Αθλητικά

Τι δήλωσαν οι προπονητές του ΠΑΣ και του Κισσαμικού μετά τον αγώνα

Αργύρης Γιαννίκης: Αν το ματς έληγε 3-0 θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη απογοήτευση αυτό το αποτέλεσμα. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα κάναμε ένα σχετικά καλό παιχνίδι, κάναμε το 1-0 και πιστεύω το σκορ θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι 3 ή 4-0. Όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο δεχτήκαμε γκολ. Ή έπρεπε να κάνουμε το σκορ 4-0 ή να διώξουμε την μπάλα, ή να μην περνά ένας παίκτης από τέσσερα άτομα. Αυτά δεν έγιναν και ήρθε το παιχνίδι 1-1, ενώ έπρεπε να είναι μια καλή και δίκαιη νίκη».

Σε ερώτηση αν οι ευκαιρίες του ΠΑΣ ήρθαν από λάθη αντιπάλου απάντησε: «Είχαμε εφτά καθαρές ευκαιρίες για γκολ και ο αντίπαλος μία κεφαλιά και το γκολ που έβαλε. Πώς να σας το εξηγήσω τώρα. Αν έχεις ένα αγωνιστικό ποδήλατο, αυτό θέλει άσφαλτο να αποδώσει. Αν το πας στο βουνό, δεν μπορεί να αποδώσει. Παρόλα αυτά δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο, σε ένα μαχητικό και δύσκολο παιχνίδι. Τακτικά δεν έκανε κάτι ο αντίπαλος, ενώ εμείς είχαμε ευκαιρίες. Αν το παιχνίδι έληγε 3-0, θα ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ήταν ένα μαχητικό παιχνίδι, δεν το καθαρίσαμε και αυτό είναι δικό μας σφάλμα».

Σε παρατήρηση ότι στα τρία τελευταία ματς ο ΠΑΣ δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις και ότι οπισθοχώρησε πολύ στο ματς με Κισσαμικό, ο κόουτς απάντησε: «Είπαμε στους παίκτες να βγουν έξω. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις καθαρή μεταβίβαση ή χάνεις σχετικά εύκολα τη μπάλα. Δεν είχαμε την ψυχραιμία να κρατήσουμε τη μπάλα. Όταν χάνεις εύκολα τη μπάλα αυτομάτως πιέζεσαι από τον αντίπαλο».

Αλέκος Βοσνιάδης: Πήραμε ένα σπουδαίο βαθμό

Ο προπονητής του Κισσαμικού Αλέκος Βοσνιάδης δήλωσε τα εξής: «Ένας σπουδαίος βαθμός για μας απέναντι στον πρωτοπόρο στην έδρα του. Σίγουρα αυτό που πετύχαμε στο τέλος δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες μας να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν κανένα παιχνίδι και μέχρι το τέλος πρέπει να ψάχνουμε να πάρουμε το παραμικρό που μπορούμε. Προσπαθήσαμε να αιφνιδιάσουμε με αλλαγή σχηματισμού τον ΠΑΣ κι ενώ για ένα 15λεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στην πρώτη φάση από κακή αντίδραση όλης της άμυνας κι ενώ όλοι οι παίκτες ήταν τοποθετημένοι, κατόρθωσαν οι παίκτες του ΠΑΣ και πήραν τις κόντρες, σκόραραν και βρεθήκαμε μ’ ένα τέρμα στην πλάτη μας. Επηρεαστήκαμε σίγουρα από το γεγονός. Είχε καλύτερη αυτοπεποίθηση ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο, κέρδισε τις μονομαχίες, μας έβγαλε φάσεις, του βγήκαν οι συνεργασίες. Φτάσαμε στο ημίχρονο και είπαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και όχι μόνο κάποια. Αρχίσαμε να κάνουμε τις αλλαγές μας, βοήθησαν τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. Από το 70’ και μετά πήγαμε σε αλλαγή σχηματισμού. Από εκεί και μετά είχαμε μεγαλύτερη κατοχή, αλλά ο ΠΑΣ έκανε πάλι δύο φάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα και όσο είσαι μέσα στο παιχνίδι και αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ο αντίπαλος γυρίζει προς τα πίσω να κρατήσει το αποτέλεσμα, τότε είναι εφικτό να γίνει κάτι. Μας δόθηκαν τρεις φάσεις και ήρθε το γκολ που μας έδωσε τον πόντο».

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος