ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Σε νέα ημερομηνία το ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός

Την αναβολή του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αποφάσισε ο διαιτητής του αγώνα Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες» ήταν σε κακή κατάσταση, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων στην πόλη των Ιωαννίνων τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από τον σχετικό έλεγχο που έκανε ο ρέφερι της αναμέτρησης, έλαβε την απόφαση για αναβολή.

Μάλιστα, δεδομένου ότι το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου εναντίον του Ολυμπιακού, το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 24 ώρες (δηλαδή στις 3 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς δεν επιτρέπεται από τον ΚΑΠ. Πλέον η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Για την… ιστορία, οι δύο προπονητές (Αργύρης Γιαννίκης και Λάζλο Μπόλονι) είχαν επιλέξει τις παρακάτω ενδεκάδες για τον πρώτο προημιτελικό:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Κάργας, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Πέερσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπέρνερ,Ελευθεριάδης, Κριζμάν, Μιλιντσεάνου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Ενγκαμποκοτό, Μακέντα, Ιωαννίδης.

Ευθύνες Χριστοβασίλη στην ΕΠΟ

Την απορία του εξέφρασε ο Γιώργος Χριστοβασίλης για την απόφαση του διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλου να αναβάλλει τη διεξαγωγή του αγώνα, σημειώνοντας ότι διαιτητής δεν βγήκε καν να ελέγξει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, κάτι που ορίζει φυσικά ο κανονισμός της ΕΠΟ. Επίσης ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ έριξε ευθύνες και στην ΕΠΟ για τη μη αλλαγή έδρας αφού υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι σε προηγούμενα ματς που έχουμε δώσει εδώ. Και ο διαιτητής πήρε μια απόφαση χωρίς να βγει στο γήπεδο, το τι θα συμβεί μετά από μια ώρα είναι άλλο. Δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Δεν προλαβαίνει το γήπεδο να στεγνώσει το υπέδαφος όταν για ώρες βρέχει ασταμάτητα».

Και ο Γιώργος Χριστοβασίλης συνέχισε: «Δεν μας άκουσε η ΕΠΟ, μας βάζει να παίξουμε με τον αντίπαλο με μια άλλη σύνθεση και θα μας βάλει σε μια εβδομάδα που θα παίζεται η κατηγορία για εμάς. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά ο αντίπαλος μας δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι αύριο».

Για το αν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για αλλαγή της έδρας: «Σε αρχική φάση ναι, τη μέρα της κλήρωσης ναι. Η άρνηση ερχόταν από την ΕΠΟ την ίδια».

Σχετικά άρθρα

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Διπρόσωπος ο ΠΑΣ, αποκλείστηκε με 2-1 από τον Βόλο

Πανέτοιμος και αποφασισμένος για πρόκριση ο “Άγιαξ της Ηπείρου”