Αθλητικά

Ποιους ετοιμάζει για το Χαριλάου ο Γιαννίκης

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Άρη, ενώ την Παρασκευή έρχεται ο Αργεντινός Μπρένερ

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε την προετοιμασία για τον αγώνα που θα δώσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» το ματς αυτό μοιάζει με πρεμιέρα, αφού οι αγώνες των δύο πρώτων αγωνιστικών με Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα αναβλήθηκαν και θα γίνουν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Ως εκ τούτου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ένα καλό ξεκίνημα τονώνει την ψυχολογία.

Επί του παρόντος στο ιατρικό δελτίο είναι τα ονόματα των Κάστρο και Παμλίδη. Μέχρι την Κυριακή μπορεί να είναι έτοιμοι, αλλά δε θα είναι στο αρχικό σχήμα. Όπως τονίσαμε και χθες, ο Κάστρο σε όλα τα φιλικά ξεκίνησε με τους βασικούς, αλλά η απουσία από τις προπονήσεις τον τελευταίο καιρό, τον έφερε πίσω.

Ο τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης, έχοντας την εικόνα του Άρη και το πώς αγωνίζεται, θα προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά ο κόουτς της τοπικής ομάδας δε φαίνεται ότι θα αλλάξει το σχήμα. Στις προπονήσεις δούλεψε πολύ πάνω στο σύστημα 4-4-2, με τις παραλλαγές που μπορεί να έχει σε φάσεις άμυνας και επίθεσης. Επίσης έχει καταλήξει κατά μεγάλο ποσοστό και ποιους θα βάλει στην αρχική ενδεκάδα του κυριακάτικου αγώνα. Μάλιστα, για τον χώρο του κέντρου δείχνει εμπιστοσύνη σε δύο νέα παιδιά, στον 18χρονο Αλέξανδρο Λώλη και στον 21χρονο Βλάντισλαβ Νάουμετς. Του άρεσαν από την αρχή και τους χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά με τους βασικούς.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, κάτω από τα γκολπόστ προβάδισμα έχει ο Χουτεσιώτης. «Κλειδωμένη» φαίνεται και η τετράδα της άμυνας, με Σάλιακα δεξιό αμυντικό, Πίρσμαν αριστερό, Παντελάκη και Κάργα ως σέντερ μπακ. Στην τετράδα του κέντρου θα είναι οι Σιόντης, Νάουμετς, Λώλης και Καρτάλης, και στην επίθεση Κρίζμαν και Λεό. Οι Ντομίνγκεθ και Εραμούσπε, που είναι παίκτες με σημαντική καριέρα σε Ισπανία και Αργεντινή αντίστοιχα, δεν είναι ακόμη έτοιμοι και θα είναι εναλλακτικές λύσεις για τον Αργύρη Γιαννίκη. Περισσότερα για το τι σκέφτεται ο τεχνικός του ΠΑΣ θα φανούν στις επόμενες προπονήσεις που θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.

Παρασκευή έρχεται ο Μπρένερ

Όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, ο 22χρονος αργεντινός επιθετικός Φαμπρίτσιο Μπρένερ θα είναι στα Γιάννινα μεθαύριο Παρασκευή, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο. Η άφιξή του στα Γιάννινα καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα, λόγω διαδικαστικών προβλημάτων που προέκυψαν. Το καλό είναι ότι έκανε προετοιμασία με την Ατλέτικο Μπελγκράνο, αλλά θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να διεκδικήσει και θέση στην ενδεκάδα. Θα αποτελέσει την 8η μεταγραφή του «Άγιαξ» μετά την απόκτηση των Σάλιακα (Λαμία), Κάργα (Λέφσκι Σόφιας), Πίρσμαν (Χάποελ Τελ Αβίβ), Ντομίνγκεθ (Στουρμ Γκρατς), Εραμούσπε (Ατλέτικο Μπελγκράνο), Νατίντσικ (Β΄ομάδα Ντιναμό Μπρεστ), Δούμτση (ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ). Υπενθυμίζεται ότι από τον ΠΑΣ αποχώρησαν οι Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Ζιούλης, Σκόνδρας, Κούζικ, Νικολιάς, Βασιλάκης. Αν λάβουμε υπόψη τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μπαδήμας (βοηθός του Γιαννίκη) μετά το φιλικό με τη Λάρισα που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Καλαμπάκα, αναμένεται να γίνουν άλλες 2 με 3 μεταγραφές. Μία απ’ αυτές είναι ο Μπρένερ, οπότε αναμένονται άλλη μία ή δύο προσθήκες.

Στο γήπεδο οι παλαίμαχοι για κοινωνικό σκοπό

Φιλικό αγώνα φιλίας, αγάπης, βοήθειας και αλληλεγγύης διοργανώνουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα με αντιπάλους παλαίμαχους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ομάδων των Ιωαννίνων. Το φιλικό αυτό παιχνίδι έχει ως σκοπό να ενισχύσει το μεγάλο κοινωνικό έργο της εκκλησίας της Περιβλέπτου. Το φιλικό έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο γήπεδο Σταυρακίου.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος