ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Επιστρέφουν στον ΑΓΣΙ οι Δ. Μάντζιος και Χρ. Καννής

Στον ΑΓΣΙ, με τη φανέλα του οποίου αναδείχθηκαν πριν αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφουν οι Δημήτρης Μάντζιος και Χρήστος Καννής, μετά το οριστικό «ναυάγιο» στις προσπάθειες για να συμμετέχει η ομάδα του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Ο 25χρονος power forward/center Δημήτρης Μάντζιος είναι «προϊόν» των Ακαδημιών του ΑΓΣΙ, καθώς εντάχθηκε στο σύλλογο σε ηλικία 12 χρονών. Με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων έχει πετύχει μεγάλες διακρίσεις κατακτώντας τρία τοπικά πρωταθλήματα Παίδων (2009, 2010, 2011) και τρία τοπικά πρωταθλήματα Εφήβων (2011, 2012, 2013), ενώ έχει συμμετοχές και σε ανάλογα Πανελλήνια Πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τον ΑΓΣΙ.
Το καλοκαίρι του 2011 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας Νέων (U 16) στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που διεξήχθη στην Τουρκία. Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ σε ηλικία 16 χρονών και έπαιξε μέχρι και το 2013. Την διετία 2014 έως και τα μέσα του 2016, λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων, διέκοψε τις αθλητικές δραστηριότητες.
Από το 2016 έως και το 2020 αγωνίστηκε στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, όντας βασικό και αναπόσπαστο «γρανάζι» της εξαιρετικής πορείας από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και την Α2 Ανδρών, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, Γ΄ και Β΄ Εθνικής).
«Δημήτρη, καλώς ήρθες ξανά στην οικογένεια του ΑΓΣΙ. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΓΣΙ, υποδεχόμενος ξανά στις τάξεις του τον ύψους 2 μέτρων αθλητή.
«Δικό του παιδί» είναι και ο 21χρονος Χρήστος Καννής. Ο ύψους 1,90 αθλητής, που αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2, προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΑΓΣΙ, καθώς εντάχθηκε στο σύλλογο το 2006 και από το 2016 μέχρι και το 2019 αποτελούσε αναπόσπαστο μέλος της ανδρικής ομάδας. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
«Χρήστο σε καλωσορίζουμε και πάλι στην οικογένεια του ΑΓΣΙ. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΓΣΙ, στην οποία σημειώνεται και το γεγονός πως ο Χρήστος Καννής έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ειδικότητα προπονητής καλαθοσφαίρισης στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Πρεμιέρα στο Νέο Κλειστό για ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ΑΓΣΙ

Υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική το IBC