Προπόνηση ενδυνάμωσης για τους παίκτες του ΠΑΣ. Διακρίνονται από αριστερά οι Παντελάκης, Κάστρο, Λεό, Ζιούλης, Κριζμάν
Αθλητικά

Σκληρή δουλειά για έναν δυνατό ΠΑΣ Γιάννινα

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το Καρπενήσι και το «κρησφύγετο» των κυανόλευκων, τα μεταγραφικά και ο ρόλος του Γιαννίκη.

Πρώτος απ’ όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ξεκίνησε προετοιμασία για τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ως πρωταθλητής της περασμένης σεζόν δεν έχει εκκρεμότητες και είναι στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα είναι από την Κυριακή στο Καρπενήσι και σήμερα είναι η 3η ημέρα που θα κάνει εκεί προπονήσεις. Είναι το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο βουνό, που θα διαρκέσει μέχρι 12 Αυγούστου, και στη συνέχεια θα υπάρξει επιστροφή για τα Γιάννινα, με στόχο το πρόγραμμα προετοιμασίας να ολοκληρωθεί με πολλά φιλικά παιχνίδια. Μέχρι να ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια, από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά, θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, οπότε θα είναι καλύτερα για τον Γιαννίκη να καταστρώσει τα πλάνα για την ομάδα του πρωταθλήματος.

Πριν πάει ο «Άγιαξ» στο Καρπενήσι, βγήκε ένα πρόγραμμα δέκα ημερών στα Γιάννινα και στο κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Περισσότερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης και σταδιακά ξεκίνησε και το τεχνικό κομμάτι με διτέρματα. Ο Αργύρης Γιαννίκης, από την πρώτη μέρα, έκανε καθαρές εξηγήσεις με τους παίκτες του. Τους είπε ορθά κοφτά ότι οι διακοπές τελείωσαν και όλοι θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. «Τέρμα οι παραλίες, έχουμε δουλειά στο γήπεδο», ξεκαθάρισε ο κόουτς της ομάδας, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις και χωρίς προβλήματα. Ναι μεν το ρόστερ είναι ελλιπές, αφού αποχώρησαν βασικοί παίκτες από την περσινή ομάδα (Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας) και ως εκ τούτου λείπουν κρίκοι από την αλυσίδα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε καν και αυτοί που μπορούν να συμβούν στις πρώτες προπονήσεις. Σε αντίθεση με πέρσι, που στο πρώτο δίτερμα έπαθε ρήξη χιαστών ο Σεργκελασβίλι, ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΣ. Και αυτός ο τραυματισμός είχε ως αποτέλεσμα κατά μεγάλο ποσοστό και στο φετινό διαζύγιο των δύο πλευρών.
Είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέλεξε την Ευρυτανία για προετοιμασία, διαμένοντας μάλιστα και στο ίδιο ξενοδοχείο. Για τους Ευρυτάνες έγινε και «δική τους ομάδα», καθώς κάθε καλοκαίρι τιμά με την παρουσία του την περιοχή. Προηγούμενα χρόνια, μία προετοιμασία έγινε από τον Σάββα Παντελίδη (2013) και οι υπόλοιπες πέντε από τον Γιάννη Πετράκη (2014-2018). Τώρα είναι η δεύτερη προετοιμασία που γίνεται με κόουτς τον Αργύρη Γιαννίκη. Πριν ο ΠΑΣ επιλέξει το Καρπενήσι, στη δωδεκαετία Χριστοβασίλη, έκανε μία φορά προετοιμασία στο Μέτσοβο (2008), τρεις φορές στο Ελατοχώρι Πιερίας (2009-2011) και μία φορά στην περιοχή Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας (2012).

Ποιοι είναι στο Καρπενήσι

Η αποστολή του ΠΑΣ είναι από την Κυριακή στο Καρπενήσι. Συμμετέχουν ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, ο βοηθός του Νίκος Μπαδήμας, ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός, ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Σπύρος Χριστόπουλος και οι ποδοσφαιριστές: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Μπότσαρης, Παμλίδης, Κάστρο, Κριζμάν, Λώλης, Πανουργιάς, Νάουμετς, Λιάσος, Πήλιος, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Λεό, Γροσδάνης, Ελευθεριάδης, Σιόντης, Παντελάκης, Νικολιάς, Ξύδας, Ζιούλης, Γώγος, Βασιλάκης, Ρίζος. Ο Ρίζος είναι μεταγραφή από την ομάδα Κ19 του Ατρόμητου, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί. Προφανώς θα είναι υπό δοκιμή. Είναι επίσης ο φυσιοθεραπευτής Φίλιππος Σκόρδος, οι μασέρ, οι φροντιστές και ο οδηγός του λεωφορείου.

Ακόμα δεν βρέθηκε τεχνικός διευθυντής

Ανοιχτό παραμένει το θέμα πρόσληψης τεχνικού διευθυντή, θέση που κατείχε με επιτυχία την περασμένη σεζόν ο Γιώργος Ντάσιος. Όμως ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ζήτησε την αντικατάσταση του Ντάσιου, αλλά ακόμη δε βρέθηκε ο αντικαταστάτης του. Επί του παρόντος, το τεχνικό τιμ μεταφέρει από το Καρπενήσι τα θέματα που προκύπτουν είτε απευθείας στον πρόεδρο, είτε στα γραφεία της ΠΑΕ στα Γιάννινα, για την τακτοποίησή των. Είναι οπωσδήποτε ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Που ακούστηκε επαγγελματική ομάδα να κάνει προετοιμασία και να μη έχει αρχηγό αποστολής; Τα προηγούμενα χρόνια, πριν από τον Ντάσιο, το πόστο αυτό κατείχε ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Πρόσφατα, που ο Άρης ανακοίνωσε το τέλος συνεργασίας με τον Νιαρχάκο, υπήρξαν φήμες επιστροφής του στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά επί του παρόντος δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος