ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έμειναν με την όρεξη…

Άγνωστο παραμένει το πότε και αν θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την τρέχουσα σεζόν ο Α.Σ. Γιάννενα, που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών στο βόλεϊ.

Τα κορίτσια της ομάδας του Κωνσταντίνου Τσιούπη, που είχαν επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις από τα τέλη Αυγούστου και προετοιμάζονταν ενόψει της νέας σεζόν μετά τη διακοπή και τελικώς την ακύρωση του περσινού πρωταθλήματος, είδαν με απογοήτευση τους κόπους τους και όλη τη σκληρή δουλειά τους να αναβάλλονται για τουλάχιστον έναν μήνα (μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου), καθώς έχει ανασταλεί η δράση όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας.
«Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, συνέβη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούπης αναφορικά με το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μία απόφαση που μπορεί κάλλιστα να ζημιώσει και να καταστρέψει τους ερασιτεχνικούς συλλόγους. Ο αντίκτυπος είναι μεγάλος στην ψυχολογία των νεαρών παικτριών του ΑΣ Γιάννενα (ηλικίας κυρίως 17, 18 και 19 ετών), των οποίων ο ζήλος και ο ενθουσιασμός για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από αδράνεια πολλών μηνών θα μείνει μετέωρος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα των Ιωαννίνων, όπως άλλωστε και το σύνολο των ερασιτεχνικών ομάδων, είναι ότι οι παίκτριες δε θα μπορούν να προπονηθούν από εδώ και στο εξής σε συλλογικό επίπεδο ούτε σε κλειστούς, αλλά ούτε και σε ανοιχτούς χώρους. Η αποχή από τις προπονήσεις έρχεται για να ακυρώσει, κατά κάποιον τρόπο, όλη την προετοιμασία που γίνεται από τον Αύγουστο. Η μόνη προπόνηση που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι η ατομική, που αφορά σαφώς τη φυσική κατάσταση κάθε παίκτριας ξεχωριστά, αλλά για ένα ομαδικό άθλημα δεν έχει σχεδόν καμία ουσία. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο το έργο του κ. Τσιούπη.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως η ομάδα, κάθε φορά που χρησιμοποιούσε έναν κλειστό χώρο για να προπονηθεί, τηρούσε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και επιπλέον μέλημα του προπονητή ήταν να εφιστά την προσοχή όλων των αθλητριών για την εφαρμογή των μέτρων. Αυτά ισχύουν και για τους άλλους συλλόγους, οπότε είναι λογικό να θεωρείται ακατάληπτο σχεδόν το κλείσιμο των γυμναστηρίων.
Την άποψή του πως τα αθλητικά σωματεία δε λαμβάνουν την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΑΣ Γιάννενα Γιώργος Σκούρας, σημειώνοντας ότι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι αφήνονται στην τύχη τους, χωρίς να μεριμνά κανείς για την επιβίωσή τους. Εάν τελικά ληφθεί απόφαση για συνέχιση των πρωταθλημάτων μετά την αναστολή, απαραίτητη προϋπόθεση πιθανότατα θα είναι να διενεργούνται τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν τους αγώνες, χρήματα τα οποία θα καλούνται να καταβάλουν οι ίδιες οι ομάδες. Αυτό φαντάζει σχεδόν αδύνατο για τα μικρότερα σωματεία του ερασιτεχνικού χώρου, καθώς τα έξοδα θα είναι μεγάλα και πολύ δύσκολα μπορούν να καλυφθούν.
Για την ομάδα του ΑΣ Γιάννενα υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη στις 24 Οκτωβρίου κόντρα στον Ασκληπιό Τρικάλων, παιχνίδι που αναβλήθηκε λόγω κρούσματος κορωνοϊού στους αντιπάλους, ενώ ο αγώνας απέναντι στον ΑΣ Αργώ Βόλου το προηγούμενο Σάββατο επίσης αναβλήθηκε, καθώς είχε αποφασιστεί η αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων για την Π.Ε. Ιωαννίνων.
Κορωνοϊού επιτρέποντος, όταν (και αν) αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Κωνσταντίνος Τσιούπης τόνισε πως βασικός στόχος όλων είναι η παραμονή στην Α2 για ακόμη μία χρονιά. Ο ΑΣ Γιάννενα διαθέτει ένα πολύ καλό υλικό που μπορεί να δουλευτεί ικανοποιητικά, ώστε η ομάδα να διεκδικήσει ακόμα και μία θέση στην αρχική τετράδα, κάτι που θα είναι μεγάλη επιτυχία για τις ίδιες τις παίκτριες, αλλά και για τον σύλλογο.

Σχετικά άρθρα

Βήμα ανόδου για τον ΑΓΣΙ WBC

Την Πολωνή Aleksandra Olenderek ανακοίνωσε ο Α.Σ. Γιάννενα

Βόλεϊ – Γιαννιώτικο ντέρμπι στην Α2 Γυναικών