ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Με Ν. Δουβίτσα την επόμενη σαιζόν στην Α1 ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο Νίκος Δουβίτσας είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, μετά την παραίτηση του Γιώργου Σιαμέτη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη διοίκηση της ομάδας.

Ο 39χρονος Λευκαδίτης τεχνικός προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Νίκη Λευκάδας τα τελευταία εννέα χρόνια, έχοντας καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας και σίγουρα αποτελεί μια επιλογή που δείχνει ότι οι στόχοι της ομάδας των Ιωαννίνων αλλάζουν.
Ως προπονητής της Νίκης Λευκάδας, τα τελευταία πέντε χρόνια κατάφερε η ομάδα του να είναι σταθερά στις πρώτες έξι θέσεις της Α1, να συμμετέχει σε τρία Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ τη σεζόν 2018-2019 κατάφερε να προκριθεί και στην φάση των ομίλων του Eurocup έπειτα από πρόκριση με διπλό αγώνα με τη ρώσικη Spartak Noginsk
Ο Νίκος Δουβίτσας έχει επίσης κατακτήσει ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Νίκης Λευκάδας τρία πρωταθλήματα κορασίδων ΕΣΚΑΒΔΕ και δύο πρωταθλήματα Νεανίδων με αντίστοιχες συμμετοχές στα Πανελλήνια προκριματικά πρωταθλήματα. Ως επαγγελματίας αθλητής μπάσκετ αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας με εμπειρία στη Γ’, Β’ και Α2 εθνική κατηγορία.
«Νίκο καλωσόρισες στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC. «Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος θα είμαι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με πλησίασαν και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, είναι η δουλειά μέσα στο γήπεδο και σιγά- σιγά με υγεία θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Δουβίτσας.

Για το διαζύγιο με Σιαμέτη

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC Γιώργος Μάστακας αναφέρεται στους λόγους της λύσης της συνεργασίας με τον Γιώργο Σιαμέτη, κάνοντας λόγο για διαφορά φιλοσοφίας.
«Στη ζωή μας, κάποιες φορές, ερχόμαστε σε πολύ δύσκολες στιγμές και δυσάρεστες θέσεις και χρειάζεται να πάρουμε γενναίες αποφάσεις και να βρεθούμε αντιμέτωποι με ανθρώπους που αγαπάμε και εκτιμούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί κι εμείς με τη σειρά μας ακολουθούμε το πλάνο το οποίο πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξει καλύτερα τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς που κάνουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής.
Σε μια τέτοια κατάσταση βρεθήκαμε κι εμείς σήμερα και αναγκαστήκαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον αγαπημένο μας coach, τον Γιώργο Σιαμέτη. Ο Γιώργος για εμάς ήταν βασικός κρίκος της αλυσίδας της ομάδας και των επιτυχιών που την ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς όμως έχουμε διαφορετική φιλοσοφία στο δρόμο προς την επιτυχία και στην εξέλιξη της ομάδας. Σίγουρα η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Εις το επανιδείν λοιπόν Γιώργο μας και σε αγαπάμε», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής