ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζουν να τραβούν κουπί στον Σχινιά

Μπορεί να έχουν τεθεί σοβαροί περιορισμοί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σχετικά με τις προπονήσεις και στο άθλημα της κωπηλασίας, όμως η ελληνική Εθνική Ομάδα συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά της στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, πάντα με βάση τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο προπονητικό κοινόβιο, στο οποίο έχουν προσκληθεί και λαμβάνουν μέρος συνολικά 21 αθλητές. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και τρεις επίλεκτοι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, αθλητές του οποίου δεν απουσιάζουν εξάλλου ποτέ από την Εθνική Ομάδα. Πρόκειται για τον Στέφανο Ντούσκο, τον Θανάση Παλαιοπάνο και τον νεότερο σε ηλικία Λεωνίδα Παλαιοπάνο.
Οι δύο πρώτοι προετοιμάζονται συστηματικά εδώ και καιρό, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Αυτό θα γίνει, εφόσον φυσικά πάνε καλά τα πράγματα, στην προολυμπιακή ρεγκάτα του ερχόμενου Απριλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν αρκετές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς. Η εξαιρετική παρουσία του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ αλλά και του Θανάση Παλαιοπάνου με τη δίκωπο στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών αφήνουν περιθώρια σοβαρής αισιοδοξίας για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.
Όσο για τον Λεωνίδα Παλαιοπάνο, έπειτα από το περσινό ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων και το φετινό χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό για αθλητές κάτω των 23 ετών και στα δύο ως πλήρωμα της τετρακώπου, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα «κουπιά» της Εθνικής και αναμένεται να έχει σημαντική παρουσία σε διεθνείς αγώνες και την επόμενη χρονιά.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση έως τις 30 Νοεμβρίου που έδωσε πρόσφατα η ΓΓΑ σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, στην κωπηλασία επιτρέπονται οι προπονήσεις μέχρι και για διμελή πληρώματα με την παρουσία προπονητή.

Σχετικά άρθρα

Μετάλλια και διακρίσεις για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στη διεθνή ρεγκάτα της Ιταλίας

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο Στέφανος Ντούσκος

Ηπειρωτικός Αγών

Νέο κεφάλαιο για τον Ν.Ο.Ι. με την εκλογή νέας διοίκησης