ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με άδεια χέρια γύρισε από την Κρήτη ο ΠΑΣ

Με άδεια χέρια γύρισε από το Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχασε με σκορ 2-1 από τον ΟΦΗ σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.

Η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις λίγες φάσεις που δημιούργησε, παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο, που την έφερε σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Σε αντίθεση με τον ΠΑΣ, που σε ένα ακόμη παιχνίδι τον τελευταίο καιρό, δεν μπόρεσε να κρατήσει αποτέλεσμα. Λίγες φάσεις δημιούργησε και η γιαννιώτικη ομάδα, καθώς η απόδοσή της κυμάνθηκε σε γενικές γραμμές σε μέτρια επίπεδα. Πλέον, ο καλός ΠΑΣ, που έχουμε δει στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, απέχει πολύ από τον ΠΑΣ που είδαμε τον τελευταίο μήνα. Μετά τη νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, στα τέλη Οκτωβρίου, είδαμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα, με χαμηλές πτήσεις.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 20’ 1-0 με τον Στάρτζιο και ο ΠΑΣ ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου με σουτ του Ελευθεριάδη. Το ματς κρίθηκε στο β’ μέρος, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 65’ ο Νέιρα. Ο Κάργας, καταδιώκοντας τον Γρίβα, τον έσπρωξε και αμέσως καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών, αφού έγινε και ο έλεγχος από το VAR.
Ο Αργύρης Γιαννίκης, λόγω του τραυματισμού του Κριζμάν και της τιμωρίας του Εραμούσπε, ξεκίνησε βασικό τον Ντομίνγκεθ και με ένα σχήμα 4-2-3-1 που πολλές φορές μετατρέπονταν σε 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, στην άμυνα η αναμενόμενη τετράδα Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, αμυντικά χαφ οι κάστρο, Σιόντης, στα χαφ οι Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης και στην επίθεση ο Λεό.
Αν εξαιρέσουμε τη μαχητικότητα των Παντελάκη, Κάστρο και Κάργα, τη δραστηριότητα του Λεό που πολλές φορές γύριζε πίσω για να πάρει μπάλες, όπως και του Ελευθεριάδη, οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα. Ορεξάτος φάνηκε ο νεαρός Δούμτσης που έκανε ντεμπούτο, αλλά ήταν λίγος ο χρόνος συμμετοχής. Ο Χουτεσιώτης δεν ευθύνεται για τα γκολ που δέχθηκε, άλλωστε το δεύτερο ήταν από πέναλτι. Οι αλλαγές των Σάλιακα και Λεό έγιναν λόγω τραυματισμού τους.
Ούτε ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ. Απλώς φάνηκε περισσότερο αποφασιστικός στις λίγες φάσεις που δημιούργησε και κάποιοι ποιοτικοί παίκτες είχαν την ευχέρεια να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν τη διαφορά στις λεπτομέρειες. Η νίκη κρίθηκε στα σημεία. Οι Κρητικοί έδειχναν ότι φοβόταν το παιχνίδι, γιατί ο ΠΑΣ έδειξε σε πολλά ματς ότι είναι ομάδα που μπορεί να σκοράρει, να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Στο τέλος έδειχναν βαθιά ανακουφισμένοι που πήραν το τρίποντο. Το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές είναι δίκαιο. Αλλά και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα ίσως ήταν δικαιότερο. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά το α’ ημίχρονο, όπως εξίσου καλά το τελείωσε με την ισοφάριση. Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να ανεβάσει περισσότερο στροφές.

ΤΑ ΓΚΟΛ
20’: Ο Ουές από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Σαρδινέρο σούταρε μέσα από την περιοχή, απέκρουσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης, η μπάλα πήγε στον Στάρτζιο που δε δυσκολεύτηκε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα του ΠΑΣ κάνοντας το 1-0.
45’: Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με ένα καταπληκτικό γκολ του Ελευθεριάδη, ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Πίρσμαν έδωσε αριστερά την μπάλα στον Ελευθεριάδη, την άλλαξε με τον Ντομίνγκεθ και στη συνέχεια ο «Ελέ» με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά η φάση ελέγχθηκε από το VAR, ήταν καθαρή αφού ο παίκτης του ΠΑΣ καλυπτόταν και έτσι μέτρησε το γκολ.
65’: Ο Κάργας έσπρωξε τον Νέιρα που έμπαινε επικίνδυνα στα καρέ του ΠΑΣ και ο διαιτητής Τζήλος καταλόγισε πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR μόνο ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχει οφσάιντ, ενώ από ριπλέι της φάσης προκύπτει ότι ο Μεγιάδο που έκανε την πάσα στον Νέιρα, χτύπησε στο γόνατο τον Πίρσμαν. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Νέιρα κάνοντας το 2-1. Αφιέρωσε το γκολ στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
28’: Μπάσιμο στον άξονα του Νέιρα, αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.
29’: Ο ΠΑΣ σημείωσε γκολ με τον Ελευθεριάδη που ορθώς ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.
32’: Μετά από κόρνερ του Σάλιακα, ο Ελευθεριάδης έκανε σουτ από αριστερά που πέρασε άουτ.
44’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν έφυγε σε κόντρα επίθεση ο Λεό, αλλά το δυνατό σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
49’: Μακρινό σουτ του Σάλιακα έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Τζήλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Υπάρχει ένα χέρι σε παίκτη του ΟΦΗ αλλά ήταν πεσμένος στο έδαφος και προφανώς το χαρακτήρισε ακούσιο. Στο β’ ημίχρονο έκανε κατάχρηση σφυριγμάτων και έδωσε κάποια σφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Γενικά η διαιτησία του ήταν καλή και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Βοηθοί ήταν οι Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων). Διαιτητής VAR ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γρίβας, Διαμαντής (ΟΦΗ), Σάλιακας, Οικονομόπουλος (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (75’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36’ Σακόρ), Νέιρα, Γρίβας (75’ Γιάννου), Στάρτζεον (84’ Βούρος), Σαρδινέρο.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας (59’ Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεζ, Σιόντης, Κάστρο, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λέο (64’ Καρτάλης).
-Οι παίκτες του ΠΑΣ έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τη μνήμη του Φάνη Νέσση που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Γιαννίκης: Χάσαμε το ματς στις λεπτομέρειες

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε για το παιχνίδι τα εξής: «Για εκτός έδρας ματς, τακτικά κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Περιορίσαμε τον ΟΦΗ σε όλο τον χώρο στην ουσία σε τρεις φάσεις, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ και αυτή είναι η διαφορά. Δεχθήκαμε δύο γκολ από τρεις φάσεις. Είχαμε τον έλεγχο και το χειρότερο είναι ότι εκτός από την ήττα, χάσαμε και δύο παίκτες, τους Σάλιακα και Λεό, με τραυματισμούς. Κάναμε ωραίο παιχνίδι αλλά ήμασταν άτυχοι. Μας λείπει το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είναι δρόμος για να φτάσεις στο αποτέλεσμα, αλλά θέλει και πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε δύο φάσεις την πληρώσαμε ακριβά. Δεν ξέρω αν μας λείπει η αυτοσυγκέντρωση, αλλά είμαστε μια ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ 2 που πρέπει να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Η λεπτομέρεια είναι να παίρνει τη σωστή απόφαση στη σωστή φάση, κάτι που δεν είχαμε σε δύο φάσεις και την πληρώσαμε ακριβά».

Σίμος: Καλό είναι να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο

Ο γιαννιώτης προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τα παιδιά έδειξαν μεγάλες ψυχικές ικανότητες, τους δίνω συγχαρητήρια και βέβαια πρέπει να παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Ο ΠΑΣ έχει έναν πολύ καλό προπονητή και έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα. Του εύχομαι καλή συνέχεια».

Τι δήλωσαν Ελευθεριάδης και Οικονομόπουλος

Στο τέλος του αγώνα δηλώσεις στη NOVA έκαναν ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, που τόνισαν μεταξύ άλλων:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ: «Παίξαμε μ’ έναν διαφορετικό σχηματισμό απ’ ό,τι μας έχετε δει. Προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα. Ο ΟΦΗ πέρα από την ευκαιρία του Νέιρα και το γκολ που έβαλε, δε μας απείλησε ιδιαίτερα, αν και είναι μία επιθετικογενής ομάδα και το έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, στη γενική εικόνα του παιχνιδιού, έχουμε δεχτεί δύο κρύα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι λεπτομέρειες. Πρέπει να έχει προηγηθεί φάουλ στον Πίρσμαν στο 2ο γκολ, θα το δούμε αν είναι. Από εκεί και πέρα σε αυτό το επίπεδο μετράνε οι λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Πιστέψαμε πάρα πολύ στη νίκη, αλλά κρυώσαμε όταν δεχτήκαμε το γκολ. Μία αδράνεια αποδείχτηκε ότι μπορεί να στοιχίσει».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαστε απογοητευμένοι, γιατί κόντρα στη ροή του αγώνα δεχτήκαμε δύο γκολ. Παίξαμε ωραία, πιέσαμε, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ σε αντεπίθεση. Είχαμε όμως διαστήματα που παίξαμε καλά και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να παίξει όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ήταν διαφορετικό ματς σήμερα σε σχέση με την Τούμπα. Μέχρι το τελευταίο λεπτό σήμερα πιέζαμε να ισοφαρίσουμε, ενώ στην Τούμπα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος