ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Γιαννίκης: Δεν θα μας κοιμίσει το 5-1, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση, ευχαριστώ και τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και βγάλαμε δυναμική στο γήπεδο και ταχύτητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είμαι ευχαριστημένος. Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο και συνεχίζουμε την πορεία μας».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όπως:

-Αν ο ΠΑΣ έδειξε ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας και αν μια διαφορά επτά βαθμών ανατρέπεται στα πλέι οφ: «Είπαμε την Παρασκευή ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι αν δεν μπει κάποιο γκολ. Πετύχαμε το γκολ νωρίς, μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Μην μας διαφεύγει ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, όπως και τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Να έχουμε σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Είπα και στους παίκτες ότι από εμάς θα εξαρτάται πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο θα είναι το κάθε παιχνίδι. Κάναμε καλές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα, αφού ήταν λίγο καλύτερα τα γήπεδα. Είχα από την Παρασκευή μια καλή αίσθηση για το παιχνίδι, από την ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες. Συνεχίζουμε τη δουλειά με σοβαρότητα».

-Αν το μεγάλο σκορ με 5-1 ενέχει κάποιον κίνδυνο να χαλαρώσουν οι παίκτες: «Δεν πιστεύω, γιατί δεν είχαμε μέχρι τώρα τέτοιες τάσεις. Και οι παίκτες το ξέρουν ότι μόνο με 40 βαθμούς δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Έχουμε καλή εξέλιξη ως ομάδα, αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις βγαίνουν στο γήπεδο. Δεν νομίζω να υπάρξει τέτοιο θέμα».

-Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ομοιογένεια που έχει ο ΠΑΣ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και χρειάζεται η ομοιογένεια. Έχουμε παίκτες που ήταν και πέρσι. Όμως αλλάξαμε και πολλά πράγματα, κυρίως τον τρόπο του παιχνιδιού. Και αυτή η προσπάθεια χτίζεται μέρα με τη μέρα».

– Πού θα πανηγυρίσει η ομάδα τη νίκη; «Έχουμε καιρό για τα πανηγύρια. Θα πάμε για φαγητό όπως κάνουμε πάντα. Το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη κριθεί».

-Ο ΠΑΣ είχε πολλά τρεξίματα, έχει ξαναφορμαριστεί η ομάδα μετά την «κοιλιά» που έκανε; «Όλα αυτά είναι θέματα προπόνησης. Ο ποδοσφαιριστής θέλει προπόνηση στο γήπεδό του. Αν τρως δύο πιάτα φαγητό την ημέρα και μετά τρως ένα, σίγουρα θα αδυνατίσεις. Έτσι και μια ομάδα, όταν δεν μπορεί να κάνει στις προπονήσεις όσα έκανε μέχρι τον Οκτώβριο και Νοέμβριο (σ.σ. εννοώντας την κατάσταση των γηπέδων), σίγουρα θα αδυνατίσει σε κάποια σημεία. Αυτό είναι φυσιολογικό. Είχαμε τώρα μια εβδομάδα που τα γήπεδα ήταν καλύτερα και μπορούσαμε να αυξήσουμε ρυθμό και ένταση, χωρίς τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος παίκτης».

-Για τον τραυματισμό του Κάστρο: «Ο Φάμπρι ήθελε να παίξει και στο β’ ημίχρονο, αλλά είχε έναν σπασμό και τον προφυλάξαμε».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Δέλλας: Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη