Αθλητικά

Το φοβερό τροχαίο του Αντώνη Γεωργιάδη

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 1996 έγινε το φοβερό τροχαίο με τον Αντώνη Γεωργιάδη στην «Κακιά Σκάλα»

Ο Αντώνης Γεωργιάδης ήταν ο προπονητής που ταυτίστηκε με τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε δύο διετίες (1974-76, 1977-79).

Έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο 2020 σε ηλικία 85 ετών. Ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 1996, σημάδεψε τη ζωή του και σήμανε το τέλος της μεγάλης καριέρας του. Όχι μόνο αυτό, αλλά ταλαιπωρήθηκε στη συνέχεια με πολλά προβλήματα υγείας, για ένα μεγάλο διάστημα ήταν σε αφασία στην εντατική και γλίτωσε από θαύμα.

Ήταν τότε προπονητής στον Πανηλειακό, που ήταν πρώτη χρονιά στην Α’ Εθνική και διεκδικούσε έξοδο στην Ευρώπη. Το Σάββατο 9 Μαρτίου 1996 ο Πανηλειακός έφερε ισοπαλία 2-2 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Η αποστολή επέστρεψε Κυριακή στην Αθήνα. Η ομάδα συνέχισε με λεωφορείο το ταξίδι στον Πύργο, ενώ ο Γεωργιάδης έμεινε στην Αθήνα για να δει την οικογένειά του αλλά να εμφανιστεί και σε τηλεοπτική εκπομπή με τον πρόεδρο Σάκη Σταυρόπουλο. Την Τρίτη 12 Μαρτίου ξεκίνησε κατά τις 10 η ώρα από Αθήνα με προορισμό τον Πύργο για να κάνει την απογευματινή προπόνηση, αφού το επόμενο ματς ήταν με τον Εδεσσαϊκό στον Πύργο. Οδηγούσε τότε ένα Τουότα Καρίνα. Όμως στο 48,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή της «Κακιάς Σκάλας», το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες και καρφώθηκε στα βράχια με μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της εποχής, διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ήταν βαριά τραυματισμένος και έπρεπε να διακομισθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Η διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έγινε με περιπολικό της Τροχαίας, λόγω της απεργίας των ασθενοφόρων. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον εισήγαγαν επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. «Η κατάσταση του Αντ. Γεωργιάδη είναι κρίσιμη. Έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης, κακώσεις στην κοιλιά, στο θώρακα και στα νεφρά», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Γεωργιάδης χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών σε ΜΕΘ, καθώς βρισκόταν σε κώμα, με αιμάτωμα στο κεφάλι. Τελικά, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να βγει νικητής. Μάλιστα, επέστρεψε για λίγο στους πάγκους για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 1996/97 και στις αρχές της επόμενης, αλλά στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Βήτα, καθώς τα προβλήματα υγείας που του κληροδότησε το ατύχημα, δεν τον βοήθησαν να συνεχίσει, όπως θα ήθελε, την προπονητική. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Νοεμβρίου 2020. Μέχρι το τέλος της ζωής του με τα Γιάννινα διατήρησε καλές σχέσεις έχοντας πολλούς φίλους στην πόλη. Θεωρείται ως ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος