ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης

Πένθος στον ελληνικό αθλητισμό και στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στους πάγκους των ομάδων της Α' Εθνικής, ο οποίος είχε διατελέσει και προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Γεωργιάδης ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας η οποία την δεκαετία του 50′ αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας. Στα 31 του ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα, από την θέση του προπονητή.

Κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε στους πάγκους του Ολυμπιακού (δύο φορές) και της ΑΕΚ, ενώ διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας την τριετία 1989-1992. Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα είχε δύο γεμάτες διετίες 1974-76 και 1977-79, και είχε για πολλά χρόνια το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητή, μέχρι να το καταρρίψει ο Γιάννης Πετράκης. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του έγκριτου δημοσιογράφου Δημήτρη Τσακίρη, έχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών με την ομάδα του ΠΑΣ στην Α’ Εθνική, ήτοι 51 νίκες έναντι 50 νικών του Πετράκη.

Ο εκλιπών ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες Έλληνα τεχνικού σε πάγκους (586 συνολικά).

Το 1996 ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής τότε του Πανηλειακού, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου που επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

Το φοβερό τροχαίο του Αντώνη Γεωργιάδη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Αφιέρωμα μνήμης για τον κορυφαίο προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος