Αθλητικά

Με συνταγή Ολυμπιακού στον Βόλο ο ΠΑΣ

Ο Γιαννίκης που έκανε χθες πολύ τακτική στην προπόνηση, δε θα αλλάξει τα πλάνα και την ενδεκάδα της ομάδας.

Πανέτοιμος από κάθε άποψη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα για τον αυριανό αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, στη χθεσινή προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, έδωσε μεγάλο βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι. Μάλιστα, πολλές φορές σταμάτησε τις φάσεις για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, ώστε να είναι έτοιμοι και «διαβασμένοι» στην αυριανή αναμέτρηση. Ο κόουτς ζήτησε πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι, όπως έγινε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με Άρη και Ολυμπιακό, και κυρίως να μη γίνονται εύκολα λάθη και χάνεται αδικαιολόγητα η μπάλα.

Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε έναν καλό ρυθμό και ήταν σε καλή κατάσταση. Το ίδιο πιστεύεται ότι θα συμβεί και στη συνέχεια, καθώς η διακοπή έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητή να δουλέψουν με περισσότερη άνεση, χωρίς την πίεση των αγώνων, σε τομείς που έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία και για κάποιες ανάσες ξεκούρασης, ενώ αποθεραπεύτηκε και ο Κάργας που ξεκίνησε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Όμως, με τις συστάσεις και του ιατρικού τιμ, δε θα βιαστούν να τον ρίξουν στη μάχη, καθώς θα πρέπει να έχει και κάποιες ημέρες κανονικών προπονήσεων. Ο Γιαννίκης θα τον υπολογίζει για το παιχνίδι με την ΑΕΚ την 6η αγωνιστική την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στα Γιάννινα, αφού μάλλον θα είναι εκτός αποστολής και στο εξ αναβολής παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης στη Ριζούπολη.

Όπως τονίσαμε και προηγούμενες φορές, ο Γιαννίκης δεν πρόκειται να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή των δύο πρώτων αγώνων, οπότε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι και στον Βόλο. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την όμορφη πόλη της Μαγνησίας.

Διαιτητής ο Τσαγκαράκης

Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, που θα γίνει αύριο, στις 4 το απόγευμα, στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς) και Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Τέταρτος ορίστηκε ο Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας), διαιτητής VAR ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και βοηθός VAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής Σούπερ Λιγκ 1 οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Άρης – Απόλλων Σμύρνης Καραντώνης (Ημαθίας), Ολυμπιακός – Ατρόμητος Κουτσιαύτης (Άρτας), ΟΦΗ – Παναθηναϊκός φωτιάς (Πέλλας), Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης Κουμπαράκης (Κυκλάδων), ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Τόμας Στέιλερ (Γερμανία), Λαμία – Παναιτωλικός Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Ευχαριστίες σε Παναιτωλικό

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής που έγινε στο Αγρίνιο, η ομάδα Κ17 του ΠΑΣ ηττήθηκε με σκορ 3-2 από τον Παναιτωλικό. Η αναμέτρηση αυτή επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Πέτρου Σκουτελιά, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Αγρινίου. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον πρόεδρο του Παναιτωλικού κ. Κωστούλα, όπως επίσης και τον γενικό διευθυντή της ομάδας κ. Τάγκαλο «για την άμεση βοήθεια και προσοχή που έδωσαν στον ποδοσφαιριστή της Κ17, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι, στον μεταξύ μας αγώνα υποδομών στο Αγρίνιο και μετακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο». Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΑΕ εύχεται στον ποδοσφαιριστή γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.

Συνεχίζει τις… κλαψούρες ο Ολυμπιακός

Παρότι πέρασαν πολλές ημέρες, ο Ολυμπιακός συνεχίζει σε καθημερινή σχεδόν βάση, μέσω και των δικών του ΜΜΕ τις… κλαψούρες και τις επιθέσεις στον επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας Κλάτεμπεργκ, επειδή υποστήριξε ότι το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ, ήταν οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός, κακομαθημένος από άλλα χρόνια που είχε ευνοϊκές συνθήκες, δεν μπορεί να χωνέψει την πρόοδο της τεχνολογίας (VAR) και της τηλεοπτικής εικόνας, όπου, ένεκα αυτών των ντοκουμέντων, ακυρώθηκε το γκολ του Χασάν, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Χθες ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη διαμάχη του με την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφορικά με το γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στα Γιάννινα, με νέα επιστολή που έστειλε προς την αρμόδια αρχή και τον άγγλο αρχιδιαιτητή. Σε αυτή στέκεται στην ανάλυση της φάσης με ξεχωριστό βίντεο από τον αρχιδιαιτητή και τονίζει πως με όσα λέει και όσα λένε οι διαιτητές στο VAR, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της ομάδας των «ερυθρόλευκων» ότι ο Χασάν δεν ήταν οφσάιντ.

Τιμωρία στον Καραπαπά

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου τεσσάρων μηνών στους αγωνιστικούς χώρους στον Κώστα Καραπαπά. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε για εξύβριση προς τους διαιτητές στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος