράτους ή της Ομοσπονδίας στη διενέργεια των τεστ ή στην ελάφρυνση τυχών εξόδων αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θέτουμε ως προαπαιτούμενο. Ο σκοπός των ομάδων είναι να παράγουν αθλητισμό και της Ομοσπονδίας να διοργανώνει Πρωταθλήματα. Ας αναλάβει λοιπόν το κάθε σωματείο το μερίδιο της ευθύνης του και ας υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται.
Οι αθλήτριες τις Εθνικής Ομάδας κατάφεραν να πάρουν την Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όντας σε απραξία, κάποιες ομάδες τις προπόνησαν, τους κατέβαλαν τα οδοιπορικά και θεωρούμε πως ο κόπος και θυσίες τους πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους. Επιθυμούμε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος και να ξεκινήσουμε στις 7/3/21», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής