Αθλητικά

Αν το πιστέψει, μπορεί και νίκη στη Ριζούπολη

Στις 17.15 (τηλεοπτική μετάδοση NOVA 1) ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με πείσμα, πάθος και αποφασιστικότητα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει σήμερα, στις 5.15 το απόγευμα, στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.

Θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη, που θα είναι ό,τι καλύτερο στην παρούσα φάση. Για τον λόγο αυτό ο Αργύρης Γιαννίκης θα δώσει επιθετικό σχήμα στην ομάδα του, όχι μόνο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Χουτεσιώτη, αλλά να παίξει παραγωγικό ποδόσφαιρο, κυνηγώντας τους τρεις βαθμούς.

Οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, καθώς θα αντιμετωπίσουν έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Όμως επειδή στα παιχνίδια αυτά δεν παίζει και σημαντικό ρόλο ο «παράγων έδρα», αφού απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων, θα κυνηγήσουν όχι απλώς την ισοπαλία αλλά ακόμη και τη νίκη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να αποφύγει τα λάθη που έκανε στον Βόλο και να δείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε τα δύο πρώτα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό. Τις τελευταίες ημέρες ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε πολλές συστάσεις στους παίκτες του να είναι περισσότερο προσεκτικοί, να έχουν κατοχή μπάλας και να αποφεύγουν λάθη που μπορεί να αποδειχθούν και μοιραία.

Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στον Βόλο. Αν ο Κάργας είναι εντάξει για να μπορεί να βγάλει όλο το παιχνίδι, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, πιθανόν να ξεκινήσει βασικός αντί του Εραμούσπε και να αποτελέσει δίδυμο στην άμυνα με τον Παντελάκη. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ντομίνγκεθ, γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο από χτύπημα στο παιχνίδι του Βόλου και κρίθηκε σκόπιμο να κάνει αποθεραπεία για να επιστρέψει στα επόμενα παιχνίδια. Αντί αυτού στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Λώλης, όπως και ο Πήλιος αντί του Πανουργιά. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο ΠΑΣ είχε κάποια κενά στην αριστερή πλευρά και η παρουσία του Πήλιου να οφείλεται σε αυτό, ώστε να υπάρχουν λύσεις από τον πάγκο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Πίρσμαν, στο κέντρο της άμυνας Παντελάκη, Κάργα ή Εραμούσπε, αμυντικά χαφ Σιόντη, Κάστρο, στο κέντρο Νάουμετς, Καρτάλη και στην επίθεση Κριζμάν, Παμλίδη. Η 20άδα της αποστολής συμπληρώνεται από τους Γιαννίκογλου, Πήλιο, Οικονομόπουλο, Μπρένερ, Λιάσο, Λώλη, Ελευθεριάδη, Λεό.

Διαιτητής ο Βάτσιος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Κοτσάνης (Δράμας), διαιτητής VAR ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), διαιτητής AVAR Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών).

Η αποστολή του Απόλλωνα

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ο προπονητής του Απόλλωνα Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή για το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ. Πρόκειται για τους Κότσαρη, Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, Κολ, Ιωαννίδη, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ, Κραγιόπουλο, Ρώσση, Τσαμπούρη, Πατράλη, Τσιλούλη, Μουνιέ, Ντάουντα, Βιτλή, Φατιόν. Ο Απόλλων μπήκε στη μάχη του πρωταθλήματος από την 4η αγωνιστική. Κέρδισε 1-0 τη Λάρισα στη Ριζούπολη και ηττήθηκε 1-0 το περασμένο Σάββατο από τον Άρη στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος