SUPERLEAGUE 2020-2021 / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÅÙÍÉÄÁÓ ÔÆÅÊÁÓ / EUROKINISSI)
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πολύτιμο βαθμό πήρε στη Λάρισα ο ΠΑΣ

Πολύτιμο βαθμό πήρε στο «Αλκαζάρ» ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το παιχνίδι με την ΑΕΛ έληξε ισόπαλο 0-0.

Δε θα λέγαμε δίκαιο το αποτέλεσμα, γιατί ο «Άγιαξ» δημιούργησε τέσσερις καλές φάσεις μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ που δεν εκμεταλλεύτηκε. Οι Καρτάλης, Παμλίδης, Κριζμάν, Νάουμετς βρέθηκαν σε θέση βολής και με καλύτερη τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να σκοράρουν. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που ναι μεν έκαναν κάποιες τελικές στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν καταγράφηκε στο φιλμ του αγώνα, με εξαίρεση το κοντινό σουτ στο 6’ του Μιλοσάβλιεβιτς που έφυγε άουτ. Μπορεί στο τέλος του αγώνα να αποχώρησαν από το γήπεδο ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές οι παίκτες και των δύο ομάδων, με τη λογική αφού δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τότε μην το χάνεις, αλλά ο ΠΑΣ δικαιούται να έχει έναν λόγο παραπάνω για τις ευκαιρίες που έχασε.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος, χωρίς πολλές φάσεις. Σε αυτό συνετέλεσε και η πίεση του αποτελέσματος που είχαν οι ομάδες, ειδικά η ΑΕΛ που είναι χαμηλότερα από τον ΠΑΣ στη βαθμολογία και έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από το παιχνίδι του α’ γύρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι που έδωσε με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα, έδεσε καλύτερα τις γραμμές του, ήταν καλός στο αμυντικό κομμάτι όπως και στη μεσαία γραμμή, που πήρε πολλές μπάλες και μονομαχίες. Υστέρησε μόνο στην τελική προσπάθεια, με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες που βρέθηκαν σε θέση βολής και δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Έπαιξε πιο συντηρητικά σε σχέση με άλλα παιχνίδια που έπαιζε φουλ επίθεση με πίεση ψηλά, καθώς πήγε στο «Αλκαζάρ» βασικά για να μη χάσει και να αιφνιδιάσει με τις αντεπιθέσεις. Του βγήκαν οι φάσεις για γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Όμως και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, με βαριά φανέλα και ιστορία, που παλεύει με πάθος τα παιχνίδια. Αν καταφέρει και βρει 2-3 παίκτες για να ενισχυθεί σε θέσεις που θα υποδείξει ο Γιαννίκης, δε θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια.
Στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, οι ομάδες πρόσεχαν πολύ τα νώτα τους, το άγχος ήταν εμφανές για το κυνήγι του αποτελέσματος. Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη στο 6’ με τον Μιλοσάβλεβιτς, όπως και ο ΠΑΣ στο 29’ με τον Καρτάλη και στο 43’ με τον Παμλίδη, φάσεις που προήλθαν από λάθη παικτών της ΑΕΛ. Στην επανάληψη… έπαιξαν μπάλα και οι προπονητές Γιάννης Τάτσης και Αργύρης Γιαννίκης, που άλλαζαν συστήματα βάζοντας και νέα πρόσωπα στον αγώνα. Ο κόουτς του ΠΑΣ φρεσκάρισε στο 77’ την ομάδα με τους νεαρούς Λώλη και Νάουμετς που έχουν τρεξίματα και ήταν ξεκούραστοι, και στις καθυστερήσεις πέρασε τον Παντελάκη αντί του Κριζμάν για να βοηθήσει στις ψηλές φάσεις ώστε να διασφαλιστεί ο βαθμός της ισοπαλίας. Και το β’ ημίχρονο κύλησε στο ίδιο τέμπο με τον ΠΑΣ να είναι περισσότερο πιεστικός μετά το 70’ που αναζητούσε το γκολ της νίκης.
Σε γενικές γραμμές όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Ντομίνγκεθ ίσως έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι, καλοί ήταν επίσης οι Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας και Πίρσμαν. Από την ΑΕΛ κινητικός ήταν στο α΄μέρος ο Πλατέλλας, μαχητικοί οι Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς.
Ο ΠΑΣ από αύριο θα ετοιμαστεί για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στα Γιάννινα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
6’: Σέντρα από αριστερά του Πλατέλλα, ο Μιλοσάβλεβιτς σούταρε εν κινήσει μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ άουτ.
29’: Λάθος γύρισμα του Μπέρτου εκμεταλλεύτηκε ο Κριζμάν και όταν πήγε προς αυτόν ο γκολκίπερ Νάγκι, έσπασε την μπάλα δεξιά στον Καρτάλη που ενώ ήταν μόνος του σε καλή θέση, βιάστηκε, άπλωσε το κακό δεξί του πόδι και βρήκε άψυχα τη μπάλα, μην μπορώντας να τη στείλει στα δίχτυα.
43’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ, όταν σε λάθος του Ηλιάδη, ο Παμλίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά σούταρε συρτά ελάχιστα άουτ.
75’: Πάλι ο ΠΑΣ απείλησε την ΑΕΛ όταν ο Παμλίδης έδωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κριζμάν, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, πάνω από τα δοκάρια.
93’: Ο Νάουμετς σε αντεπίθεση του ΠΑΣ έφτασε μέχρι τα καρέ της ΑΕΛ, αλλά το άψυχο σουτ μπλόκαρε ο Νάγκι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άγγιξε το άριστα ο διαιτητής Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας. Καλοί και οι επόπτες Χρηστακόγλου (Χαλκιδικής), Μοϋσιάδης (Γρεβενών), 4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Φιλίπ, Σπαρβ (ΑΕΛ), Κριζμάν, Κάργας (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης (53’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (69’ Γλυνός), Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (78’ Νούνιτς), Νικολιάς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας Πέερσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (87’ Λιάσος), Ελευθεριάδης (77’ Νάουμετς), Παμλίδης (77’ Λώλης), Κρίζμαν (92’ Παντελάκης).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος