Αθλητικά

Στο χωράφι της Λεωφόρου ο ΠΑΣ δεν πήρε ό,τι άξιζε

Ο Παναθηναϊκός, με πέναλτι του Βιγιαφάνες στο 29’ και με πλασέ του Αϊτόρ στο 59’, κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ στο χωράφι της Λεωφόρου, σε ένα εντελώς ακατάλληλο γήπεδο.

Απορούμε πώς δόθηκε άδεια να γίνει ματς σε ένα γήπεδο παρατημένο, πραγματικό ερείπιο.

Οι «πράσινοι», χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλοί και χωρίς να αποδώσουν καλύτερα από τον ΠΑΣ, πήραν ένα τρίποντο που δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Πρώτον οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί, αφού κέρδισαν όλες τις κόντρες και τους πήγαινε η μπάλα, απέναντι σε έναν μοιραίο ΠΑΣ Γιάννινα που δεν είχε καθόλου τύχη. Λίγες φάσεις έκανε ο Παναθηναϊκός και σημείωσε δύο γκολ, σε στιγμές που δεν λειτούργησε καλά αμυντικά και ο ΠΑΣ, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε δοκάρι στο 78’ με τον Σάλιακα και τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες για  να βάλει γκολ. Επιπλέον, ο ρέφερι Ιωάννης Παπαδόπουλος άφηνε τους παίκτες του Μπόλονι να κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα χωρίς κίτρινες κάρτες, ενώ στη φάση του πέναλτι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όταν πήγε να αποβάλει και τον Σάλιακα σε ένα ακούσιο χέρι που είχε γυρισμένη και την πλάτη. Ευτυχώς στο VAR ήταν ολλανδός διαιτητής που ζήτησε από τον Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την αποβολή, όπως και έγινε! Αν στο VAR ήταν έλληνας ρέφερι, ο ΠΑΣ θα έχανε και τον Σάλιακα και θα έπαιζε με δέκα παίκτες.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά τον αγώνα και μέχρι το 25’ είχε τον Παναθηναϊκό μακριά από τα καρέ του, ενώ έβγαινε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Όμως κάποια ατομικά λάθη παικτών του έδωσαν το δικαίωμα στους «πράσινους» να κάνουν τη φάση με το πέναλτι, όπως και το γκολ στο 59’ με τον Αϊτόρ. Ο Παναθηναϊκός, παρότι είχε προβάδισμα από το 29’, δεν ένιωθε άνετος, είχε άγχος και, αν εξαιρέσουμε 2-3 καλές ατομικές προσπάθειες κάποιων παικτών (Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ), δεν έδειξε σπουδαία πράγματα. Ευτύχησε να κάνει το 2-0 σχετικά νωρίς, στο 59ο λεπτό και από εκεί αρκέστηκε περισσότερο στο να διατηρήσει το σκορ παρά να κάνει παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είχε ένα πολύ καλό 20λεπτο, καθώς από το 70’ και μετά πίεσε τον Παναθηναϊκό και από καθαρή τύχη και αστοχία δεν έβαλε γκολ. Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι παίκτες του Γιαννίκη κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά όχι το αποτέλεσμα που είναι το ζητούμενο. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τελείωσε κατά τον καλύτερο τρόπο τις λιγοστές φάσεις που έκανε.

Από τον Παναθηναϊκό διακρίθηκαν οι Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ και κατά διαστήματα ο Μαουρίσιο. Από τον ΠΑΣ ο Χουτεσιώτης ήταν σταθερός και έδωσε την εστία του σε φάσεις που ο Παναθηναϊκός ήταν απειλητικός. Ο Σάλιακας έκανε πολύ καλό παιχνίδι, βοηθώντας και την επίθεση, ενώ καλός ήταν στην επανάληψη ο Νάουμετς. Βοήθησε και ο Καρτάλης να βγουν περισσότερες πάσες μπροστά. Ο Παμλίδης δέχθηκε σκληρά μαρκαρίσματα, ο Ελευθεριάδης ήταν κινητικός αλλά όχι παραγωγικός. Σιόντης και Κάστρο προσπάθησαν περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι, Πίρσμαν και Εραμούσπε έκαναν λάθη. Ο Πίρσμαν προσπάθησε να τα διορθώσει βοηθώντας την ομάδα στην επανάληψη επιθετικά, αλλά ο Εραμούσπε δεν ήταν σε καλή μέρα. Ο Παντελάκης στάθηκε πολύ καλύτερα. Κινητικός ήταν ο Μπρένερ, αλλά τον έπαιξαν σκληρά και το γήπεδο δεν ευνοούσε για κάτι περισσότερο.

Τα γκολ

29’: Σε σέντρα του Χατζηγιοβάνη, κεφαλιά του Μακέντα από κοντά βρήκε το χέρι του Σάλιακα. Ο ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι και αποβολή στον αμυντικό του ΠΑΣ. Όμως μέσω VAR πήρε πίσω την αποβολή και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σάλιακα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βιγιαφάνες κάνοντας το 1-0.

59’: Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε δεξιά τη σέντρα στον Αϊτόρ, πήρε την κόντρα από τον Πίρσμαν και από πολύ κοντά πέρασε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη κάνοντας το 2-0.

Δοκάρι

78’: Σουτ του Σάλιακα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Ελευθεριάδη που αιφνιδιάστηκε και σούταρε άουτ. Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

Οι φάσεις

19’: Σουτ του Μαουρίσιο μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

35’: Φάουλ του Σάλιακα, η μπάλα πήγε σε αριστερή πλάγια θέση που ήταν ο Ελευθεριάδηε, αλλά το σουτ πάνω στον Διούδη.

44’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, κοντινή κεφαλιά του Κάργα στη γωνία απέκρουσε ο Διούδης.

45’: Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν έφυγε από αριστερά ο Βιγιαφάνες, έκανε τη σέντρα, προβολή του Χατζηγιοβάννη πάνω στον Χουτεσιώτη.

50’: Ο Αϊτόρ απέφυγε τον Πίρσμαν και προ του Χουτεσιώτη σούταρε πάνω στον γκολκίπερε του ΠΑΣ.

69’: Δυνατό σουτ του Νάουμετς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

70’: Συρτό σουτ του Μακέντα μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

80’: Πολύ καλό σουτ του Σιόντη έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

86’: Σέντρα του Ελευθεριάδη από αριστερά κεφαλιά του Δούμτση άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Μιλήσαμε παραπάνω για τα «κατορθώματά» του. Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας). 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας). VAR: Ρούπερτι (Ολλανδία). ΑVAR: Τζιώτζιος (Θράκης).

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Bέλεθ, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Xoυτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας (46’ Καρτάλης), Κάστρο (83’ Δούμτσης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος