Αθλητικά

Νίκη ανόδου θέλει αύριο ο θρυλικός ΠΑΣ

Στις 5 το απόγευμα Κυριακής υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα σε ματς φωτιά, που μπορεί να δώσει και τίτλο.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγάλο παιχνίδι, που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες», όπου ο πρωτοπόρος ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον δεύτερο στη βαθμολογία Απόλλωνα Σμύρνης.

Φτάνει η μεγάλη στιγμή για τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου να πάρει τη νίκη και να αυξήσει την διαφορά στους επτά βαθμούς από τον Απόλλωνα, κάτι που θα τον χρίσει απόλυτο φαβορί για την επιστροφή στην Α’ Εθνική κατηγορία. Η αυριανή αναμέτρηση είναι ντέρμπι. Και στα ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά. Παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία του κόσμου, η αυτοσυγκέντρωση των παικτών και συνήθως κερδίζουν οι ομάδες που κάνουν τα λιγότερα λάθη. Αυτό θέλει να πετύχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο αυριανό παιχνίδι. Να είναι ψύχραιμος, αποφασιστικός και να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Αυτό ζήτησε και ο Γιαννίκης από τους παίκτες στις τελευταίες προπονήσεις. Ο ΠΑΣ έχει ανάγκη και από τη στήριξη του κόσμου. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση για όλους αν και το αυριανό ντέρμπι γίνει με σχεδόν άδειες εξέδρες, όπως συνέβη σε προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ένα στοίχημα και για τον κόσμο το αυριανό παιχνίδι, για να στηρίξει την ομάδα του σε ένα ματς, που μπορεί να εξελιχθεί και σε παιχνίδι της χρονιάς.

Με προπόνηση, που έγινε χθες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία. Όμως ελαφρά προπόνηση θα γίνει και σήμερα το μεσημέρι, για να βάλει ο Γιαννίκης τις τελευταίες πινελιές, λίγο πριν από τη μεγάλη μάχη. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Η ομάδα είναι κομπλέ και ο προπονητής στο πιο κρίσιμο παιχνίδι έχει τις περισσότερες επιλογές για τη συγκρότηση της ενδεκάδας από το ρόστερ που διαθέτει.

Πιθανόν ο «Άγιαξ» να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, δεξιό αμυντικό τον Αποστολόπουλο, αριστερό τον Μπουκουβάλα, σέντερ μπακ τους Σκόνδρα, Παντελάκη, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Κάστρο, στο κέντρο τους Νικολιά, Καρτάλη και στην επίθεση Λεό και Κριζμάν. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Ελευθεριάδης, Παμλίδης. Θα είναι σχήμα με καλούς αυτοματισμούς σε επίθεση και άμυνα. Στην διάθεση του Γιαννίκη θα είναι και οι Περιστερίδης, Ξύδας, Οικονομόπουλος, Λώλης, Λιάσος, Πήλιος, Γώγος, Ζιούλης, Πανουργιάς. Δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού ο Νάουμετς. Η ΠΑΕ καθόρισε γενική είσοδο δέκα ευρώ και πέντε ευρώ τα παιδιά. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων θα γίνονται και αύριο από τα εκδοτήρια του σταδίου.

Γιαννίκης: Δύσκολο παιχνίδι όπως κάθε ντέρμπι

Αισιόδοξος για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στο Απόλλωνα Αθηνών εμφανίστηκε στις δηλώσεις τους ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης, αναγνωρίζοντας τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά αποφεύγοντας να υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό παιχνίδι της χρονιάς.

«Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι θεωρείται παιχνίδι της χρονιάς. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι αφού είναι οι δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο. Πριν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στον πρώτο γύρο ήμασταν δυο πόντους πίσω, τώρα είμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε στους +7 και αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε αρχικά και εστίασε στο ότι ειδικά αυτή την εβδομάδα είδε τους παίκτες του ποιοτικούς και ορεξάτους, διψασμένους για το παιχνίδι.

Σχολιάζοντας τον αντίπαλο, αναφέρθηκε στις προσθήκες παικτών και στον νέο προπονητή, προσθέτοντας: «Σίγουρα δε δέχεται εύκολα γκολ, όπως και εμείς. Έχουμε καλή άμυνα, την καλύτερη επίθεση. Ό,τι και να ναι, δεν παύει να είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που έχει τον ίδιο στόχο με εμάς. Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, έτσι είναι τα ντέρμπι».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας. «Τον κόσμο τον θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά στην ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που θα χαιρόμασταν ο κόσμος να έρθει στο Ζωσιμάδες και να στηρίξει την ομάδα», κατέληξε.

Διαιτητής ο Τσακαλίδης

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής με βοηθούς τους Αθανάσιο Μανανδρή (Χαλκιδικής), Ηλία Παπαδόπουλο (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Τσακαλίδης ήταν ρέφερι και στον φετινό αγώνα ΠΑΣ – Πλατανιάς 2-0.

Η προϊστορία

Αύριο ΠΑΣ και Απόλλων θα αναμετρηθούν για 21η φορά στην ιστορία τους στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στα προηγούμενα 20 παιχνίδια για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, καταγράφονται έντεκα νίκες του ΠΑΣ, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις νίκες του Απόλλωνα. Η προϊστορία είναι καθαρά με το μέρος των γηπεδούχων, αλλά χωρίς να σηματοδοτεί κάτι για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ισοπαλία στον Α’ Γύρο

Το ματς του α’ γύρου στη Ριζούπολη έγινε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και έληξε ισόπαλο 0-0. Δίκαια μοιρασιά σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις στο γήπεδο «Γ. Καμάρας», που παρακολούθησαν περίπου 600 με 700 θεατές. Μεταξύ αυτών και 250 περίπου φίλοι του «Άγιαξ», που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Υπήρχαν στιγμές που νόμιζε κανείς ότι ο ΠΑΣ ήταν γηπεδούχος και όχι ο Απόλλωνας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Λαρέα, Βιτλής, Ζησόπουλος, Κύργιας, Λαγός, Μπλάζιτς, Καραγκούνης (61’ Παυλίδης), Ιριτιέρ (71’ Μπαστιάνος), Μπεντινέλι, Μαρκόφσκι (83’ Βουό).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης (66’ Λιάσος), Κάστρο, Καρτάλης (80’ Ξύδας), Λεό (61’ Νάουμετς), Παμλίδης, Κριζμάν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος