ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Κακός ο ΠΑΣ έχασε 2-1 από τη Λάρισα

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν κουρασμένοι, κακόκεφοι, σκιά του καλού εαυτού τους απέναντι στη μαχητική ΑΕΛ.

Φωτογραφίες: Λαμπρινή Σταμούλη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δε βρέθηκε σε καλή μέρα και έτσι έχασε δίκαια 2-1 από τη Λάρισα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής που έγινε χθες το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σαν να μην έφτανε αυτό, από το 54’ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λώλη με αυστηρή 2η κίτρινη κάρτα, τη στιγμή που ο Γιαννίκης ετοιμάζονταν να τον βγάλει από τον αγώνα και να περάσει στη θέση του τον Καρτάλη. Οι γηπεδούχοι, αν και έμειναν λιγότεροι στο γήπεδο, προηγήθηκαν 1-0 στο 61’ με γκολ του Λεό, αλλά η Λάρισα έκανε την ανατροπή σε 1-2 με δύο κεφαλιές του Πινακά στο 66’ και 85’.

Πέρα από τη μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, δεν πήγε καλά και η άμυνα. Πολύ εύκολα δέχθηκε τα δύο γκολ με κεφαλιές από τον ίδιο παίκτη, που και στις δύο περιπτώσεις ήταν ξεχασμένος στην περιοχή του Χουτεσιώτη. Η αποβολή οπωσδήποτε αποσυντόνισε την ομάδα, αλλά γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα, δε βγήκε τίποτα από τα όσα ωραία είδαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε ότι η τοπική ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα που πήγε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ενδεχομένως να ήταν η κούραση ή κάτι άλλο που δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να κάνει τα ωραία παιχνίδια που έκανε μέχρι τώρα. Με λίγα λόγια ήταν η σκιά του καλού του εαυτού.

Αν εξαιρέσουμε τον Λεό που πέτυχε το γκολ και προσπαθούσε μόνος του να κάνει ό,τι μπορεί στην επίθεση, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν την μετριότητα. Στο κέντρο οι Κάργας και Ντομίνγκεθ δεν μπόρεσαν να πάρουν πρωτοβουλίες για να βγει η ομάδα μπροστά, ενώ και η άμυνα είχε προβλήματα και πολλές ρωγμές. Ο μόνος που κάτι μπορούσε να κάνει ήταν ο Λώλης, αφού έπαιρνε πρωτοβουλίες να μοιράσει μπαλιές, αλλά αποβλήθηκε νωρίς. Μπροστά ότι έγινε ήταν από τις φιλότιμες προσπάθειες του Λεό. Αντικαταστάθηκε γιατί ξεθεώθηκε στο τρέξιμο, καθώς δεν είχε βοήθειες. Πλην του Λεό, κανένας άλλος παίκτης του ΠΑΣ δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Χθες έλειψαν οι πλαγιοκοπήσεις από τους ακραίους αμυντικούς Σάλιακα και Πίρσμαν, ο Παμλίδης δεν μπήκε στο παιχνίδι, όπως και ο Ελευθεριάδης. Μιλάμε για παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές στις προηγούμενες αναμετρήσεις.
Η ΑΕΛ έκανε καλή εμφάνιση και ήταν πολύ διαβασμένη στο γήπεδο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου μελέτησε πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ Γιάννινα και έστησε με έξυπνο τρόπο την ομάδα του. Έκλεισε πολύ καλά τους χώρους, πρεσάριζε ψηλά μπλοκάροντας τους γηπεδούχους στη μεσαία γραμμή. Υπήρξαν και διαστήματα που η ΑΕΛ ήταν πιεστική και αυτή η πίεση απέφερε και την ανατροπή του σκορ από 1-0 σε 1-2. Είχε καλύτερη απόδοση από τον ΠΑΣ και κέρδισε δίκαια. Κορυφαίος παίκτης της ο Πινακάς που πέτυχε τα δύο γκολ. Καλό παιχνίδι έκαναν οι Πλατέλας, Μιλοσάβλιεβιτς και Φιλίπ.
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε το ίδιο σχήμα που είχε και στο Περιστέρι, το οποίο απέφερε τη νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου. Με τη διαφορά ότι ξεκίνησε βασικός ο Λώλης αντί του Καρτάλη. Όμως άλλον ΠΑΣ είδαμε στην Αθήνα και άλλον χθες στους «Ζωσιμάδες». Σαν να ήταν δύο διαφορετικές ομάδες. Προσπάθησε και ο Γιαννίκης με αλλαγές σχηματισμού και με τις αλλαγές να βοηθήσει την κατάσταση, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η Λάρισα μπήκε περισσότερο αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι να βγει το ημίωρο είχε δύο καλές ευκαιρίες να βάλει γκολ. Ο ΠΑΣ στο τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου ισορρόπησε λίγο το παιχνίδι και πήρε τα πάνω του αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με παιχνίδι κέντρου και σημαδεύτηκε στο 54’ με την αποβολή του Λώλη. Ήταν πλήγμα για τον ΠΑΣ, που, όπως προαναφέρθηκε, δεν ήταν σε καλή μέρα. Όμως, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, σε μια αντεπίθεση από βολέ του Χουτεσιώτη, έγινε αναπάντεχα το 1-0. Δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ να κρατήσει το αποτέλεσμα, δέχθηκε πίεση από την ΑΕΛ που πέτυχε την ανατροπή. Τώρα ο ΠΑΣ θα πρέπει να ανασυνταχθεί, γιατί έχει και άλλο δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο.

Τα γκολ

61’: 1-0 για τον ΠΑΣ. Σε γέμισμα του Χουτεσιώτη, η μπάλα έφτασε στα καρέ της Λάρισας, ο Λεό ανάμεσα από δύο αντιπάλους του έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ στη γωνία άνοιξε το σκορ.

66’: Ισοφάριση 1-1 για τη Λάρισα. Σε σέντρα του Φελίπ από αριστερά, ο Πινακάς με κεφαλιά στη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

85’: Ο Τόρζε εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καρτάλη, έφυγε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Πινακάς με κεφαλιά ψαράκι έκανε την ανατροπή του σκορ σε 1-2.

Η αποβολή

54’: Ο Λώλης που είχε μια κίτρινη κάρτα από το 12ο λεπτό, προσπάθησε να ανακόψει τον Μιλοσάβλιεβιτς κοντά στη μεσαία γραμμή, ο παίκτης της ΑΕΛ αφού έκανε όρθιος 2-3 βήματα, όταν είδε ότι έχασε τη μπάλα έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής Βρέσκας απέβαλε την νεαρό παίκτη του ΠΑΣ με 2η κίτρινη κάρτα.

Οι φάσεις

11’: Κάθετη μπαλιά του Λώλη για τον Ελευθεριάδη, αυτός έσπασε τη μπάλα στο Παμλίδη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

14’: Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε την κοντινή κεφαλιά που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης.

19’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα, καθώς ο Πινακάς άνοιξε την άμυνα του ΠΑΣ, έστρωσε στον Πλατέλα που σούταρε από κοντά, απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ, κεφαλιά του Ηλιάδη απέκρουσε πάνω από τη γραμμή της εστίας του ΠΑΣ ο Σάλιακας.

24’: Πάλι ο Πινακάς αναστάτωσε την άμυνα του ΠΑΣ, αλλά το σουτ απέκρουσε ο Χουτεσιώτης.

35’: Σουτ του Κάργα έξω από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της ΑΕΛ.

44’: Ο Λεό έφυγε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Ελευθεριάδης τσίμπησε με προβολή τη μπάλα που έφυγε άουτ.

52’: Χλιαρό σουτ του Εραμούσπε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

69’: Ο Λεό έκλεψε τη μπάλα από δύο παίκτες της ΑΕΚ αλλά πριν προλάβει να πλασάρει από καλή θέση, πρόλαβε και έδιωξε ο Μιλοσάβλιεβιτς.

83’: Σε σέντρα του Σάλιακα, αδύναμη κεφαλιά του Κριζμάν στην αγκαλιά του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Η διαιτησία

Ο Μπρέσκας ελέγχεται για την 2η κίτρινη κάρτα που έδειξε στο 54’ στον Λώλη και τον απέβαλε. Ήταν ένα συνηθισμένο μαρκάρισμα φάουλ και όχι κίτρινη κάρτα. Σε άλλες φάσεις δεν έκανε κάποιο σπουδαίο λάθος.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας (86’ Μπρένερ), Ντομίνγκεζ (74’ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λεό (74’ Κριζμάν), Παμλίδης (62’ Καρτάλης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ (64’ Ντουρμισάι), Σπαρβ (78’ Γιουνές), Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (78’ Κωστή), Μούζεκ, Πινακάς, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Νικολιάς (68’ Τόρζε).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος