Αθλητικά

Εν αναμονή του Μπρένερ στα Γιάννινα

Στα αγωνιστικά αύριο φιλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στα Γιάννινα και Σάββατο με Λάρισα στην Καλαμπάκα.

Μια ακόμη μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα και αφορά την απόκτηση του 23χρονου αργεντινού επιθετικού Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Στην Αργεντινή γράφουν ότι θα έρθει δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είναι στα Γιάννινα. Είναι επιθετικός, παίζει από τα πλάγια και από τις δύο πλευρές. Στην Ατλέτικο Μπελγκράνο ήταν συμπαίκτης με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε. Θα είναι η 7η μεταγραφή μετά την απόκτηση των Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Δούμτση. Αν κλείσει και αυτή η μεταγραφή, ο ΠΑΣ θα πάει για έναν ακόμη και χαφ και για τερματοφύλακα. Στον σχεδιασμό είναι και ο δανεισμός του Ανδρούτσου από τον Ολυμπιακό, περιμένοντας από τον τεχνικό των ερυθρολεύκων Πέδρο Μαρτίνς να πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ, μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου που έδωσε για ξεκούραση ο Γιαννίκης. Συντηρητικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Νάουμετς, Ελευθεριάδης, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Κάστρο, που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Ορισμένοι απ’ αυτούς σήμερα θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα και αύριο θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο φιλικό παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Ο τεχνικός της ομάδας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση στο τελευταίο φιλικό με τον Λεβαδειακό, στο οποίο ο ΠΑΣ ηττήθηκε με σκορ 3-1. Μάλιστα ο κ. Γιαννίκης ζήτησε και το βίντεο του αγώνα για να δείξει και τις φάσεις που δεν υπήρξε καλή λειτουργία της ομάδας, όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, παρότι εκεί ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 1-0. Αυτό που ενόχλησε τον κόουτς δεν είναι το αποτέλεσμα, όσο κάποια λάθη που έγιναν και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν στο πρωτάθλημα.

Μπαδήμας: Οι σφαλιάρες κάνουν καλό

Στους δημοσιογράφους μίλησε ο βοηθός του Νίκος Μπαδήμας που ανάφερε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν μετρά, αλλά η σφαλιάρα σε κάποιες περιπτώσεις κάνει καλό. Ευτυχώς οι σφαλιάρες έρχονται σε τέτοια παιχνίδια. Μας έλειψε η συνοχή, δεν είχαμε τη χημεία των προηγούμενων αγώνων. Έλειπαν πέντε παίκτες, οι τρεις όλη την εβδομάδα, οι δύο την τελευταία στιγμή και αποφασίσαμε, λόγω και της κατάστασης του γηπέδου να μη ρισκάρουμε κάτι, οπότε ήταν μια ευκαιρία για μας να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Ορισμένοι παίκτες έπαιξαν σε άλλες θέσεις».

Χουτεσιώτης: Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία

Αλλά και οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτική τους, με τον τερματοφύλακα Λευτέρη Χουτεσιώτη να δηλώνει σχετικά: «Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει σημαντικό ρόλο, όσο να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, για να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Υπήρξαν αρκετές καλές στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και πολλές που πρέπει να διορθώσουμε μελλοντικά. Μας έλειψαν άτομα, κάποιοι έπαιξαν σε άλλες θέσεις, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, οι απαιτήσεις τη νέα χρονιά είναι πολύ μεγαλύτερες. Θεωρώ ότι στην κατάλληλη στιγμή, με την έναρξη του πρωταθλήματος, η ομάδα θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο».

Φιλικό με Λάρισα στην Καλαμπάκα

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κλείστηκε και φιλικό με την ομάδα της Λάρισας, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Καλαμπάκα. Οι δύο ομάδες ήταν να παίξουν στη 2η αγωνιστική βάσει της κλήρωσης των αγώνων που έγινε, αλλά, επειδή αποφασίστηκε να μην παίξει ο ΠΑΣ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, το επίσημο ματς των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ θα γίνει σε άλλη ημερομηνία. Έτσι οι δύο ομάδες θα μοιράσουν την απόσταση και θα αγωνιστούν το Σάββατο στην Καλαμπάκα. Με την ΑΕΛ θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος των φιλικών αγώνων, καθώς από την Δευτέρα θα μπει και ο ΠΑΣ σε ρυθμούς πρωταθλήματος, όπου την 3η αγωνιστική στο μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη. Πριν από το φιλικό του Σαββάτου, που θα είναι και πρόβα τζεβεράλε, μεσολαβεί το αυριανό φιλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η ΑΕΛ αγωνίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όπου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε 1-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Δούμτσης: Στον ΠΑΣ θα δουλέψω σκληρά

Ο 20χρονος Γιώργος Δούμτσης, που αποκτήθηκε από την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΟΚ, έκανε τις πρώτες δηλώσεις στο ράδιο Metropolis της Θεσσαλονίκης.

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε: «Έχει παρθεί εδώ και ένα μήνα η απόφαση. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, αλλά όλα πήγαν καλά και είμαι πλέον μέλος στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σίγουρα θα είναι δύσκολη η μετάβαση από τις ακαδημίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι, αν δουλέψω σκληρά, θα καταφέρω να ανταπεξέλθω. Εφόσον δεν μου δόθηκε η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, αποφάσισα να έρθω στα Γιάννινα. Η βασική μου θέση είναι μεσοεπιθετικός. Μπορώ να παίξω και στα άκρα αν χρειαστεί».

Για τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Κ19 του ΠΑΟΚ Χρήστο Τζόλη, που κλέβει την παράσταση στη μεγάλη ομάδα σημείωσε: «Ο Χρήστος είναι ένα παιδί που έχει έμφυτο το γκολ. Είναι killer. Μακάρι να συνεχίσει αυτές τις επιδόσεις και να εξελιχθεί. Είμαστε μικροί ακόμη για να ασχοληθούμε με τη δημοσιότητα που παίρνουμε. Έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς στόχος είναι να παίξουμε. Σίγουρα ο Χρήστος έχει μια δημοσιότητα που έχει να διαχειριστεί. Είναι δύσκολο κομμάτι, αλλά παρόλα αυτά είναι προσγειωμένος και δεν θα έχει πρόβλημα να το διαχειριστεί».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος