ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Τέλος ο Λεό από τον ΠΑΣ- Δύσκολη αποστολή στη Λαμία

Χωρίς τον Ζαν Μπατίστ Λεό ταξιδεύει για τη Λαμία η αποστολή του ΠΑΣ, όπου αύριο (ώρα 17.15) θα γίνει ο αγώνας με την τοπική ομάδα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σήμερα, πριν από την προπόνηση, ο Λεό αποχαιρέτησε τους μέχρι τώρα συμπαίκτες του, καθώς θα υπογράψει στη Ρίγα της Λετονίας που είναι ο νέος σταθμός της καριέρας του. Ένα σημαντικό ποσό θα πάρει και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το συμβόλαιο του Λεό έληγε στις 30 Ιουνίου 2021, ενώ απέρριψε την πρόταση ανανέωσης που του έκανε ο κ. Χριστοβασίλη.
Ο Λεό αποκτήθηκε το 2018 από τον Κισσαμικό Χανίων, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην ομάδα πέρσι και φέτος. Την πρώτη χρονιά, λόγω τραυματισμού, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, έχει με τον ΠΑΣ 20 συμμετοχές με δύο γκολ στο πρωτάθλημα, δύο συμμετοχές και ένα γκολ στο Κύπελλο. Συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΣ από το 2018 μέχρι τώρα έχει 61 συμμετοχές και 14 γκολ.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ έχει δύσκολη αποστολή αύριο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Η Λαμία κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγει τον υποβιβασμό και από τα Χριστούγεννα και μετά κάνει καλή πορεία, παίρνοντας πολλούς βαθμούς, γεγονός που συνετέλεσε στο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να είναι πιο ψηλά από Λάρισα και Παναιτωλικό. Και αύριο στον αγώνα με τον ΠΑΣ θα δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την σωτηρία. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λάρισας στο Αλκαζάρ και είναι με ανεβασμένη ψυχολογία.
Όμως, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλείται και ο ΠΑΣ να δείξει το μέταλλο που έχει ως ομάδα και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι βέβαιο ότι θα παλέψει για τη νίκη για να ανεβεί ψηλότερα στην βαθμολογία και στα πλέι άουτ να παίξει ελεύθερα, χωρίς άγχος και πίεση.
Ο Αργύρης Γιαννίκης ετοίμασε κατά τον καλύτερο τρόπο την ομάδα, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επηρεάσει η αποχώρηση του Λεό. Όπως γράφουμε και παραπάνω, φέτος κάνει εξαιρετική χρονιά, έχοντας θέση στη βασική ενδεκάδα. Δεν έγινε γνωστό αν η αποχώρηση Λεό ήταν γνωστή από προηγούμενες ημέρες ή αν έσκασε σαν βόμβα χθες αιφνιδιάζοντας και τον προπονητή της ομάδας. Από εδώ και πέρα ο ΠΑΣ θα στηριχτεί επιθετικά στους Κριζμάν, Παμλίδη, με εναλλακτικές λύσεις τον Μιλιντσεάνου, καθώς και τους Ελευθεριάδη, Μπρένερ που είναι μεσοεπιθετικοί και όχι φουνταριστοί κυνηγοί. Υπάρχει και ο νεαρός Δούμτσης που μπήκε ως αλλαγή σε κάποια παιχνίδια, αλλά τελευταία είναι συνεχώς εκτός αποστολής.
Πλην του Λεό, στην αποστολή δεν περιλαμβάνονται και οι τραυματίες Οικονομόπουλος και Σιόντης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ΠΑΣ σε ένα σύστημα 4-4-2 αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Λοντίγκιν, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο άμυνας τους Παντελάκη, Εραμούσπε, στη μεσαία γραμμή τους Κάργα, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλη και στην επίθεση Παμλίδη, Κριζμάν. Αν παίξει με έναν επιθετικό, τότε θα μείνει εκτός ο Κριζμάν και θα προστεθεί ο Ελευθεριάδης. Στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη είναι και οι Χουτεσιώτης, Λιάσος, Λώλης, Πήλιος, Νάουμετς, Μπρένερ, Μιλιντσεάνου και Πανουργιάς.
Μετά το αυριανό ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει για Αθήνα όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Τον αυριανό αγώνα στη Λαμία θα διευθύνει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλου (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), διαιτητής VAR ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας), AVAR ο Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Σήμερα ολοκληρώνεται και η προετοιμασία της Λαμίας υπό την επίβλεψη του Μιχάλη Γρηγορίου. Σύμφωνα με το lamiasports.gr, η χθεσινή προπόνηση, είχε ένα καλό νέο. Ο Θοδωρής Βασιλακάκης μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή. Δεν προπονήθηκε ο Έλμαρ Μπιάρνασον. Εκτός θα είναι και ο Ταϊρόν, ο οποίος έχει εδώ και λίγες ημέρες επιστρέψει στο γήπεδο μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Μικρή είναι η προϊστορία των δύο ομάδων, καθώς η Λαμία τα τελευταία χρόνια ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ. Αύριο θα αναμετρηθούν για 5η φορά. Στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις, καταγράφονται δύο νίκες της Λαμίας, μία νίκη του ΠΑΣ και μία ισοπαλία.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ
Το ματς του α’ γύρου έγινε στα Γιάννινα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 και έληξε με σκορ 2-0 υπέρ του ΠΑΣ. Τα τέρματα σημείωσαν οι Ελευθεριάδης και Παμλίδης. Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Μπρένερ (64’ Καρτάλης), Κάστρο, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (77’ Κάργας), Ελευθεριάδης (92’ Νάουμετς), Παμλίδης (92’ Δούμτσης).
ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (90’ Κούγκα), Μπουλούλης (56’ Αραμπούλι), Βασιλόγιαννης (56’ Ντέλετιτς), Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (79’ Τσούκαλος), Καραμάνος.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος