ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Κάθε χρόνο και βελτιωμένο το Νέο Κλειστό

Περαιτέρω βήματα αναβάθμισης έγιναν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων το 2020, παρά το ότι ήταν μία χρονιά ιδιαίτερη και απρόβλεπτη λόγω των δυσχερειών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού σε απολογιστικό δελτίο τύπου, μέσα στην προηγούμενη χρονιά ανακατασκευάστηκε το αποδυτήριο των διαιτητών προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει τρεις διαιτητές ανά αγώνα, τροποποιήθηκαν τα δύο μεγαλύτερα αποδυτήρια της εγκατάστασης ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν αθλητές ΑμεΑ, αντικαταστάθηκαν όλα τα φωτιστικά παλιάς τεχνολογίας με φωτιστικά τεχνολογίας Led και αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας του σκορ με μεγαλύτερο και περισσότερων δυνατοτήτων πίνακα. Ο παλιός ηλεκτρονικός πίνακας παραδόθηκε στον δήμο Ζίτσας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που πρόκειται να κατασκευάσει. Επίσης, έγινε διαγράμμιση του εξωτερικού χώρου στάθμευσης, ο οποίος πλέον απαριθμεί 97 θέσεις οχημάτων, επτά θέσεις οχημάτων ΑμεΑ, δυο θέσεις λεωφορείων, καθώς και θέσεις για μοτοσυκλέτες και ποδήλατα.
Η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού σημειώνει τη σημαντική συμβολή, για ακόμη μία φορά, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος, όπως αναφέρει, «ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλες τις προτάσεις της Επιτροπής Λειτουργίας και απέδειξε ξανά πως στηρίζει με πράξεις την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη». Παράλληλα, τονίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, η άψογη συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και τον πρόεδρό της Παντελή Κολόκα, απέδωσε τα μέγιστα στην από κοινού αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων λειτουργίας και στη δρομολόγηση ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δύσκολη χρονιά και ξεχωριστές στιγμές

Ιδιαίτερη μνεία στο απολογιστικό δελτίο τύπου γίνεται στο ότι η Επιτροπή Λειτουργίας κλήθηκε να διαχειριστεί την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και να εφαρμόζει πιστά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Όπως αναφέρει, τα ελάχιστα μεμονωμένα κρούσματα Covid-19 αθλητών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Νέου Κλειστού, αντιμετωπίστηκαν βάσει πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ. Όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας τηρήθηκαν πιστά, τόσο από το προσωπικό του γηπέδου όσο και από τους συλλόγους, με αποτέλεσμα να μη διαδοθεί ο ιός μεταξύ των αθλητών των συλλόγων.
Όμως, το 2020 για το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο δεν ήταν μόνο δύσκολο, αλλά είχε και κάποιες ξεχωριστές στιγμές, με κορυφαίες την επιλογή του από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της και τον φιλικό αγώνα ανδρών ομάδων Basket League, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή.

Ευχαριστίες και το «Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο»

Στο δελτίο τύπου δε λείπουν οι ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω γεγονότων στο Νέο Κλειστό, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται, επίσης, προς τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και ειδικά τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Παναγιωτάκη για τη χορηγία μίας οθόνης 65 ιντσών, τον φυσικοθεραπευτή Αναστάσιο Τόλη για τη χορηγία ενός κρεβατιού φυσικοθεραπείας και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Λιθαρίτσια» Νίκο Καντζά για τη χορηγία δείπνου φιλοξενίας ομάδων.
«Αποδείχθηκε πως όταν οι υγιείς δυνάμεις του μπάσκετ και του αθλητισμού συνεργάζονται, μόνο θετικά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο τον αθλητισμό όσο και για την πόλη. Αντιλαμβάνεται εύκολα, λοιπόν, κανείς, πόσα ακόμα περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν στην πόλη μας, όταν η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποκτήσει και το αναγκαίο και πολυπόθητο “Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο”», καταλήγει η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού.

Σχετικά άρθρα

Εργασίες συντήρησης και παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Νέο Κλειστό

Ξεχωρίζει ο αγώνας του IBC για το Κύπελλο

Ξεκινά η αγωνιστική δράση στο Νέο Κλειστό