ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δέκα μετάλλια σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα

Κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών (13-18 ετών), καθώς, με απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, διεξήχθη ανά περιφέρεια, σε επτά κολυμβητήρια της χώρας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συνωστισμού, ωστόσο υπήρχε ενιαίος χαρακτήρας, καθώς τα αποτελέσματα όλων των περιφερειών ενώθηκαν και ανακηρύχθηκαν οι πανελληνιονίκες.
Στον όμιλο των Ιωαννίνων, που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου στο κλειστό κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, συμμετείχαν 130 αθλητές από Ήπειρο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.
«Το πείραμα της ΚΟΕ πέτυχε. Για το καλό των παιδιών, των σωματείων και της κολύμβησης. Αποδείχθηκε ότι όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Μπορούμε να λειτουργούμε και υπό δύσκολες συνθήκες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε’ Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ευαγγελίου και αφού συγχαίρει τους αθλητές της περιφέρειας για τις επιτυχίες τους, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οργανωτική επιτυχία των αγώνων. Ειδική αναφορά κάνει στο παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που κάλυψε τη θερμομέτρηση των εισερχομένων στο κολυμβητήριο, τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που ήταν αρωγός σε κάθε αίτημα εξοπλισμού και κάλυψε πλήρως την απολύμανση του χώρου πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, την αγωνόδικο επιτροπή που ανταποκρίθηκε πλήρως στον ρόλο της με τις παρούσες συνθήκες, καθώς και τους αθλητές, τους προπονητές τους και τις διοικήσεις των σωματείων για τη συνεργασία τους όσον αφορά το πρωτόκολλο διεξαγωγής λόγω του κορωνοϊού. Τέλος, ευχαριστεί τους γονείς, που έδειξαν αυτοσυγκράτηση, αν και ήθελαν τόσο πολύ να δουν τα παιδιά τους, αλλά αυτό δεν επετράπη.

Πρώτος στα Γιάννενα ο Α.Ο. Ποσειδών

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών κολύμβησης οι αθλητές του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, οι οποίοι συγκέντρωσαν 113 βαθμούς και έφεραν τον σύλλογο στην πρώτη θέση μεταξύ των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ.
Η συγκομιδή ήταν πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο ασημένια και τα τρία χάλκινα. Η Στέλλα Χριστοδούλου κατέκτησε ασημένια μετάλλια στα 800 μ. και 1500 μ. ελεύθερο και χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. ελεύθερο στην κατηγορία νεανίδων, ο Κωνσταντίνος Μανούσης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο στην κατηγορία παμπαίδων Β και η Ρένια Λυκίδη επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μ. ελεύθερο στην κατηγορία παγκορασίδων Β.
Στους αγώνες συμμετείχαν, ακόμη, πετυχαίνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και αντίστοιχα πλασαρίσματα και οι Σέβη Πλιάκου, Ιάσονας Κατσουλίδης, Μαρίνα Μπασαρά, Σπύρος Μαλάτος, Γιώργος Γκρέστας, Ελένη Τραϊκάπη και Γιάννης Τσιώνος.
Χάλκινο μετάλλιο (σκυτάλη 4×100 μ. Μ.Ο. Εφήβων) κατέκτησε και ο αθλητής του συλλόγου Νίκος Καρβούνης, ο οποίος, όμως, αγωνίζεται με υποσχετική μεταγραφή με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης.
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων συγχαίρει τους αθλητές καθώς και την προπονήτριά τους Ευτυχία Μαυροπούλου, τους βοηθούς Στέφανο Δήμου και Βανέσα Σιατερλή, ενώ ευχαριστεί και τη φυσικοθεραπεύτρια Ελένη Ντανίκα για τη βοήθειά της.

Τρία μετάλλια για τον Άλμπατρο

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλια κατέκτησε η Γιολάνδα Καπέρδα του Aλμπατρος, φέρνοντας τον σύλλογο της πρώτο σε χρυσά και δεύτερο σε μετάλλια μεταξύ των ομάδων των Ιωαννίνων.
Η διάδοχος της Μαρίας Χατζή φώναξε παρούσα και η πανελλήνια παράδοση του συλλόγου και της προπονήτριας Κατερίνας Τσιούρη στα πρόσθια και στις μικτές συνεχίζεται. Η Γιολάνδα Καπέρδα σημείωσε τις καλύτερες φετινές επιδόσεις με 1:16.66 στα 100 μ. πρόσθιο και με 2:44.52 στα 200 μ. πρόσθιο, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στα 200 μ. μικτή ατομική με 2:27.95, επιτυγχάνοντας τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα.
Κι άλλοι αθλητές του συλλόγου βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους. Ο Σπυρίδων-Νεκτάριος Χαλάστρας ήταν 11ος στα 200 μ. ελεύθερο με 2:13.73 και στα 400 μ. ελεύθερο με 4:46.65, καθώς και 12ος στα 100 μ. ελεύθερο με 1:01.48, η Ελένη Παπαναστασίου 10η στα 200 μ. μικτής ατομικής με 2:38.41., 15η στα 50 μ. ύπτιο με 33.92 και 23η στα 50 μ. πεταλούδα, ο Γιώργος Σαλούκας Γιώργος 11ος στα 50 μ. ελεύθερο με 28.08, 25ος στα 100 μ. ελεύθερο και 30ος στα 100 μ. πρόσθιο, ο Άγγελος Τσούτσης 18ος στα 50 μ. πεταλούδα, 24ος στα 100 μ. πρόσθιο και 25ος στα 100 μ. ελεύθερο, ο Κωντσντίνος Τσούτσης 20ος στα 200 μ. μικτή ατομική , 22ος στα 100 μ. πεταλούδα και 31ος στα 50 μ. πεταλούδα, ο Χρήστος Παπαναστασίου 33ος στα 50 μ. ύπτιο, 51ος στα 50 μ. πεταλούδα και 50 μ. ελεύθερο, η Μελίνα Κολιάκη 36η στα 200 μ. μικτής ατομικής, 50 μ. πεταλούδα και 50 μ. ελεύθερο, ο Ελευθέριος Κοσμάς συμμετείχε στα 50 μ., 100 μ. και 200 μ. ύπτιο με καλύτερη θέση την 45η στα 100 μ., η Ερωφίλη Μίγδου ήταν 66η στα 50 μ. ύπτιο και συμμετείχε στα 50 μ. ελεύθερο, ενώ άτυχος στάθηκε ο Βασίλης Βακάλης, ο οποίος τραυματίστηκε την παραμονή των αγώνων και δεν αγωνίστηκε ούτε αυτός, ούτε η σκυτάλη mixed παμπαίδων- παγκορασίδων Α’.
Το Δ.Σ. συγχαίρει τα παιδιά, τους προπονητές Κατερίνα Τσιούρη και Θανάση Σαλούκα, τους γονείς και εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς.

Σχετικά άρθρα

Αγώνες πρόκρισης για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης

Όρια, μετάλλια και ελπιδοφόρες εμφανίσεις για τον Άλμπατρο

Τεχνική Κολύμβηση – Το όριο για το Παγκόσμιο Νεανίδων έπιασε η Γιολάνδα Καπέρδα