ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δεν έγινε παραλαβή του ταρτάν στους «Ζωσιμάδες»

Την απόφαση να μην παραλάβει το έργου του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», έλαβε το κλιμάκιο τεχνικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που βρέθηκε για δύο ημέρες στα Γιάννενα.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα κατασκευαστικών αστοχιών που έχουν εδώ και καιρό εντοπιστεί, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αποκόλληση κάποιων τμημάτων και τη συγκέντρωση νερών σε διάφορα σημεία. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η επίσκεψη έγινε εν μέσω βροχόπτωσης βοήθησε τους μηχανικούς της ΓΓΑ να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι προβλήματα, που είχαν επισημανθεί από τους χρήστες και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ.
Η μη παραλαβή του έργου σημαίνει ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να προχωρήσει σε αναγκαίες παρεμβάσεις, οι οποίες συμφωνήθηκε να γίνουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στους «Ζωσιμάδες» βρέθηκαν και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, με τον πρόεδρο Παντελή Κολόκα να δηλώνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι το έργο δε θα έχει προβλήματα για να μπορέσουν να το απολαμβάνουν οι αθλητές με τον τρόπο που πρέπει. «Εμάς η μεγάλη μας έγνοια ήταν ότι δε θέλαμε να το αφήνουμε στον χρόνο να φθείρεται κι άλλο, για να προλάβουμε καταστάσεις και να μη λειτουργήσουμε μετά ως Επιμηθείς, αλλά ως Προμηθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι υπήρχε επιμονή από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για να βρεθούν στα Γιάννενα οι υπεύθυνοι της ΓΓΑ.
Στον αντίποδα, παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, ωστόσο και εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με την υπέρχρηση της εγκατάστασης. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κολόκας, αναγκαστικά θα γίνει ένας προγραμματισμός της χρήσης του συνθετικού χλοοτάπητα, για να μη σβήσει στον χρόνο.
Τέλος, εντός των ημερών αναμένεται η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας.

Σχετικά άρθρα

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια

Ευθύνες και στη σημερινή δημοτική αρχή για την αύξηση των τελών